Germania
Germania

Najava dana: Plavi lavovi krote Crvene bikove, Katalonci u derbiju večeri Bavarce, a igra i Zagreb u Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 23.10.24. | 07:59

Provjerite što smo vam za danas izdvojili.

U19 Lokomotiva – U19 Dinamo, 14.00

(Nogomet, Uefa Youth League)

Mladi nogometaši Lokomotive u srijedu će također nastupiti u Ligi prvaka, kao drugoplasirani će se boriti protiv suparnika čiji prvaci nisu izborili plasman u seniorsku LP. Igra se po nokaut sustavu, sličnom onom kad je Hajduk došao do finala prije dvije godine. Prvi suparnik Lokosa je Dinamo iz Minska, obje se utakmice igraju u Hrvatskoj, prva danas u Karlovcu u 14 sati, uzvrat u Sesvetama u u nedjelju 27. listopada također u 14 sati. Bjeloruski prvak je u 1. kolu izbacio armenrski Pjunik iz Jerevana, a trener juniora Lokosa Nikica Jelavić kaže da se radi o agresivnoj momčadi, predstavnici nekadašnje 'ruske škole'. Uspješniji iz ta dva nadmetanja ide na boljeg iz utakmica beogradskog IMT-a i rumunjskog Farula.

U19 RB Salzburg – U19 Dinamo, 15.30

(Nogomet, Uefa Youth League)

U predigri seniorima popodne će se u Mozartovu gradu sastati juniorske momčadi Red Bull Salzburga i Dinama. Crveni bikovi su nakon dva kola treći s maksimalnih šest bodova, koliko još imaju Inter, Atalanta, Juventus, Girona, Bayer Leveerkusen i Bayern, dočim su mladi Modri 20. s tri boda, ona protiv Monaca iz prošlog kola. Igra se na terenu Red Bullove akademije u Lieferingu, gdje neki od tih igrača nastupaju za drugu momčad u 2. Bundesligi, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Hrvat i dinamovac, hrvatski reprezentativac Oliver Lukić startati u postavi domaćih, u prošlom kolu protiv Bresta (5-1) ušao je u zadnjih pola sata.

Red Bull Salzburg – Dinamo, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Stari su znanci iz Uefinih eurokupova Red Bull Salzburg i Dinamo. Nekad su jedni druge izbacivali u pretkolima, a u posljednje se vrijeme sučeljuju u skupinama elitnog klupskog najtecanja Starog kontinenta. Zadnji put su se ogledali u jesen 2022., u Red Bull Areni je završilo 1-0, u Maksimiru 1-1, trener hrvatskog prvaka tada je bio Ante Čačić. Ima li Nenad Bjelica recept za kroćenje Bikova? Današnji Dinamov trener vodeći austrijske klubove nikad nije izbjegao poraz u Salzburgu, reći će kibici Purgera „već je vreme da ih maznemo, kaj ne?“. RB Salzburg u prva dva kola Lige prvaka ima dva poraza, 0-3 u Pragu od Sparte, 0-4 doma od Bresta. Dinamo nakon 2-9 u Münchenu od Bayerna ima remi 2-2 doma s Monacom.

Nantes – Zagreb, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Nakon 5. kola Nantes je drugi u skupini sa šest bodova, a Zagreb sedmi s dva boda. Prošli tjedan, Nantes je uzeo bodove u Magdeburgu (32-28), zahvaljujući Aymericu Minneu koji je postigao devet golova, njihovu prvu pobjedu u povijesti protiv Magdeburga. Zagreb je, pak, izgubio treću uzastopnu utakmicu EHF Lige prvaka od Barçe (31-29). Najbolji strijelac Nantesa Valero Rivera zabio je dosad 31 gol, samo dva više od Zagrebove haubice - Luke Lovre Klarice. Obje momčadi igrale su šest puta jedna protiv druge, Nantes je dobio četiri utakmice, Zagreb jednu, a jedna je utakmica završila remijem. Prošlog vikenda Nantes je svladao Tremblay (30-24), dok je Zagreb slavio na Zametu (47-25).

Kielce – Aalborg, 20.45

(Rukomet, Liga prvaka)

Prije 6. kola Kielce je četvrti u skupini sa šest bodova, dok Aalborg zaostaje samo jedno mjesto i bod. U 5. kolu Kielce je došao do pobjede nakon gostovanja kod Kolstada (33-32), a sudbina Aalborga također je odlučena u posljednjoj sekundi 5. kola, a Danska je bila bolja od Szegeda (29-28). Sa 158 primljenih golova, Aalborg je trenutno treća najmanje učinkovita obrana u natjecanju, dok je Kielce treći najmanje učinkovit napad sa 138 postignutih golova. U posljednjih deset godina obje su se momčadi sučelile osam puta; Kielce je dobio šest od ovih okršaja, Aalborg jedan, a jedan je završio remijem. Oba su kluba pobijedila u domaćim okršajima tijekom vikenda: Kielce protiv Kalisza (39-28), Aalborg u Holstebru (36-33).

Barcelona – Bayern, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Europski derbi večeri u Ligi prvaka ove srijede je sraz susjeda na tablici, 16-plasiranih Katalonaca i 15-plasiranih Bavaraca, prvi su izgubili u Monte Carlu 1-2, drugi u Birminghamu 0-1. Barcelona je u gostima ove sezone izgubila i od Osasune u Pamploni, no doma je nenadmašna, pet pobjeda zaredom na Montjuicu u svim natjecanjima, u Ligi prvaka protiv inferiornih Young Boysa 5-0 prije tri tjedna. U nedjelju je Barca u La Ligi nadvisila Sevillu 5-1, a Bayern u Bundesligi u Münchenu Stuttgart 4-0. Inače, zadnje gostovanje u Barceloni, tada na Nou Campu, prošlo je odlično za Bavarce koji su slavili 3-0, a imaju pet uzastopnih trjumfa nad Kataloncima uz gol-razliku 19-2. No, na domaćoj klupi sad je Flick, a u napadu Lewandowski, možda dva ex-Bavarca pomognu Kataloncima da prekinu niz. 

Atalanta – Celtic, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Celtic bi u ovakvoj Ligi prvaka mogao biti klasična domaćinska momčad, sposobna na svom Parku u Glasgowu pobijediti svakog, ali i u gostima od svakog primiti porciju (nadamo se jednoj i u Maksimiru 10. prosinca). Atalanta je neporažena u prva dva kola, 0-0 doma s Aresnalom, pa pobjeda 3-0 u Gelsenkirchenu nad Šahtarom, Mario Pašalić je vruć, radio mu zasvira svako malo, a Celtic ima 5-1 doma nad Slovanom pa poraz 1-7 u Dortmundu kod Borussije, a prošle subote 2-2 doma u derbiju s Aberdeenom, s kojim dijeli prvo mjesto u Premiershipu.

RB Leipzig – Liverpool, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Sudar dvaput poraženih njemačkih Crvenih bikova i Crvene Armije, kako si tepaju navijači engleskog Liverpoola, Bog im oprostio. Zadnji put su se susreli u Puskas Areni u ožujku 2021., Redsi su pobijedili 2-0 pogocima Salaha i Manea. Prvi je i dalje u kadru, dok će s domaće strane ovaj put najviše prijetiti Slovenac Šeško. Momčad Arnea Slota je vodeća u Premier ligi sa 21 bodom u osam kola, a RB Leipzig drugi u Bundesligi, ali s istim brojem bodova kao vodeći Bayern (17). U prošlom kolu RBL je doma prepustio bodove torinskoj Staroj dami (2-3), dok Liverpool ima sedam pobjeda zaredom nakon poraza od Nott. Foresta 14. rujna.

Benfica – Feyenoord, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Benfica je jedan od sedam klubova koji imaju maksimalan učinak nakon dva kola novoformatirane Lige prvaka, a nakon pobjede u Beogradu nad Crvenom zvezdom te doma nad madridskim Atleticom u Lisbon dolazi Feyenoord s našim Lukom Ivanušecom kao jokerom s klupe. Nizozemski doprvak ima poraz doma od Bayer Leverkusena 0-4 te trijumf u gostima u Gironi nad istoimenim klubom 3-2. Taj poraz protiv Apotekara jedini je Feyenoordov ove sezone, no sad će se sučeliti drugom najjačem suparniku ove jeseni, koji ima šest pobjeda zaredom u svim natjecanjima odnosno osam pobjeda i remi u zadnjih devet, nakon jedinog poraza na startu portugalskog prvenstva od Famalicaa.

LA Clippers – Phoenix Suns, 04.00

(Košarka, NBA)

LA Clippersi novu NBA sezonu otvaraju protiv Phoenix Sunsa. Momčad iz LA-a je tijekom ljeta ostala bez Paula Georgea, dok je Kawhi Leonard i dalje u procesu rehabilitacije koljena. To znači da Ivica Zubac i društvo neće imati jednostavnu večer, budući da igraju protiv Phoenixa Sunsa predvođenih Kevinom Durantom, Devinom Bookerom i Bradleyem Bealom. Sunsi su favoriti u ovoj utakmici, kvalitetniji su i imaju povoljniji zdravstveni karton. Sve osim uvjerljive pobjede momčadi iz Arizone bilo bi veliko iznenađenje.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti