Germania
Germania

Najava dana: Vorijeve Sesvete protiv vodeće momčadi Njemačke, Nexe čeka višestrukog prvaka Srbije

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 08.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Flensburg - Sesvete, 18.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina G)

Sesvete čeka možda i najveća utakmica u povijesti kluba. U slavnoj Flens-Areni gostuju kod moćnog Flensburga. Hrvatska momčad je sigurno veliki autsajder u susretu protiv europskog velikana, ali ne žele se predati i najavili su pravu mušku utakmicu, a u pripremi su im sigurno pomogli i rezultati domaćeg prvenstva. Uzeli su dva boda i na teškom gostovanju u Trogiru, iako Zagrebu ranije nisu uspjeli parirati. S druge strane, Flensburg je bio u nizu od četiri pobjede, dok u posljednjem kolu Bundeslige nisu remizirali s Gummersbachom 29-29. Na startu nove sezone su vodeća momčad njemačkog prvenstva. Trener Sesvećana Igor Vori vraća se u Njemačku, gdje je bio trener u Großwallstadtu.

Nexe Našice - Vojvodina Novi Sad, 20.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina E)

Našički Gromovi dočekuju momčad Vojvodine u prvom kolu grupne faze EHF Europske lige. Nakon dobro odrađenog posla na otvaranju domaćeg prvenstva, došlo je vrijeme i za prvi ovosezonski europski nastup u kojemu im na noge stiže višestruki prvak Srbije, osvajač Kupa i Superkupa. Vrlo dobra i iskusna momčad koja je u prošloj sezoni ostvarila odličan rezultat. Uspjeli su se plasirati među 16 najboljih momčadi, a samo jedan pogodak ih je dijelio od ulaska u Top 12. Posebnost ovog susreta bit će ogled braće Lučin – Tina na vanjskoj poziciji u Nexeu i godinu dana mlađeg Frana na vratima Vojvodine. Franu je ovo treća sezona u Novom Sadu. Gromovi su prvenstvenu utakmicu petog kola Premijerke odradili nešto ranije u zagrebačkoj Dubravi kako bi imali što više vremena za dobru pripremu ove utakmice. 

Kiel - Torrelavega, 20.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina E)

Uključujući njihova glavna pojačanja Andreasa Wolffa i Emila Madsena, THW Kiel će odigrati svoju prvu utakmicu ikada u EHF Europskoj ligi i svoju prvu utakmicu izvan EHF Lige prvaka od 2019., susrećući se s Torrelavegom po prvi put u povijesti svog kluba. Španjolski pridošlica u natjecanje može ponuditi iskustvo lijevog krila u Angelu Fernandezu Perezu. Perez je igrao u Ligi prvaka s Kielceom i Barcelonom. Tri Brazilca i dva Slovaka u sastavu naglašavaju profesionalne standarde kluba sa sjevera Španjolske. „Sučeljavamo se s tri momčadi u grupnoj fazi protiv kojih nikada prije nismo igrali," rekao je kapetan THW-a Domagoj Duvnjak.

Porto - Melsungen, 20.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina F)

Porto igra svoju prvu sezonu Europske lige. Najveći uspjeh 24-strukog portugalskog prvaka bilo je osvojeno treće mjesto u EHF kupu 2018./19. Oba trenera su osvojila međunarodne trofeje s drugim klubovima: Magnus Andersson, koji se vratio u Porto nakon što je zamijenio svog nasljednika Carlosa Resendea, osvojio je EHF kup s Göppingenom 2016. i 2017., dok je Roberto Garcia Parrondo osvojio EHF Ligu prvaka s Vardarom. U glavnoj utakmici kvalifikacija, Melsungen je dva puta pobijedio norveškog viceprvaka Elveruma i tako prošao u grupnu fazu. Obje momčadi imale su savršenu generalnu probu u domaćim natjecanjima za početak grupne faze – Porto je slavio 30-24 protiv Avance, dok je Melsungen bio bolji od Bietigheima 26-24. David Mandić i Domagoj Pavlović branit će boje njemačke momčadi.

