Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Čiji je igrač Kačavenda? U Dinamu je na 'probi' i igra s posebnom potvrdom!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 11:00

Neobičan status mladog igrača, koji je započeo pripreme s Modrima, ali još nije sigurno da će i ostati u Maksimiru

Lukas Kačavenda igrač Lokomotive? Ili Dinama? U Maksimiru nitko nije rekao da su ga Modri kupili, niti ponovno posudili, a on na pripremama s hrvatskim prvakom. Na listi igrača, koji su došli na okupljanje, na listi onih, koji treniraju svakodnevno u Dinamovoj (novoj) opremi, bit će i na popisu igrača za pripreme u Austriji. Puno smo pitanja dobili zadnjih dana, čiji je, dakle, igrač Kačavenda, kakav je Dinamov plan s njim. Zašto uopće trenira s Modrima?

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Situacija je, dakle, ovakva. Kačavenda je bio na posudbi u Maksimiru iz Lokomotive do 20. lipnja. Sjećamo se, lani je došao ozlijeđen s Kajzerice na posudbu, Dinamo ga je doveo iako se znalo da možda neće upisati ni minute, što se na kraju i dogodilo, a iako se potom pričalo da će maksimirski klub produžiti posudbu za još jednu sezonu, to se ipak nije ispunilo. Kačavenda se oporavljao od ozljede koljena, od druge operacije ligamenta, rahabilitaciju i treninge odradio je pod paskom Dinamovih liječnika, fizioterapeuta i trenera, Međutim, 20. lipnja isteknula je posudba, a u Cometu, HNS-ovu sustavu za registraciju igrača, s datumom 27. lipnja 2024. jasno stoji 'Povratak s ustupanja' i po tom je dokumentu Kačavenda i dalje igrač Lokomotive. Zašto je onda s Modrima u Maksimiru, kasnije i u Austriji, a ne s Lokomotivom na Pohorju?

Neobičan je njegov status, ovakvu 'kombinaciju' ne viđamo često. Dakle, s obzirom da u Dinamu još nisu sigurni kako će se Kačavenda vratiti nakon teških ozljeda i dugih pauza i hoće li moći odmah konkurirati za ozbiljnije uloge, u Maksimiru ga nisu željeli još jednom posuditi ili odmah kupiti. Nego su ga, možemo tako reći, doveli na probu. Znači. Kačavenda je igrač Lokomotive, a klub s Kajzerice dao je Dinamu posebno dopuštenje, potvrdu da Kačavenda može trenirati s momčadi Sergeja Jakirovića i igrati pripremne utakmice. A Dinamo mora do kraja prijelaznog roka odgovoriti što će dalje s njime. Formalno, znači, do kraja prijelaznog roka, početkom rujna, ali praktički do kraja srpnja. Jer, s tom potvrdom Kačavenda ne može za Dinamo igrati službene, natjecateljske utakmice. Kad počne sezona, 3. kolovoza, ne 'privede' li ga Dinamo pod svoje skute, unatoč toj potvrdi, Kačavenda će imati pravo igrati samo za Lokomotivu. Može se, teoretski, dogoditi i da za njega dođe neka ponuda dok je na pripremama s Dinamom u Austriji. U tom slučaju o njegovoj prodaji i dalje odlučuje Lokomotiva, Dinamo s tim nema ništa.

Kačavendu smo gledali u petak na Dinamovu treningu, izgledao je jako dobro. Raspoložen, nasmijan, motiviran, da čovjek ne zna, nikad po njegovim kretnjama i intenzitetu ne bi mogao zaključiti da je prošao pravu kalvariju s koljenom. Tako da nije nemoguće da skrene pozornost na sebe i da ga u Maksimiru odluče zadržati već prije kraja srpnja. E sad, hoće li u tom slučaju doći na posudbu ili bi ga Dinamo kupio, to će biti predmet razgovora. Makar, kako u zadnje vrijeme završavaju razgovori Dinama i Lokomotive oko transfera (Šotiček), pitanje je kakvi bismo rasplet gledali i u tom slučaju. Nije naodmet spomenuti da mu ugovor s Lokomotivom istječe sljedećeg ljeta, što znači da bi tada mogao biti slobodan igrač i birati klub pa je i Lokomotivi u interesu da ga proda u ovom prijelaznom roku. Možda, nakon svega, doista dođe i ponuda bolja od Dinamove? U svakom slučaju, zanimljiv, nesvakidašnji slučaj, premda, ako ga promatramo kao klasičnu probu, onda i nije tako neobično. Osim što je Kačavenda već dokazan igrač, U21 reprezentativac i vjerojatno nitko nije mislio da će se morati dokazivati na ovakav način. No, ozljede su ga zaustavile u nogometnom razvoju, čeka ga težak rad ovog ljeta da bi se uspio nametnuti Sergeju Jakiroviću.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lukas KačavendaGNK DinamoNK LokomotivaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti