Marin Tironi/PIXSELL
Marin Tironi/PIXSELL

Sramotno suđenje i nestvaran propust kluba: Mladost u Kragujevcu ostala bez Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 21:40

Ova utakmica ogledalo je zašto je vaterpolo globalno možda i najmanje popularan kolektivni olimpijski sport

Hrvatska će ove sezone u vaterpolskoj Ligi prvaka imati samo jednog predstavnika - aktualnog prvaka države Jadran iz Splita. I dok na ispadanje Juga nemamo nijednu zamjerku jer ih je Jadran iz Herceg Novog potpuno zasluženo nadigrao i pobijedio usred Gruža, te ih u direktnom okršaju izbacio u Eurokup, o ispadanju Mladosti u Kragujevcu puno će se pričati.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Zagrebačka momčad je odlučujućem susretu kvalifikacijskog turnira u Kragujevcu izgubila od Radničkog sa 8-9, premda je sredinom treće četvrtine vodila sa 8-3. Žapci su na koncu osvojili treće mjesto u skupini. Podsjetimo, samo je prva pozicija vodila u Ligu prvaka.

No, iako se suđenja gotovo rijetko ili nikada ne želimo dotaknuti, dvoboj u Kragujevcu obilježilo je krajnje dvojbeno suđenje. Omjer isključenja bio je gotovo pa dvostruko u korist Radničkog: 14-8. Bezbroj puta igračima Mladosti suđen je prekršaj u napadu u posljednjoj četvrtini i pol, pri čemu je zadnja četvrtina bila priča za sebe. Mladostaše se isključivalo za krivi pogled prema protivniku, dok se Mislava Vrlića uredno potapalo na dva metra, a sve bez sankcija.

Netko će reći da je Mladost sama kriva što je propustila pet pogodaka prednosti. I dijelom jest u pravu, ali samo malim dijelom. Protiv ovakvog sudačkog kriterija ne bi mogao niti Pro Recco iz najbogatijih dana. Treba tome dodati i da je Mladost cijelu utakmicu igrala bez svojeg najvažnijeg igrača - Josipa Vrlića. Naime, netko je gorostasnog centra zaboravio prijaviti za utakmicu. I pritom se ne šalimo.

Sve skupa, ovo danas je u Kragujevcu bila jedna doista tužna vaterpolska predstava, u pravom smislu te riječi. A posljednjih 15-ak minuta utakmice ujedno i ogledni primjer zbog čega će ovaj sport ostati na dnu popularnosti u svijetu kolektivnih sportova. Napose, današnja utakmica bit će samo dodatan argument višegodišnjim raspravama oko toga treba li vaterpolo ostati i dalje olimpijski sport. Kada uzmemo u obzir da se radi o sportu u kojem previše toga ovisi o sudačkom kriteriju, nemojte se začuditi ako do tog scenarija uistinu i dođe.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloHAVK MladostMladostVK MladostRadnički KragujevacVaterpolska Liga prvaka

Ostale Vijesti