Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jedini dobitak iz dva teška poraza: Stojković je igrač za prvih 11!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.09.24. | 12:15

Ulaskom s klupe protiv Hajduka i Bayerna, mladi veznjak donio je novu energiju i nova rješenja. Sve se više nameće za mjesto u udarnoj postavi i veću minutažu

Ako se može naći ijedna pozitivna stvar u Dinamovoj momčadi zadnjih dana, onda je to najmlađi igrač u Dinamovoj svlačionici s Allianz Arene. Sad, druga je tema zašto je Luka Stojković, koji će za mjesec dana napuniti 21 godinu najmlađi igrač Dinama, o tome smo već pisali i opet ćemo, nije za to kriv Luka Stojković. Štoviše, nije on nizašto kriv pa ni za debakl (9-2) u Münchenu, niti za neugodan poraz od Hajduka. Štoviše, u obje je te utakmice bio jedna od rijetkih svijetlih točaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stojković je u Derbiju ušao zadnjih 15 minuta i napravio više nego većina suigrača do tog trenutka. Njegovi potezi imaju smisla, njegova energija je dobro došla. Željan je igre, gladan nogometa, nakon ozljeda koje su ga izbacile s terena na gotovo godinu dana. I, logično, bilo je puno skeptičnih, koji su se pitali kako će se vratiti nakon tolike stanke, koliko će mu trebati da uđe u ritam, u formu. No, na Stojkoviću se ta stanka ne vidi, barem na ovoj minutaži koju je odigrao. A nije igrao puno, 27 minuta ukupno protiv Rijeke i Hajduka. Ali pokazao da je igrač, na kojega se može računati. Protiv Bayerna dobio je priliku 'već' na poluvremenu, odmah je odigrao nekoliko pamtljivih poteza, među kojima se ističe dodavanje Pjaci za šansu, koja je Modrima mogla donijeti izjednačenje. Doduše, treba analizirati je li Stojković mogao više doprinijeti u defenzivnim zadacima, ali i to je, što se utakmice u Münchenu tiče, sporedna priča.

Luka Stojković dosad je u Dinamu odigrao 115 minuta. U godinu dana. Nijednom nije bio u prvih 11, nije bilo niti prave prilike. Ali, nakon ova dva teška poraza, Stojković je sigurno istaknuo kandidaturu za udarnu momčad u idućim utakmicama. I mogao bi baš on, bez obzira hoće li ostati Jakirović, biti jedna od prvih promjena. Osvježenje, nova enegija, nova rješenja u igri koja nudi svaki put kad je na terenu. Dakako, nije isto ulaziti s klupe na 15, 20 ili 45 minuta ili igrati od prve minute, tek treba vidjeti kakav će biti u kontinuitetu i kao starter. No, vrijeme je da Stojković dobije priliku, zaslužio je u šansu u udarnoj momčadi. Ako neće sad, kad će!?



Tagovi

Luka StojkovićGNK DinamoBayernLiga prvaka

Ostale Vijesti