Germania
Germania

Najava dana: Možete gledati Serie A, ali tu je i GOŠK protiv Željezničara

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 16.09.24. | 07:59

Evo što smo izdvojili za danas.

Rayo Vallecano - Osasuna, 21.00

(Nogomet, Primera)

Sedma Osasuna i 11. Rayo Vallecano sastaju se u La Ligi. Posljednja utakmica Rayo Vallecana bila je 2-1 poraz u gostima od Espanyola. Osasuna je kod kuće pobijedila 3-2 protiv Celte Vigo u svojoj posljednjoj utakmici 1. rujna. Abel Bretones Cruz i Flavien Boyomo zabili su po jedan gol za Osasunu. Jorge De Frutos Sebastian je ključni igrač za Rayo Vallecano, s jednim golom i jednom asistencijom. Ante Budimir nema golova, ali ima jednu asistenciju.

Parma - Udinese, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Četvrto kolo Serie A Parma će se suočiti s Udineseom. Parma je ostala neporažena u šest od posljednjih sedam utakmica Serie A protiv Udinesea (4 pobjede, 2 remija) i postigla je najmanje 2 gola u svakom od posljednjih šest susreta. Jedina pobjeda za momčad iz Furlanije u ovom razdoblju bila je 18. listopada 2020. (3-2 na stadionu Bluenergy). Udinese je ostao neporažen u dvije od posljednja tri gostovanja protiv Parme u Serie A (2 remija), nakon što je poražen u četiri od prethodnih pet (1 pobjeda). Dodatno, furlanska momčad je primila golove u prvom poluvremenu svake od svoje posljednje tri gostujuće utakmice protiv Parme u natjecanju (ukupno 5 golova u tom razdoblju). Parma je sačuvala 16 pranih mreža u 48 susreta Serie A s Udineseom — više nego protiv bilo kojeg drugog protivnika u natjecanju. Udinese je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio 7 bodova, uz 2 pobjede i remi.

Lazio - Verona, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Domaćini vikend počinju na 8. mjestu sa 4 boda, dok su gosti na 5. mjestu sa 6 bodova. Lazio ulazi u igru ​​nakon što je kod kuće igrao neriješeno 2-2 protiv AC Milana u posljednjoj utakmici Serie A. Trendovi pokazuju da je Lazio postigao najmanje 1 gol u svakoj od zadnjih 10 utakmica Serie A. Lazio je neporažen u svakoj od posljednjih 7 domaćih utakmica Serie A i nema poraza u 15 od svojih 17 posljednjih ligaških susreta s Veronom. Verona putuje na Stadio Olimpico nakon pobjede od 2-0 kod Genoe u Serie A prije reprezentativne stanke. Statistika pokazuje da je Verona neporažena u 5 od zadnjih 6 gostujućih utakmica Serie A. Međutim, mučili su se s pobjedama u gostima i Verona je dobila samo 3 od zadnjih 19 gostujućih utakmica u Serie A.

Antalyaspor - Adana DS, 19.00

(Nogomet, Süper Lig)

Antalyaspor je poražen 5-2 od Basaksehira u prošloj utakmici. Vodili su 2-0, ali su to ispustili lošom obranom. Pokazali su da mogu napadati i zabijati, ali njihova se obrana mora poboljšati kako bi mogli postizati neke dosljedne rezultate. Adana Demirspor je poražena 5-1 od Galatasaraya. Ponižavajući domaći poraz i samo jedan bod u prve četiri utakmice. Klub je u potpunom kaosu i ne čini se da će se uskoro iz njega izvući. Iako Antalyaspor nije na vrhuncu svoje forme, Adana Demirspor je u takvoj formi da bi domaćin trebao biti u mogućnosti doći do pobjede ovdje.

Estrela Amadora - Boavista, 21.15

(Nogomet, Primeira)

Domaći traže prvu ovosezonsku pobjedu nakon što su u četiri odigrane utakmice skupili samo jedan bod. Prve tri utakmice bile su protiv Brage, Famalicãoa i Benfice. Ovo zadnje kolo izgubili su kod kuće od Casa Pie. Estrela je momčad s velikom tradicijom prvoligaša u prošlosti, a podrška njihovih navijača jedna je od najboljih u portugalskom nogometu. S druge strane je Boavista, koja ove godine nije mogla angažirati niti jednog igrača zbog financijskih kazni, uspijeva preživjeti s mnogo mladih u momčadi, ali pitanje je mogu li s njima izdržati i na ovom gostovanju. Trenutno imaju četiri boda i nalaze se na sredini tablice, tako da mogu biti nešto opušteniji prije ovog susreta.

