Jason Parkhurst-Imagn Images
Jason Parkhurst-Imagn Images

Fenomenalni Tatum 'poklonio' pobjedu prvaku protiv Knicksa na otvaranju sezone, povijest u LA-u!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.10.24. | 08:40

Večer za pamćenje u NBA ligi

Napokon, vratila nam se NBA liga! Branitelji naslova, Boston Celticsi, na otvaranju sezone snage su odmjerili s New York Knicksima, a momčad Joea Mazzulije prilično je lagano došla do 132-109 pobjede u kojoj je briljantan bio prvi igrač momčadi Jayson Tatum koji je za 30 minuta na parketu skupio 37 poena, 4 skoka i 10 asistencija. Osim njega, sjajan u redovima domaćina bio je i White s 24 poena, 3 skoka i 4 asistencije za 26 minuta na parketu, dok se kod gostiju istaknuo Brunson s 22 poena u manje od 25 minuta na parketu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već nakon prve četvrtine (43-24) je pitanje pobjednika bilo odlučeno, stoga prva od 1230 utakmica u regularnoj sezoni i nije bila pretjerano uzbudljiva. Domaćin se istaknuo po dosta velikom broju ispaljenih trica, a vjerojatno su svi u momčadi dobili na samopouzdanju kada su vidjeli kako je njihova prva zvijezda šutirala iza linije za tri poena na otvaranju susreta.

„Imam osjećaj da smo samo nastavili s prošlosezonskim igrama. Igramo na ono što smatramo da je naša snaga“, kratko je nakon utakmice efikasnu šutersku večer prokomentirao Tatum.

Inače, veliki problem Knicksa bio je 'manjak centimetara' pod obručem. Jedini visoki igrač u Thibsovoj momčadi bio je KAT, a on je u svojem debiju u dresu Knicksa odigrao ispod očekivanja budući da njegova završna statistika kazala 12 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Thibsu, koji je defenzivan trener, teško je slagati momčad bez jakog obrambenog igrača na poziciji broj 5. Podsjetimo, Hartenstein je sada član OKC-a, dok su Robinson i Achiuwa do daljnjeg 'out'.

Spomenimo i kako je prije početka utakmice održana ceremonija na kojoj su igrači dobili svoje prstenje, a na strop Gardena podignuta je i 18. 'zastava'. Celticsi su najuspješnija franšiza u NBA ligi, a iz prvih redova su utakmici svjedočili i nekadašnje prve violine momčadi iz Bostona poput 96-godišnjeg Boba Cousyja, Cedrica Maxwella, Raya Allena, Kevina Garnetta i Paula Piercea.

Prilikom dodjele prstenja, navijačima se kratko obratio i Tatum koji je rasplamsao atmosferu kazavši „hajdemo još jednom to napraviti“, a da te njegove riječi nisu bile samo bačene niz vjetar pokazao je svojom izvedbom. Bome, lijepo je biti navijač Celticsa posljednjih dana, godina…

U drugoj utakmici večeri su LA Lakersi sa 110-103 bili bolji od Minnesote Timberwolvesa. Sjajnu utakmicu odigrao je Davis koji je za 38 minuta skupio 36 poena, 16 skokova i 4 asistencije, s tim da je ipak u prvom planu bila 'povijest' koja se dogodila kad su na parketu u isto vrijeme bili otac LeBron i sin Bronny. JJ Redick je tako svoj trenerski put započeo s pobjedom, iako mu je ozbiljne probleme zadao Anthony Edwards.

Spomenimo kako je LeBronu ovo 22. sezona u NBA ligi čime se pridružio legendarnom Air Canadi Vinceu Carteru u tom nevjerojatnom ostvarenju. Vinsanity nije brojao do 23, dok LeBron, koji fizički i dalje izgleda savršeno, bi stvarno to mogao napraviti. Uostalom, ugovor do kraja sljedeće sezone ima, a 52 milijuna dolara za tu sezonu koja dolazi se nema razloga tek tako odreći…

(I.A.S.)


Tagovi

Boston CelticsLos Angeles LakersLeBron JamesJayson TatumBronny JamesNBA

Ostale Vijesti