Hrach Khachatryan/PIXSELL
Hrach Khachatryan/PIXSELL

Dalić: „Dugo nismo imali napadača koji se nalazio u ovoliko prilika kao Matanović“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 23:20

Riječ izbornika nakon minimalne pobjede protiv Poljske u Osijeku

Nakon utakmice protiv Poljske u 2. kolu Lige nacija (A), u kojoj je Hrvatska na Opus Areni slavila pogotkom Luke Modrića (1-0), svoje viđenje utakmice dao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Daliću je ovo bila 89. utakmica na klupi Vatrenih i 49. pobjeda.

„Dobili smo utakmicu, Luki je sutra rođendan i malo smo preuranjeno proslavili. Sjajna je atmosfera u svlačionici, a Luka si je dao najljepši poklon. Bila je ovo velika naša pobjeda, za motiv i samopouzdanje. Danas je Hrvatska odigrala sjajnu utakmicu, dominantno i dobro, šteta što nije bilo uvjerljivije. Hvala dečkima i hvala publici“.

Ostajete pri ovom sustavu?

„Bilo je dobro, imamo ovakav profil igrača i bit ćemo još bolji kada budemo kompletniji. Rekao sam dečkima da je sada vrijeme kada se moraju boriti za svoj status u reprezentaciji“.

Petar Sučić je izašao na poluvremenu...

„Sve je s igrom bilo dobro, ali dobio je žuti karton i zato izmjena. Izgubio je nakon kartona malo na agresivnosti i sigurnosti, nije mu bilo lako igrati prvi put i imao je taj teret kartona. Luka Sučiće je to onda dobro odradio, sve promjene su bile dobre. Poljaci su imali jednu priliku i to nakon faula Lewandowskog“.

Matanović nije zabio, iako je imao prilika...

„Ušao je u deset šansi i dugo, dugo to nije napravio jedan centarfor. Treba ga trpjeti, dati mu šansu i da se u klubu još digne. Bit će to dobro kada mu se otvori“.

Luka Modrić?

„Kako je on danas odigrao... Koliko je istrčao, lopti oduzeo, uklizivao... To rade mladići do 25 godina, oduševio je javnost i odradio fantastičnu utakmicu. Igra kao u najboljim danima“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaHNSPoljskapoljska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti