Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Banović: „Iz akademije Salzburga izlaze vrhunski sportaši, a fizički su u granicama genijalnosti“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 15:10

Salzburg u prva dva kola ima dvije pobjede uz osam zabijenih golova

Dinamovi mladi nogometaši sutra će u 15.30 sati u Salzburgu, na stadionu Lieferinga, igrati treću utakmicu Lige prvaka mladih u kojoj će, kao i prva momčad kasnije tijekom dana, snage odmjeriti s austrijskim istoimenim predstavnikom. Podsjetimo, u prvom susretu Dinamo je u Münchenu izgubio od Bayerna 2-1, dok je u drugom dvoboju u Zaprešiću svladao Monaco 1-0.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dan uoči utakmice dvoboj je za stranice hrvatskog prvaka kratko najavio trener Ivica Banović, koji je odmah otkrio kako je momčad kompletna i na okupu.

"Nitko ne nedostaje, svi su zdravi i to nas veseli i svakako nam daje optimizam pred ovu utakmicu."

Salzburg u prva dva kola ima dvije pobjede uz osam zabijenih golova. Koje su im najveće prednosti i imaju li slabosti?

"Salzburg je fizički jako moćan, trkački moćan. Strahovito su brzi, poput Monaca, igraju jako okomito, uvijek gledaju prema naprijed s puno utrčavanja u dubinu, pa ćemo na to morati posebno pripaziti. Također, vole igrati visoki presing i naprijed idu čovjek na čovjeka, pa s obzirom na to očekujem vrlo otvorenu utakmicu.."

Salzburgova akademija je jedna od najboljih u Europi, na godišnjoj bazi izbacuju desetke vrhunskih talenata - kako vi vidite njihov pogon?

"Mislim da se ne može pogriješiti kad klub ima svrhu i identifikaciju poput Salzburga. Oni se identificiraju s direktnim, vertikalnim i napadačkim nogometom. Imaju financijska sredstva koja vrlo pametno ulažu i za svako godište koje imaju u akademiji dovode profile igrača koji mogu odgovoriti njihovim zahtjevima. To su trkački moćni igrači koji ne moraju biti tehnički maksimalno potkovani, ali po pitanju fizičke moći su u granicama genijalnosti. Drže se svog plana, doveli su nevjerojatno velik broj igrača, da sad ne spominjem i okruženje akademije koja se bavi igračiam 24 sata dnevno i pazi se na spavanje, prehranu i na sve detalje. Iz te akademije ne izlaze samo vrhunski nogometaši, već vrhunski sportaši općenito, ali i vrhunski ljudi."

Za vikend ste remizirali s Kustošijom u gostima, daje li vam to dodatni motiv uoči ove utakmice?

"Kad odigraš neriješeno u prvenstvu, nisi zadovoljan, jer to nije rezultat koji se očekuje u Dinamu, ali moram reći da dugo nisam bio zadovoljniji nakon neke utakmice. Način na koji smo igrali, šanse koje smo stvarali, dominacija koju smo imali, sve su to stvari kojima sam bio vrlo zadovoljan i po pitanju njih teško mogu pronaći neku zamjerku. Nedostajalo nam je efikasnosti i preciznosti u završnici, tako da na tome moramo poraditi. Međutim, stav i pristup su odlični, tako da vjerujem da će baš zbog toga sve doći na mjesto. Za utakmicu sa Salzburgom im ne treba dodatna motivacija, vjerujte mi. Svi su oni dovoljno svjesni da igraju Ligu prvaka."



Tagovi

Ivica BanovićGNK Dinamo

Ostale Vijesti