Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Dvoboj ponajboljih škola Europe bez tv-prijenosa! Mogu li Dinamovi klinci zaustaviti goropadne Bikiće?

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.24. | 10:00

Na terenima Red Bullove Akademije, jedne od najjačih tvornica igrača, momčad Ivice Banovića tražit će drugu pobjedu u Youth ligi

Kao što je i običaj, predigru dvoboja Salzburga i Dinama odigrat će juniori u UEFA-inoj Youth ligi. Na terenima Red Bullove Akademije, trenutno jedne od najvećih tvornica igrača u Europi, od 15.30 sati momčad Ivice Banovića tražit će način kako zaustaviti te goropadne 'Bikiće'. Naime, Salzburgovi klinci u prva dva kola bili su uvjerljivi, prvo su u Pragu svladali Spartu 3-2, a onda očitalo lekciju francuskom Brestu (5-1). Dinamo je, podsjetimo, izgubio od Bayerna (2-1), potom svladao Monaco 1-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Imaju financijska sredstva koja vrlo pametno ulažu i za svako godište koje imaju u Akademiji dovode profile igrača koji mogu odgovoriti njihovim zahtjevima.", predstavio je svoga protivnika Ivica Banović, trener Dinamovih juniora, svjestan da njegovu momčad čeka trkački i fizički vrlo zahtjevna momčad. Bit će to pravi test vrijednosti ove Dinamove generacije i sjajna prilika da za usporedbu dviju ponajboljih nogometnih škola Europe. Jer, znamo da je i Dinamo, u europskim okvirima na odličnom glasu što se tiče razvoja igrača. Red Bull je možda zadnjih godina preuzeo od Dinama taj primat, no to ne znači da 'mali Modri' ne mogu u jednoj utakmici pokazati da nimalo ne zaostaju za Austrijancima. Najveći je problema za Banovića i suradnike što teško mogu predvidjeti u kojem će sastavu zaigrati suparnik, jer Salzburg ima toliko igrača, da može sastaviti dvije odlične momčadi, ali, dvije startne pobjede pokazuju da Red Bull ovo natjecanje smatra iznimno ozbiljnim i sigurno će i protiv Dinama težiti najboljem izdanju. Mogla bi to biti prilika i da protiv Dinama vidimo ponajboljeg mladog igrača Salzburga, ali i budućnost hrvatske reprezentacije Olivera Lukića, koji je protiv Bresta ušao s klupe. dok protiv Sparte nije igrao.

Inače, gledatelji u Hrvatskoj nemaju mogućnost vidjeti ovaj zanimljiv dvoboj, jer tv-prijenosa neće biti! Na utakmici uopće neće biti kamera, nije bilo opcije da se susret prenosi uživo na bilokojoj platformi, stoga ćete razvoj događaja moći pratiti u tekstualnom obliku na Germanijaku.

OČEKIVANI SASTAV DINAMA:

Rajić - Mikić, Zebić, Jakirović, Šepić - Šunta, Pavić, Baković - Miljak, Rimac, Horvat. Trener: Ivica Banović.(T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoUEFA Youth LeagueRed Bull SalzburgIvica Banović

Ostale Vijesti