AEK - Volos, 19.00

(Nogomet, Super liga)

AEK će se suočiti s Volosom nakon što su upisali pet pobjeda u posljednjih sedam utakmica, dok je Volos doživio tri poraza u prethodnih šest superligaških utakmica. U njihovim međusobnim dvobojima, AEK je izašao kao pobjednik u 83 posto od zadnjih šest susreta Super lige protiv Volos NFC-a. Prethodno ligaško nadmetanje između ovih klubova bilo je 3. siječnja 2024., kada je AEK Atena završila 3-0 Volos. Osim toga, AEK je zabio dva ili više golova u zadnja tri susreta protiv Volosa, a mogli bismo i u ovoj utakmici gledati dosta golova.

GOŠK Gabela - FK Željezničar, 18.00

(Nogomet, Premijer liga)

Momčad iz Gabele je uoči utakmice šestog kola lige BiH protiv Željezničara dovela dva nova pojačanja u svoje redove. NK GOŠK predstavio je službeno dva nova pojačanja koja će u idućem periodu nositi plavi dres, a momčad iz Gabele su pojačali Martin Šroler i Karlo Perić. Šroler je u Gabelu stigao iz Kustošije, ranije je nastupao i za Goricu, Muru, Aluminij, te Inter iz Zaprešića. S druge strane, Perić je bio omladinski reprezentativac Hrvatske, a igrao je i za Varaždin, Sesvete i Dragovoljac, dok je ponikao u Dinamu. Inače, GOŠK je i dalje bez bodova u novoj sezoni. Željezničar je na Grbavici podijelio bodove sa Slogom odigravši 1-1, ali je i dalje pri vrhu s 10 bodova, bolji je samo gradski rival kojeg vodi Zoran Zekić s dva boda više pa im ovo ne bi trebao biti težak okršaj.

Almería - CD Castellón, 20.30

(Nogomet, Segunda)

Uz Almeríju na 12. mjestu na ljestvici i Castellon na 17. mjestu, obje će momčadi nastojati osigurati pozitivan rezultat. Očekuje se da će utakmica biti vrlo žestok susret jer obje strane ciljaju popeti se više na ljestvici lige. Almería, s 5 bodova, nastojat će iskoristiti svoju poziciju i osigurati pobjedu protiv Castellona, ​​koji zaostaje samo bod. Ova utakmica predstavlja priliku objema momčadima za jačanje svoje pozicije, ali Almeria bi trebala izaći kao pobjednik.

Grenoble Foot 38 - Caen, 20.45

(Nogomet, Ligue 2)

Momčadi su odigrale 19 međusobnih utakmica. Posljednja utakmica odigrana je u veljači i završila je rezultatom 5-1. U svim međusobnim duelima, Grenoble Foot 38 je dobio devet utakmica, a Stade Malherbe Caen uspio je pobijediti u četiri utakmice. Osim toga, šest utakmica je bilo izjednačeno. Na temelju međusobne statistike momčadi imaju gol-razliku 24-18. Grenoble Foot 38 je odigrao 10 utakmica u Ligue 2 i upisao 4 pobjede, 4 poraza i 2 remija, od čega Grenoble Foot 38 ima 3 domaće pobjede. Caen je slavio u 3 utakmice u gostima. Sveukupno u sezoni, Caen je pobijedio 4, izgubio 4 i remizirao 2 puta.

Nordsjælland - Randers, 19.00

(Nogomet, Danska, Superliga)

Nordsjælland i Randers spremni su se sučeliti na Right to Dream Parku u superligaškom obračunu. Nordsjælland je osigurao 2 pobjede u svoja nedavna 4 domaća ligaška susreta, dok je Randers slavio dva puta u svoja zadnja 3 susreta. U njihovim prethodnim međusobnim susretima Superlige, Nordsjælland je pobijedio 4 puta u zadnjih 6 susreta protiv Randersa. Osim toga, Nordsjælland je zabio 2 ili više golova u 4 od zadnjih 6 utakmica protiv Randersa u Superligi.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti