Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Sarajevo u crveno-bijelim kvadratićima: Zekić bira između tri hrvatska veznjaka, potpis do kraja dana

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 08:00

Pregovori su navodno već u podmakloj fazi i narednih dana bi moglo sve biti dogovoreno

Iako je reprezentativna stanka i klubovi miruju po pitanju službenih utakmica, mnogi će ovo razdoblje iskoristiti za Aldin Turkeš, Vladan Bubanja, Andreja Ristić, Nermin Mujkić, Emil Rockov, Mihael Kuprešak, Bruno Unušić, Aleksandar Đorđević i Filip Jović su devet imena koji su potpisali ugovore sa Sarajevom ovoga ljeta, ali hrvatski strateg Zoran Zekić najavio je da ih na Koševo želi dovesti još.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije to niti čudno, budući da je klub napustilo 14 imena, a novo pojačanje osječki stručnjak je čini se pronašao opet među Hrvatima. Prema neslužbenim informacijama, na Koševo bi mogao stići hrvatski veznjak Niko Rak (21). Mladi defanzivni veznjak trenutno je dio turskog Konyaspora gdje je odigrao tek 60 minuta u pet utakmica, a u Turskom kupu je upisao četiri nastupa. Prije toga je nosio dres Šibenika gdje je upisao 47 nastupa. No, osim Raka, izvori bliski klubu tvrde da su blizu Koševa još dvojica Hrvata.

Radi se o Domagoju Pavičiću (30) i Karlu Luliću (28). Pavičić je trenutno igrač grčkog Arisa, a u Sarajevo bi mogao doći na posudbu. Tijekom svoje karijere Pavičić je nosio dres Dinama, zagrebačke Lokomotive, Rijeke, Konyaspora, Arisa i rumunjskog Dinama u kojemu je kod Željka Kopića također bio na posudbi iz Arisa. S druge strane, Lulić je trenutno ustoličen u Serie B, odnosno, u tamošnji Bari, trenutno je svome klubu teret na platnoj listi, kažu talijanski mediji. Zbog toga se u talijanskom klubu i dalje nadaju da će ga uspjeti prodati u neku ligu u kojoj je transfer rok još otvoren i tako se osloboditi njegove plaće. Iskusni veznjak do sada je okusio hrvatske, belgijske, talijanske pa i češke klubove, a ovo bi mu bio prvi susret s bh. ligom, ali ne i sa Zoranom Zekićem pod čijim je vodstvom odigrao 466 minuta.

Naravno, Sarajevo neće dovesti sve navedene igrače, već će u smiraju prijelaznog roka ovisno o prvom dogovoru koji uspiju realizirati okrenuti jednoj soluciji. U svakom slučaju, sve ćemo doznati jako brzo jer je prijelazni rok u BiH otvoren još danas do ponoći.

Podsjetimo, Zekić ima četiri pobjeded u četiri utakmice bh. Premijer lige i s maksimalnim učinkom je na vrhu tablice. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Niko RakZoran Zekićturska nogometna ligaKonyasporNK ŠibenikFK Sarajevo

Ostale Vijesti