Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Treneri složni: „Bura je otežala igru, nije bilo jednostavno“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 08:27

Teški uvjeti na Šubićevcu

Šesto kolo HNL-a su sinoć na vjetrovitom Šubićevcu zaključili Šibenik i Varaždin u utakmici bez golova. Nakon ogleda su oba trenera, i Mario Carević i Nikola Šafarić, bili relativno zadovoljni konačnim ishodom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Prvo poluvrijeme teško je bilo igrati uz vjetar. Bura je bila jaka, ali smo dobro stajali taktički. Drugo poluvrijeme smo trebali preuzeti malo više rizika. Imali smo dobru situaciju preko Božića, međutim imali su i oni na kraju iz prekida tu stativu. Dosta teško vrijeme, tvrda, prava prvenstvena utakmica. Ali bod je dobar, idemo dalje. Mi smo u jednom procesu gdje rastemo iz kola u kolo. Jednostavno u tom procesu ne smijemo gubiti utakmice i to je ono najbitnije. Varaždin je stvarno odlična momčad i u jednom su dobrom nizu. Imaju dobre pojedince, koji ti stvarno mogu napraviti problem. Dosta su stabilni u defenzivi i na kraju ne mogu biti nezadovoljan. Čestitam svojim momcima na lavovskoj borbi. Idemo dalje“, rekao je trener Šibenika Mario Carević.

U sljedećem kolu gostuju na Rujevici kod lidera prvenstva.

„Rijeka je odlična, pogotovo doma. Brza Rujevica, brz teren, tu ćemo se morati dobro pripremiti. Ali imamo sedam dana. Vjerujem u svoje momke, napravit ćemo plan. Nadam se da će biti uspješno“.

Bodom je zadovoljan i Nikola Šafarić, trener Varaždina.

„Šteta što nismo iskoristili neke izgledne situacije za postići pogodak, ali nema se što zamjeriti dečkima. Stvarno su dali sve od sebe po ovim teškim uvjetima za igru, od terena i od ovog vjetra, tako da svaka im čast. Dali su sve od sebe, nije nas nagradilo, ali veseli nas opet ta nula i idemo dalje. Naravno, malo još fali i šteka ta završnica, ali veseli da nas nitko nije nadigrao, da smo dobri, da se možemo sa svima ravnopravno nositi i to je stvarno užitak raditi s takvom jednom grupom ljudi“.




Tagovi

HNLNK ŠibenikNK VaraždinMario CarevićNikola Šafarić

Ostale Vijesti