Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Pušić donio, a fantastični Malenica sačuvao prednost za prvi HNL trijumf Osijeka

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.09.24. | 19:23

Teškom mukom je Osijek pobjegao s dna ljestvice. U utakmici u kojoj su većinu vremena bili u podređenom položaju, uspjeli su minimalnim trijumfom uzeti tri boda

Osijek je uzeo prvu pobjedu u ovoj sezoni HNL-a nakon što su na Opus Areni pobjedili Slaven Belupo 1-0 pogotkom Petra Pušića. Međutim, dovoljno je reći da je titulu najboljeg igrača ponio domaći vratar Marko Malenica koji je s nekoliko sjajnih intervencija upisao "clean sheat" za bijeg Osijeka s dna ljestvice. Ujedno, ovo je bila prva ligaška pobjeda u seniroskoj karijeri Federica Coppitellija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Položaj na ljestvici izazvao je svojevrsni protest domaćih navijača koji su zaobišli Pampas u širokom luku. Doduše, na posjetu od nešto više od tri tisuće navijača utjecalo je i loše vrijeme, odnosno kiša koja je padala tijekom derbija začelja.

Osijek je probio obranu gostiju u 14. minuti kada je Bukvić ubacio s desnog krila, Jakupović glavom spustio loptu a Pušić je poslao iza vratara Suška.

Tek nakon primljenog pogotka gosti su se malo oslobodili i počeli prijetiti. Počelo je s Dolčekom, pa je probao Caimacov, nešto kasnije i Šakota, pa u završnici Nestorovski i Crepulja. Nešto je otišlo u vjetar zbog nepreciznosti, većinu je Malenica skinuo a u najboljoj prilici je linijski sudac označio zaleđe.

Nije Osijek bio nijemi promatrač. Upravo suprotno. Jugović je probao iz daljine, Matković s lijevog krila a Jelenić glavom prebacio gol iz neposredne blizine. No, na odmor se otišlo s minimalnom prednošću i to ponajviše zahvaljujući Marku Malenici koji je upisao četiri obrane.

Nastavak je donio probleme za Osijek s obzirom na to da se ozlijedio Roko Jurišić kojeg je zamijenio Ivan Cvijanović. Usput je Coppitelli poslao na klupu i Bukvića umjesto kojeg je ušao Hernani.

Slaven Belupo bio je apsolutno dominantan u nastavku. Prenio je igru na polovicu Osijeka i uporno pokušavao ubačajima sa strane nešto napraviti. Ipak, na prvi konkretan pokušaj čekalo se dvadesetak minuta kada je Grgić pokušao iz daljine i pogodio vanjski dio mreže. Cvijanović je imao sjajan udarac koji je mogao prelomiti susret ali nedostajalo je preciznosti. Omerović i Soldo također su imali priliku da riješe pitanje pobjednika prije posljednjeg zvižduka suca Dadića, no rezultat se nije mijenjao iako je Osijek bio na tankom ledu u sudačkoj nadoknadi, ali Malenica je bio ponovno sjajan!

Osijek u sljedećem kolu ide u Kranjčevićevu kod Lokomotive, dok će Slaven Belupo dočekati Dinamo u Koprivnici.

Osijek - Slaven Belupo 1-0

Opus Arena. Gledatelja: 3240.

Sudac: Toni Dadić (Zagreba). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Bruno Geller (Sv. Ivan Zelina). Četvrti sudac: Ante Terzić (Podstrana). VAR: Duje Strukan (Split), AVAR: Alen Jakšić (Split).

Strijelci: 1-0 Pušić (14. Jakupović)

Žuti kartoni: Jelenić, Hasić (Osijek); Caimacov, Grgić (Sl. Belupo).

Osijek (4-3-3): Malenica - Hasić, Tuia, Jelenić, Jurišić (od 48. Cvijanović) - Jugović (od 67. Soldo), Dantas, Pušić (od 67. Mikolčić) - Bukvić (od 48. Hernani), Jakupović, Matković (od 81. Omerović).

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Grgić, Božić, Kovačić, Lučić - Agbekpornu, Crepulja (od 81. Ćubelić) - Dolček (od 76. Jagušić), Caimacov (od 65. Murić), Šakota (od 65. Butić) - Nestorovski (od 81. Martinović).



Tagovi

HNLNK OsijekSlaven Belupo

Ostale Vijesti