REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

VIDEO Cristiano Ronaldo pogotkom u 89. zaokružio preokret Portugala, Španjolci igrali 70 minuta s igračem manje i svejedno uvjerljivo slavili

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.09.24. | 22:57

Sjajna nogometna večer diljem Europe...

Reprezentacija Portugala je, nakon Hrvatske, s rezultatom 2-1 bila bolja i od Škotske. Drugu utakmicu zaredom je pobjedu Portugalcima donio Cristiano Ronaldo koji je, baš i kao protiv Hrvatske, zabio drugi pogodak svoje reprezentacije na utakmici i to opet nakon sjajnog dodavanja Nune Mendesa. Portugal je dominantnu predstavu okrunio pobjedom, a iako su Škoti dugo odolijevali njihovim napadima, Cristiano Ronaldo u 89. minuti zabio je svoj 132. pogodak u 214. nastupu za Portugal.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Škotska je do prednosti došla već u 7. minuti kad je precizan bio McTominay koji je iskoristio dodavanje McLeana. Rezultat se do poluvremena nije mijenjao, a onda je Martinez u drugih 45 minuta krenuo s Ronaldom i Nevesom umjesto Neta i Palhinhe.

Već u 54. je Bruno Fernandes zabio za 1-1, a onda je u narednih nešto više od pola sata uslijedila 'viktorija' pred golom gostiju. Gunn je bio sjajan na golu Škota, ali ni on nije svemoguć…

Cristiano Ronaldo nije u cvijetu mladosti, nije to više 'onaj stari Ronaldo', ali… I dalje je Ronaldo. A biti Ronaldo znači biti sinonim za golove. Bio to Ronaldo Nazario ili Cristiano Ronaldo

S ovom pobjedom Portugal se odvojio na vrhu skupine 1 Lige nacija (A).

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (SK)

Od ostalih utakmica, izuzev one Danske i Srbije (2-0) koje smo se ranije dotakli, spomenimo kako je Španjolska u Švicarskoj došla do 4-1 pobjede iako su od 20. minute imali igrača manje.

Bio je to jedan furiozan start utakmice, Joselu je zabio u 4., potom je u 7. bio precizan i Omeragić, ali je pogodak nesuđenog braniča Dinama poništen nakon što je pregledom VAR snimke ustanovljeno kako je jedan od Švicaraca u začetku akcije igrao rukom.

U 13. minuti Ruiz je zabio za 2-0 gostiju, da bi onda u 20. minuti, nakon što je srušio Emboloa, izravan crveni karton zaradio Le Normand.

Domaćin je smanjio rezultat u 41. preko Amdounija, a iako su neki vjerovali da će Švicarci 'stisnuti' aktualnog prvaka Europe u drugom dijelu, pokazalo se kako La Roja nije baš slučajno na krovu starog kontinenta…

U razmaku od tri minute Španjolci su sve riješili. Prvo je Ruiz u 77., na dodavanje Torresa, zabio za 3-1, da bi onda konačnih 4-1 postavio sam Torres kojem je za pogodak asistirao Joselu. Dakle, Joselu pogodak i asistencija, Torres također, Ruiz dva pogotka… Španjolska je svijet za sebe!

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (SK)

Spomenimo i kako je Bjelorusija u gostima svladala Luksemburg (1-0), Bugari su na domaćem terenu bili bolji od Sjeverne Irske (1-0), Slovaci nisu dopustili iznenađenje te su svladali Azerbajdžan s 2-0, dok je Švedska s 3-0 bila bolja od Estonije. Gibraltar i Lihtenštajn odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj na kraju nije bilo pobjednika (2-2), s tim da su gosti do remija došli u 90+14. minuti. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Liga nacijaCristiano Ronaldošpanjolska nogometna reprezentacijaPortugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti