Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Šibenčane je spasio prvo VAR, pa vratnica i Đaković, 'europski' dvoboj završio 'nulom'

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 22:00

Nije bilo pogodaka na Šubićevcu u posljednjem dvoboju 6. kola u kojemu su Varaždinci bili bolji

Bio je to 'europski' dvoboj na Šubićevcu, jer pobjednik je mogao zacementirati četvrto mjesto, ali na kraju nije bilo golova, premda su Varaždinci bili bolji i bili bliže pobjedi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvu priliku imao je Šibenik u devetoj minut kada je Josip Majić ubacio iz kornera, a Agyemang Morrison neobičnim udarcem glavom uputio loptu koja je u čudnom luku otišla izvan okvira vrata.

Na drugoj strani su gosti tražili kazneni udarac nakon što je pucao Aleksa Latković, a lopta u ruku pogodila Ognjena Bakića. Kratko je trajala VAR pvovjera i zaključeno je da nema elemenata za udarac s bijele točke.

Varaždinci su potom imali sjajnu priliku kada je s lijeve strane ubacio Michele Šego, ali nije Marko Dabro dobro pucao, otišla je lopta pokraj vrata.

U 31. minuti je Ivan Santini na sredini teren stao na nogu Latkovića, a sudac Ante Čulina pokazao napadaču Šibenika crveni karton. Srećom pozvali su da iz VAR sobe pa je nakon gledanje usporene slike promijeni odluku i poništio isključenje u opomenu. U neka davna vremena, promjene odluke ne bi bilo, pa se ti slikaj s igračem manje, no sada postoji tehnolgija...

Trener domaćih Mario Carević je s pravom prosvjedovao nakon cvenog kartona, ali je i sam kad je Čulina poništio svoju odluku dobio – opomenu.

U nadoknadi prvog poluvremena Šibenikov glavni izvođač prekida Majić ubacio je s 30 metara pred vrata, no Oliver Zelenika je pokazao zašto je nekad bio reprezentativni kadar.

U nastavku se ništa posebno nije događalo do 60. minute kada je Lamine Ba lošim klizećim startom omogućio priliku Ivanu Božiću koji je iskosa htio prebaciti Zeleniku, ali je promašio vrata, propala je tako velika šansa domaći.

Probali su i gosti nakon dullje vremena, ali je pokušaj Frane Maglice uhvatio vratar Antonio Đaković. Puno opasnije bilo je malo zatim kada je Maglica ubacio za Dabru, no Đaković je opet obranio.

Šibenčani su u 76. minuti nakon što je stala bakljada Funcuta, zaradili slobodi udarac sa 25 metara. Pucao je Santini, alije prebacio vrata.

Kapitalnu prigodu imao je Varaždin u 81. minuti, glavom je pucao Leon Belcar s pet metara, ali je vranica spasila domaće.

Ako se iza 70. minute malo riskiralo, što se kraj bližio, oba sastava su se zadovoljila remijem, bilo je važno ne izgubiti. Ali ipak je u posljednoj minuti pucao opet Belcar, ali je Đaković spasio remi.


ŠIBENIK - VARAŽDIN 0-0

Šibenik. Stadion Šubićevac. Gledatelja: 2500. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Anto Marić (Zagreb). Četvrti sudac: Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Luka Pušić (Zagreb).

Šibenik (3-4-1-2): Đaković - Perić, Morrison, Punčec - Kolega, Bakić, Kavelj (od 82. Prekodravac), Žuta – Majić (od 60. Vasilj) - Santini (od 83. Delić), Božić (od 82. Baković). Trener: Mario Carević.

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika – Maglica, Ba, Nekić, Boršić - Marina, Belcar – Mitrovski (od 61. Poldrugač), Latković (od 61. Duvnjak), Šego (od 90.+2 Domjanić) – Dabro (od 88. Tepšić). Trener: Nikola Šafarić.

Žuti kartoni: Santini, trener Carević, Kavelj (Šibenik), Latković, Belcar, Dabro (Varaždin).

Crveni kartoni: -.




Tagovi

NK ŠibenikNK VaraždinHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti