Najava dana: U17 Vatreni kreću u pohod na Euro, Zagreb na važnom ispitu u Ligi prvaka, a Cibona u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.10.24. | 08:00

Proučite što smo za danas izdvojili

Zagreb - Pick Szeged, 18.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Nakon dvotjedne pauze rukometaši Zagreba okreću se novim europskim izazovima. U prva tri kola, Zagrepčani su upisali dva gostujuća poraza od Kielcea i Kolstada, odnosno uvjerljivu domaću pobjedu protiv Aalborga. Mađarski predstavnik, napomenimo i to, nakon uvodna tri kola zauzima drugo mjesto skupine s dvije domaće pobjede i jednim gostujućim porazom. Szeged je, podsjetimo, pred svojim navijačima slavio protiv SC Magdeburga (31-29) i HBC Nantesa (33-32). Jedini poraz upisali su na gostovanju kod europskog prvaka Barcelone gdje su izgubili s minimalnih 31-30. Zagreb je, podsjetimo, lani također igrao dvije grupne utakmice s mađarskim predstavnikom. Prva, igrana u Szegedu, u triler je završnici pripala Mađarima (27-26), dok je u uzvratu Zagreb bio neumoljiv i slavio s čak pet pogodaka razlike (30-25).

Cibona - Krka, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Iza Cibosa je vrlo turbulentan ulazak u sezonu, koji je kulminirao jako teškim porazom u nedjelju kod Partizana. Hrvatskoj momčadi nedostajalo je u tom susretu nekoliko važnih pojedinaca, a kontakt sa suparnikom Cibona je izgubila već nakon prve četvrtine. Partizan je nakon deset minuta vodio 34-20, dok se sve do kraja nije previše pazilo na obranu i beogradski sastav je do kraja ostvario prednost od golemih 35 poena. Prije toga, Cibona je u domaćem prvenstvu poražena od Cedevite Junior, dok su u ABA ligi pobijedili Studentski centar i poraženi su od Zadra. Dakle, danas traže pobjedu protiv Krke s kojom bi izjednačili broj pobjeda i poraza, S obzirom na to da je slovenski sastav na začelju ljestvice s tri poraza iz jednako toliko utakmica, nameće se zaključak da je ovo idealna prilika Vukovima s Tuškanca da se na startu sezone odvoje od davljenika. Posebno jer je Krka spomenute poraze upisala od momčadi kojima se ne predviđa visok plasman poput Borca i Spartaka iz Subotice. Pored njih, kod kuće ih je bez većih problema nadjalača Mega.

U17 Albanija - U17 Hrvatska, 15.00

(Nogomet, kvalifikacije za U17 Euro)

Hrvatski reprezentativci do 17 godina u narednih tjedan dana igraju tri utakmice u prvom krugu kvalifikacija za U17 Europsko prvenstvo koje će se 2025. godine održati u Albaniji. U17 Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini 3 sa Nizozemskom, Albanijom i Ovčjim Otocima, a domaćin mini-turnira bit će Albanija. Prolaz u drugi krug osigurat će dvije prvoplasirane momčadi. Utakmice će se igrati 9., 12. i 15. listopada.

Uljanik Pula - Jadran Poreč, 15.30

(Nogomet, Druga nogometna liga)

Osmo po redu kolo u trećem rangu hrvatskog klupskog nogometa već dana otvara istarski derbi. Na stadionu Veruda u Puli, Uljanik će ugostiti Jadran iz Poreča. Uljanik je novak u ovoj ligi i trenutno se nalazi na 11. mjestu sa sedam osvojenih bodova. U prošlom kolu su izgubili na gostovanju kod Trnja, dok je Jadran teško stradao na domaćem terenu od istoimenog gosta iz Ploča, koji je slavio čak s 5-0. Jadran je nakon sedam kola jedina momčad lige koja nije okusila pobjedu, a na kontu imaju samo dva boda i čini se da im drugu sezonu u nizu slijedi grčevita borba za ostanak.

Eurofarm Pelister - Sporting, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Dvoboj je ovo momčadi bez pobjede, odnosno momčadi bez poraza. Nakon tri kola, makedonski prvak iz Bitole ima sva tri poraza na kontu, čime su nastavili turobnu prošlu sezonu u kojoj nisu ostvarili nijednu pobjedu. S druge strane, Sporting je dominantan bio u prva tri kola, razbili su i nedavno okrunjene prvake svijeta iz Veszprema, a predvode ih najtalentiranija braća svjetskog rukometa - Costa. Sve osim pobjede društva iz Lisabona bit će iznenađenje.

PSG - Fredericia, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Još jedan dvoboj u kojem bi sve osim uvjerljive pobjede favoriziranog sastava, a u ovom slučaju to je PSG - bila prvorazredna senzacija. Fredericia je prošle sezone iznenađujuće postala danski doprvak, ali prva tri kola pokazuju da ova momčad nije spremna za Ligu prvaka. Upisali su tri uvjerljiva poraza, pri čemu su u domaćem duelu protiv Sportinga propisno osramotili klub porazom od nestvarnih 19-37.

Monaco - Maccabi Tel Aviv, 19.00

(Košarka, Euroliga)

Ovo je jedan od derbija 2. kola Eurolige. Obje momčadi prošle sezone zapele su na koračić do završnog turnira četiri najbolja sastava Europe. Monaco je u majstorici poražen od Fenerbahcea, dok je Maccabi također u petoj utakmici izgubio od kasnijeg prvaka Panathinaikosa. U novu sezonu i jedni i drugi ušli su s domaćom pobjedom, a danas je favorit za pobjedu Monaco.

Crvena zvezda - Baskonia, 20.00

(Košarka, Euroliga)

Iza domaćina je vrlo turbulentan prošli tjedan. Prvo su Euroligu otvorili teškom gostujućom pobjedom protiv Parisa, ali potom su na gostovanju kod Splita pretrpjeli nokaut. Žuti s Gripa su nakon 12 godina pobijedili Crvenu zvezdu, tako da Beograđani večeras moraju tražiti povratak na pobjedničku trasu. Protivnik je neugodan, Baskonia je u prvom kolu pobijedila Partizan, a kako se radi o prošlosezonskom četvrtfinalistu, znači da će Zvezda imati težak posao, iako je domaći sastav favorit.

Cluj Napoca - Valencia, 18.00

(Košarka, Eurokup)

U ovom dvoboju imamo izrazitog favorita u Valenciji. Španjolski sastav u prva dva kola upisao je dvije uvjerljive pobjede, dok je rumunjska momčad u oba navrata poražena. Bit će ovo i susret u kojem ćemo kod Valencije pratiti hrvatskog reprezentativca Gorana Filipovića, koji je za njih potpisao dvomjesečni ugovor.

Trefl Sopot - Joventut, 19.00

(Košarka, Eurokup)

Izdvojili smo u drugom najjačem kontinentalnom košarkaškom natjecanju još jedan duel sa snažnim hrvatskim štihom. Domaćine sa sjevera Poljske kao trener predvodi proslavljeni Žan Tabak, dok za gosta iz katalonske Badalone igraju dvojica Hrvata. Najbolji igrač momčadi je Ante Tomić, koji i sa 37 godina dominira pod obručima, a tu je i supertalentirali Michael Ružić, jedan od najvećih potencijala hrvatske košarke.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti