Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

OCJENE - Hrvatska: A kada Luka ukliže u 84. na sredini terena večer uoči 39. rođendana... Nema dalje!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.09.24. | 22:54

Hrvatska nogometna reprezentacija konačno je prekinula negativan niz uz impresivnu partiju kapetana Luke Modrića i besprijekorne obrane.

Evo kako smo ocijenili nogometaše Hrvatske i izbornika Dalića u nadmetanju s Poljskom. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Dominik LivakovićVratar
Siguran, praktički bez posla u prvom poluvremenu. U nastavku sredio jedan opasan pokušaj iz daljine, u nadoknadi siguran kod pokušaja Kiwiora. Siguran i jedan od najboljih reprezentativaca u ove dvije utakmice. Konstanta.
Ocjena
7
Josip ŠutaloObrana
Jako dobar. Pravovremen, smiren u predaji i reakcijama. Nije se previše uključivo prema naprijed jer je očito dobio takav naputak da Gvardiol bude taj, ali ovo je Šutalo iz lanjske sezone Lige nacija.
Ocjena
7
Duje Ćaleta-CarObrana
Očekivano zamijenio Pongračića u srcu obrane i pokazao da je to bio dobar potez. Bio je na visokoj razini, spasio je zicer Poljske kod 0-0, odnio loptu iz kontranapada.
Ocjena
7
Joško GvardiolObrana
On je već konstanta. Nevjerojatna lakoća izlaska s loptom. Stalno se uključivao u ofenzivne role, a primarni zadatak odradio bez greške. Zapravo, ništa što nismo očekivali od njega.
Ocjena
7
Marko PjacaNapad
Prvo poluvrijeme jako dobar, pogotovo ofenzivno. U nastavku je to radio na momente ali ne zato što nije mogao nego zato što su Poljaci stali u niski blok. Ipak voljeli vidjeti na lijevom krilu.
Ocjena
6.5
Petar SučićVezni red
Malo je podlegao atmosferi i na poziciji koja zapravo nije njegova. Ne znamo što je izbornik htio sa Sučićem na tom mjestu, ali smo sigurni da nije dobio što je tražio. U poluvremenu ostao u svlačionici, zamijenio ga je rođak Luka. Po dobrom će pamtiti rujansku akciju Vatrenih, svakako ga očekujemo i u listopadu.
Ocjena
6
Mateo KovačićVezni red
Prvih dvadesetak minuta vodio igru, onda malo stao. Evidentno je bio sputan ranim kartonom. Sve u svemu jako dobra utakmica. Uhvatio zraka u poluvremenu i u nastavku potegao. Njegov brzi korak i iznošenje lopte iz naše trećine su njegov forte. Još jedna dobra utakmica za Kovačića.
Ocjena
6.5
Borna SosaObrana
Više je bio defenzivno orijentiran na tog Kaminskog da bi se mogao posvetiti centaršutevima koji su njegov forte. Kada je i uspio, završavali su na prvoj stativi. Posao je odradio rutinski, baš kako nas je i navikao.
Ocjena
6.5
Luka ModrićVezni red
Već dugo nije odigrao takvu utakmicu za Hrvatsku! Davao je ton igri, trčao, dijelio lopte. A onda je u 52. minuti stavio loptu i slobodnjakom zaključio priču. No, kada u 84. minuti ukliže na sredini terena u predvečerje svog 39. rođendana - to je to! Nema dalje... Traže mu nasljednike na sve strane, ali svjetlosnim su godinama udaljeni od Luke! Igrač utakmice.
Ocjena
8
Bruno PetkovićNapad
Nismo ga nešto posebno primijetili cijelo prvo poluvrijeme, a onda je izborio slobodni udarac iz kojeg je Modrić doveo Hrvatsku u vodstvo. Pomalo neoprezna povratna lopta nudila je kontranapad Poljskoj. Izašao iz igre u 68. minuti kada ga je zamijenio Kramarić.
Ocjena
6.5
Igor MatanovićNapad
Borba, trud su bili neosporni ali nije bio u situacijama tijekom prvog poluvremena. Šteta što je previše ljuljao obranu Poljske u 55. minuti kada se pogotku ispriječila greda, malo kasnije udarac pored gola. Veliki dobitnik ove akcije Vatrenih. Zamjenio ga je Ante Budimir.
Ocjena
6
Luka SučićVezni red
Ušao je u igru u nastavku umjesto rođaka Petra. Pamtimo sjajno dodavanje za Sosu u akciji koju je završio Matanović udarcem u gredu. Korektan...
Ocjena
6
Andrej KramarićNapad
Dobio je posljednjih dvadesetak minuta umjesto Brune Petkovića. Vidjelo se da nije u idealnom stanju nakon bolesti. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Ante BudimirNapad
Ušao je u igru zamijenivši Igora Matanovića. Igrao premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Mario PašalićVezni red
Dobio je desetak minuta umjesto Kovačića. Premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Ivan PerišićNapad
Ušao u sudačkoj nadoknadi umjesto Sose, premalo za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Iznenadio sa Petrom Sučićem od prve minute, donekle i s Matanovićem ali na koncu se gleda rezultat. A on govori da je Hrvatska zaustavila negativan niz bez pobjede u natjecateljskim utakmicama. U ovoj akciji dobio je Matanovića, ali i sustav s trojicom stopera koji je protiv Poljske funkcionirao besprijekorno.
Ocjena
7



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacijapoljska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti