Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo traži novog trenera, a Jakirovića još nitko nije nazvao! Niko Kovač odbio Modre?

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 18.09.24. | 21:15

Dugačak dan u Maksimiru nakon debakla u Münchenu. S više strana dolaze infromacije da je Jakirović smijenjen, o iz Dinama se nitko službeno ne oglašava niti je njega itko zvao. A za to vrijeme stižu vijesti kako se već traži nasljednik, ali rješenja još nema

Duga srijeda u Maksimiru, dan nakon teškog debakla u Münchenu (9-2) na startu Lige prvaka. Bayern je trebala biti utakmica za uživanje, tako je u startu oslikana, ali pretvorila se u dramu i povijesni poraz, koji je, naravno, potresao čitav klub. Većina je koplja usmjerena prema treneru Sergeju Jakiroviću, koji je tijekom dana imao sve više protivnika, od onih na društvenim mrežama do onih u samom klubu. Priče o mogućoj smjeni krenule su već nakon utakmice, neki su očekivali da će Jakirović sam odstupiti, no on to nije učinio. U srijedu je, pak, krenula lavina.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Odmah po slijetanju u Zagrebu, nešto iza 11 sati, krenule su glasine da se u klupskim strukturama stvara kritična masa za Jakirovićevu smjenu. Brzo su krenule konzultacije i sastanci unutar kluba i dodatno uzburkale tlo. Dok je Jakirović odrađivao trening s momčadi i počeo s pomoćnicima 'crtati' utakmicu protiv Slavena Belupa u Koprivnici, eterom se proširila vijest da je Niko Kovač prvi kandidat za novog Dinamova trenera. I da su ga iz Maksimira već kontaktirali. Kao drugi kandidat spominjao se Nenad Bjelica, zatim Željko Sopić, Igor Jovićević, Damir Krznar, čak i Vedran Ćorluka, pojavilo se opet i ime Igora Bišćana... Nedugo potom jednako se tako proširila i informacija da je Jakirović smijenjen, iako u tim klupskim razgovorima nisu baš svi zagovarali tu tezu. Ista informacija s jedne, s druge, treće strane. Jedni kažu, gotovo je, Jakirović je bivši! Drugi, više-manje se sve zna, ostao je samo dogovor oko uvjeta raskida ugovora. Treći su već nudili i priču da je Niko Kovač prihvatio Dinamov poziv, a onda četvrti da je 'bubnuo' cijenu od 2,5 milijuna eura, koja je ohladila Maksimir. Te da je odjednom u prvom planu Željko Sopić.

Informacije su, dakle, bile malo slične, malo različite, no svi su znali da je Jakirović smijenjen. I, čekala se samo službena objava. Međutim, ona još nije došla, a ono što je u čitavoj priči najzanimljivije jest da Sergeja Jakirovića i ljude iz njegova stožera čitav dan nitko nije nazvao. Da im kaže da su bivši ili da ostaju, da ih pozovu na razgovor, bilo što. Nitko još Sergeju Jakiroviću nije rekao da neće voditi trening u četvrtak, dakle, zasad ga prema programu vodi. Premda, njegova je smjena, navodno, napisana i potpisana i 'javna tajna' u nogometnim krugovima. No, što se onda čeka, zašto nitko s time jasno i glasno ne izlazi van? Za dva dana Dinamo čeka utakmica u Koprivnici, u kojoj mu treba pobjeda, želi se vratiti na vrh HNL-a, nema pravo na novi posrtaj. Tko će voditi Modre u subotu zasad uistinu nije poznato.

Vjerojatno u Maksimiru žele prvo pronaći rješenje, novog trenera, a tek onda dati otkaz sadašnjemu. Da budu sigurni da imaju trenera, a ne da ga panično traže dok ga nemaju. No, čini se da ga zasad nisu pronašli. Niko Kovač, iako se u jednom trenutku šuškalo da bi mogao prihvatiti poziv, navodno se zahvalio Modrima na ponudi, rekao da želi odmarati do kraja godine. I, što sad? Svi 'znaju' da je Jakirović bivši, u srijedu navečer ta je informacija opet došla kao sigurna, Jakirović je prekrižen u klupskim križaljkama, međutim, još je uvijek službeno trener Dinama. Niti se pričalo o raskidu ugovora, niti je ponuđena otpremnina, ništa. Ako jest dobio otkaz, što se čini realnim, njemu to još nitko nije javio. Trening je u četvrtak u 17 sati, dotad bi se klupko trebalo odmotati. A Jakirović ili nastaviti dalje ili službeno napustiti Maksimir.

Međutim, nakon svega, nakon što je svima jasno da Dinamo traži novog trenera i da Jakirović više nema kredita, pitanje je bi li taj odnos mogao funkcionirati čak i da, nekim čudom, Jakirović ostane na klupi? Dojam je kao da je i on svjestan da mu je poraz u Münchenu presudio, zna vjerojatno da se iz Maksimira već raspituju za njegova nasljednika i bio bi doista veliki preokret kad bi u subotu sjedio na klupi u Koprivnici. Iako, već je jednom bio stvarno blizu smjene, nakon poraza od Lokomotive (0-3). Osam mjeseci kasnije vodio je Dinamo na Allianz Areni... U svakom slučaju, Dinamo je ovu krizu dočekao nespreman, mnogo je ljudi koji odlučuju u Maksimiru, a koji se prvi put susreću s ovakvim dvojbama i pitanjima i to je jedan od razloga zašto sve tako dugo traje! Ako je odlučeno da je Jakirović bivši, a sve kockice slažu se u taj mozaik, to je u srijedu trebalo biti riješeno!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićVelimir ZajecNiko Kovač

Ostale Vijesti