Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Germanijak doznaje: Živković i Rukavina na posudbe, Stojković ostaje doma. Dinamo želi Cordobu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.07.24. | 15:00

Među 30 putnika na drugi dio priprema nema niti Mahira Emrelia i ozlijeđenog Sadegha Moharramija, otpala su i trojica juniora. Dinamo je poslao ponudu za kolmbijsko, desno krilo iz Calija

Eto, pogodili smo u 'osinjak'. Baš smo jutros napisali tekst o Morenu Živkoviću, pitali se što će biti s njim ove sezone, kako će se u Dinamu izboriti za mjesto i zaključili da svakako nema smisla da ponovno prosijedi sezonu na klupi. Mora igrati! Dobili smo odgovor i prije no što smo se nadali, samo nekoliko sati kasnije. Dakle, prema informacijama Germanijaka, Moreno Živković otpao je s popisa putnika na drugi dio priprema u austrijski Bad Radkersburg. U Maksimiru su, očito, procijenili da nema smisla gubiti vrijeme, on će nekamo na posudbu, kao najizglednija destinacija ponovno se spominje Lokomotiva.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A na popisu za Austriju nema niti Gabriela Rukavine, što nije neočekivano. Već se duže spominje njegov odlazak na posudbu, kod njega je najrealnija 'gaža' na Rujevici. Nije njega bilo niti na preliminarnom popisu od 38 igrača, ali je zadnjih dana trenirao s Modrima, čekajući rasplet svojeg statusa. Na novom je popisu 30 imena, s obzirom da su stigla dvojica novih, Pjaca i Torrente, otpala su čak desetorica. Osim Živkovića, neće u Austriji biti ni Luke Stojkovića. On je, ponavljamo, ozlijedio zadnju ložu neki na treningu, a očito je bila točna procjena o dva-tri tjedna pauze, bit će spreman tek nakon povratka momčadi u Zagreb. Pa su u klubu procijenili da je bolje da ostane u Maksimiru i ovdje liječi ozljedu. Ne idu u Austriju niti Mahir Emreli, koji će, po svemu sudeći, napustiti klub, kao niti Sadegh Moharrami, koji je još u fazi oporavka od teške ozljede koljena. Nema, naravno, na 'popisu 30' niti Boška Šutala i Marka Bulata, koji će surađivati u belgijskom Standardu, a od mlađih na drugi dio priprema neće Šunta, Miljak, Ćutuk i Krkalić.

Ovo je Jakirovićev popis igrača za pripreme u Austriji: Nevistić, Zagorac, Filipović, Rajić, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Bernauer, Torrente, Perić, Ogiwara, Perković, Mišić, Rog, Ademi, Sučić, Vrbančić, Baturina, Špikić, Kačavenda, Pjaca, Hoxha, Petković, Kulenović, Brodić, Mikić, Jakirović, Zebić, Pavić, Horvat.

A mogao bi u Austriji doći i još neki novi igrač. Naime, Dinamo je u petak poslao ponudu za mlado i potentno kolumbijsko krilo Juana Cordobu. Njemu je 21 godina, igra u Deportivu iz Calija, jako se svidio svima u Maksimiru i Dinamo ga odlučio dovesti. Ponuda Modrih je 1,5 milijuna eura, ima upita i ponuda iz Grčke i MLS-a, a uskoro bi, priča se, mogao dobiti i poziv u kolumbijsku reprezentaciju. Igra na desnom krilu i prvi je Dinamov 'pick' na toj poziciji. Neće Modri dugo čekati odgovor, za koji dan bi sve trebalo biti poznato, ako odgovor bude negativan okrenut će se drugim opcijama.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.










Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićMoreno ŽivkovićMahir EmreliLuka StojkovićGabriel RukavinaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti