Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Od danas u novom ruhu: Novi dresovi Dinamu donose čak 10 milijuna eura!?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.07.24. | 09:00

Modri će danas predstaviti dresove za novu sezonu, a novi dobavljač opreme i financijski je izdašno platio 'transfer' u Maksimir

Dinamo će u ponedjeljak krenuti u Austriju na drugi dio priprema, momčadi Sergeja Jakirovića priključit će se reprezentativci Petković, Baturina, Pjaca i Hoxha. A večeras (nedjelja) od 19 sati, Dinamo će navijačima predstaviti nove dresove za narednu sezonu. Svake godine navijači (ne samo Dinamovi) posebno iščekuju to predstavljanje, teško je izmjeriti je li to iščekivanje veće od čekanja ždrijeba za protivnika u europskim pretkolima ili skupinama. Iako već kolaju neke (polu)informacije ili nagađanja o bojama dresova, kako oni izgledaju, vidjet ćemo oko 19.45 sati.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, ove godine i to predstavljanje ima drugačiju, dodatnu notu uzbuđenja. Prvo, dres će Dinamo predstaviti javno, pred navijačima u Parku Maksimir, bit će prisutni i igrači, treneri... Drugo, novi je dobavljač, proizođač opreme, nakon godina ugovora s Adidasom, Dinamo je 'prešao' na Castore. Ta kompanija u uzletu, oko čijih je dresova bila intriga i kontroverzi, jer su se neki igrači i klubovi, navodno, žalili na kvalitetu opreme, odlučila je s Dinamom snažno zakoračiti na hrvatsko tržište i dodatno se probijati u nogometnom svijetu. Mnogi su se, kad je prije godinu dana procurila informacija da Dinamo neće produžiti ugovor s dotadašnjim sponzorom opreme i da će prijeći u krilo novog 'igrača', kako će izgledati ti dresovi i hoće li navijači biti zadovoljni. Odgovor na oba pitanja dobit ćemo danas, ne sumnjamo da će biti podijeljenih ukusa, kao i uvijek, ali, što se tiče financijskog dijela kolača, ovo je za Dinamo sigurno povoljan posao.

Naime, prema nekim naslužbenim informacijama, petogodišnji ugovor s Castoreom, trebao bi Dinamu donijeti 10 (najmanje) milijuna eura. Pritom je više od osam milijuna eura u gotovini, a ostalo u opremi. Pridodajmo tome i zaradu od prodaje dresova, Dinamo će, nesumnjivo, na ovom ugovoru zaraditi. Prijašnji proizvođač opreme nije Modrima plaćao ništa u gotovini, osim nagrada za Ligu prvaka i naslov u HNL-u. Također, po ugovoru, koji je Dinamo dogovorio još prošle godine, imat će klub puno veći utjecaj na izgled opreme, personalizaciju proizvoda, a ni količinski ne bi trebalo manjkati artikala u fan shopovima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoCastorenovi dresovi

Ostale Vijesti