Tatabánya - Karviná, 18.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina G)

Trenutno treća momčad u mađarskoj ligi zapošljava profesionalce iz deset različitih nacija, uključujući bivšeg njemačkog reprezentativca Christiana Dissingera. Novi trener je Španjolac Cristian Ugalde, koji je s Barcelonom svojedobno osvojio Ligu prvaka i igrao za TSV Hannover-Burgdorf. Češki prvak HCB Karvina igra svoju prvu utakmicu u skupini u bilo kojem EHF natjecanju od sezone 2007./2008. kada su bili sudionici EHF Lige prvaka. U sastavu mađarske momčadi je i hrvatski reprezentativac Mateo Maraš.

Montpellier - Bjerringbro-Silkeborg, 20.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina B)

Ovo je Montpellierova prva međunarodna utakmica od 1994. bez Patricea Canayera kao trenera – i debi njegovog nasljednika Éricka Mathéa. Osim Iruna, Kiela, Flensburga i Vardara, Montpellier je jedan od pet bivših pobjednika EHF Lige prvaka u grupnoj fazi EHF Europske lige sezone 2024./25. Prethodne sezone Francuzi su bili blizu FinalFoura, ali njihova pobjeda 39-30 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Kiela nije bila dovoljna nakon poraza 31-21 u Njemačkoj. Bjerringbro-Silkeborg je eliminiran od budućeg polufinalista Dinamo Bukurešta u play-offu Europske lige 2023./24. Unatoč njihovoj dugoj europskoj kupovnoj povijesti, ovo je prvi dvoboj ovih momčadi. Bjerringbro-Silkeborg je prošlog vikenda u domaćem prvenstvu slavila protiv Koldinga 33-27, dok je Montpellier slavio protiv Aixa golovima (41-35). U redovima francuske momčadi je naš Veron Načinović.

Kriens Luzern - Ademar Leon, 18.45

(Rukomet, EHF Europska liga, Skupina A)

Bivši hrvatski reprezentativac Željko Musa debitira u grupnoj fazi kao trener švicarskog Kriens-Luzerna protiv bivšeg pobjednika EHF Europskog kupa Ademara Leona. U švicarskoj su momčadi i hrvatski igrači Sandro Obranović i Marin Šipić. U posljednjih 10 utakmica Kriens Luzern je ostvario 5 pobjeda (od toga 3 na domaćem terenu) i doživjeli su 4 poraza (1 na svom terenu). Prethodni susret momčadi bio je protiv Amicitie Zürich u sklopu Nationalliga A. Konačan rezultat ove utakmice bio je 25-29. Momčad Ademar Leona u ovaj susret ulazi također s 5 pobjeda u zadnjih 10 utakmica, od čega 1 u gostima. 

Cobolli - Đoković, 12.30

(Tenis, ATP Šangaj)

Novak Đopković apsolutni je favorit za pobjedu, ali Talijan Flavio Cobolli je pokazao protiv Stana Wawrinke (pobijedio ga je s 2-1 u setovima) da bi nezgodnim forhendima mogao namučiti Đokovića. Pritom, nema igrača u 2024. godini koji je dobio više odlučujućih setova od Talijana. On je to činio čak 17 puta. Ali, puno toga danas će se ipak pitati srpskog tenisača...

Griekspoor - Zverev, 14.00

(Tenis, ATP Šangaj)

Duel ovih tenisača pratili smo prije četiri mjeseca na Roland Garrosu i bila je to prava drama. Nakon nešto više od četiri sata velike borbe njemački tenisač Alexander Zverev izborio je osminu finala, pobijedio je u trećem kolu sa 3-6, 6-4, 6-2, 4-6, 7-6(3) Tallona Griekspoora. Nizozemac je u petom setu poveo 4-1 i servirao za 5-1, ali tada je krenuo povratak Nijemca koji je vratio dva breaka minusa te je izborio tie-break u kojem je, na koncu, slavio. Danas vjerujemo u nešto sigurnije izdanje Nijemca, koji će znatno ozbiljnije shvatiti protivnika, inače osjetno slabije rangiranog.

Bopanna/Dodig - Mektić/Koolhof, 11.00

(Tenis, ATP Šangaj)

Kakav nas okršaj kultnih imena teniskih parova čeka u ovom duelu sa snažnim hrvatskim predznakom. Ivan Dodig upario se sa živućom legendom parova, 44-godišnjim Indijcem Rohanom Bopannom, koji je s 43 godine bio prvi igrač svijeta po prvi puta u karijeri. Očekuje ih dvoboj protiv Nikole Mektića i Wesley Koolhofom, a bit će im to prvi međusobni duel. Blaga prednost je na strani Mektića i njegovog partnera.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti