Germania
Germania

Najava dana: Osmina finala hrvatskog Kupa, 3. kolo Lige prvaka i nova NBA sezona

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 22.10.24. | 07:59

Provjerite što smo vam za danas izdvojili

Slavonija – Osijek, 17.00

(Nogomet, hrvatski Kup)

Utakmica osmine finala domaćeg Kupa. Slavonija se natječe u Trećoj HNL Istok i trenutno nakon devet odigranih kola zauzima četvrto mjesto s učinkom od 4 pobjede, 2 remija i 3 poraza te 14 osvojenih bodova, dva manje od vodećeg dvojca kojega čine Belišće i Borac iz Kneževih Vinograda. Bespotrebno je naglašavati da je Osijek uoči ovoga dvoboja u takvoj ulozi favorita da se podrazumijeva imperativ prolaska u četvrtfinale. Igra se u Velikoj, gdje su Bijelo-plavi zadnji put igrali u ljeto 2008. godine. Nije to tada bila utakmica protiv nekadašnjeg prvoligaša iz Zlatne doline, momčadi Kamen Ingrada, nego prvenstveni dvoboj HNL-a s Croatijom Sesvete, koja tada nije imala licencu za svoj stadion, a nadmetanje je završilo bez pobjednika, 1-1. Izravni prijenos je na MAX Sport 1 kanalu.

Bednja – Rijeka, 19.30

(Nogomet, hrvatski Kup)

Nakon Neretvanca u 1/16 finala, Bednja iz Beletinaca, elitni ligaš Županije Varaždinske, također je domaćin na Rujevici, u borbi za četvrtfinale u kojoj je momčad Radomira Đalovića apsolutni favorit. K tome, igra se u večernjem terminu, izravni je prijenos na MAX Sportu 1, a za gledatelje će biti otvorene zapadna i sjeverna tribina, dočim će vlasnici godišnjeg kompleta ulaznica za sezonu 2024./2025. imati besplatan ulaz. Vlasnici pretplata za zapadnu i istočnu tribinu imat će, prema vlastitom izboru, osiguran ulaz na zapadnu ili sjevernu tribinu, dok će vlasnici kompleta za sjever imati besplatan ulaz na sjevernu tribinu. Iz HNK Rijeka još obavještavaju da neće biti numeracije sjedala i svi gledatelji na zapadnoj i sjevernoj tribini moći će sjesti na bilo koje mjesto. Rijeci nakon 2-2 u Kranjčevićevoj treba neka uvjerljiva pobjeda da mirnije dočeka Varaždin u subotu.

Monaco – C. zvezda, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Dobro nam poznati Monaco u 3. kolu elitnog Uefinog natjecanja nakon 2-2 u Zagrebu protiv Dinama dočekuje Crvenu zvezdu, koja po Srbiji gazi sve redom, ali u Europi ima dva poraza, Benfica doma (1-2) i Milan u gostima (0-4). Kneževi u LP imaju i pobjedu nad Barcelonom u 1. kolu, a u Ligue 1 su neporaženi, dijele prvo mjesto nakon osam kola s PSG-om sa po 20 bodova. Ova dva suparnika zadnji su se put sastala u Europskoj ligi u studenome 2022. u Monte Carlu, završilo je 4-1.

Milan – Club Brugge, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Dvoboj četvrtoplasirane momčadi talijanskog i belgijskog prvenstva, no u Ligi prvaka nakon dva kola Milan ima dva poraza, pa je na 32. mjestu, dočim je Club Brugge s po jednom pobjedom i porazom 21. Milan je za vikend svladao Udinese 1-0, a u LP imao teške suparnike, Liverpool doma (1-3) i Bayer Leverkusen u gostima (0-1), a dogodio se Rossonerima nakon povratka iz Njemačke nakon kojeg je kritičan na Skyju bio Zvone Boban Rossonerima i poraz u Firenci od Fiorentine (1-2). Crno-plavi su u 1. kolu LP nastradali doma od Borussije Dortmund (0-3), ali su potom u Grazu pobijedili Sturm 1-0, nakon čega imaju remi i pobjedu u belgijskoj ligi te dolaze napraviti iznenađenje na San Siro.

Arsenal – Šahtar, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Topnici su neočekivano posrnuli kod Bournemoutha u subotu u Premier ligi (0-2), dopustili da im Liverpool pobjegne četiri, a Man City tri boda, bio im je to prvi poraz ove sezone u svim natjecanjima. U LP Arsenal ima 0-0 kod Atalante i 2-0 doma s PSG-om. Šahtar u Ligi prvaka ima 0-0 u Bologni i 0-3 u Gelsenkirchenu protiv iste te Atalante, dočim je u ukrajinskom prvenstvu momčad Marina Pušića, Marija Stanića i sportskog direktora Darija Srne tek na 4. mjestu, no ima dvije uzastopne pobjede. Domaćin je na Etihadu apsolutni favorit, samo se njega pita.

Girona – Slovan, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Dvoboj poraženih u prva dva kola koji nam je zanimljiv jer je slovački prvak suparnik zagrebačkom Dinamu u 4. kolu Lige prvaka 5. studenog. Girona je u 1. kolu LP minimalno izgubila u Parizu (0-1), a potom doma od Feyenoorda (2-3), dakle vreba debinatsku pobjedu. Slovan ima dva poraza, Celtic 1-5 u gostima, Man City 0-4 doma, već je izjavio njihov trener Weiss da će bodove tražiti protiv Dinama u Bratislavi, dakle ako večeras išta ušičare bit će im bonus. Girona je u subotu izgubila doma od Real Sociedada (0-1), Slovan slavio u Trnavi (1-0).

Juventus – Stuttgart, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Stara dama pod novim trenerom Thiagom Mottom nema poraza ove sezone, u Ligi prvaka startala je s dvije pobjede (PSV 3-1, RBL 3-2), dočim Švabe u Bundesligi kašljucaju, a trenutno su pet utakmica u svim natjecanjima bez pobjede (četiri remija te poraz od Bayerna u Münchenu 0-4 u subotu). U LP je Stuttgart nesretno izgubio od Reala u Madridu na startu (1-3), a potom doma remizirao sa Spartom (1-1). Juventusu je čak važniji prvenstveni derbi s Interom u nedjelju...

Real Madrid – B. Dortmund, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Kraljevski klub je u prošlom kolu izgubio u Lilleu, a ne može si dopustiti novi kiks pet dana prije El Clasica. Borussia Dortmund će 27. studenoga doći u Maksimir, a u LP ima dvije pobjede, 3-0 u Bruggeu i 7-1 doma s Celticom, no ima i dva poraza u Bundesligi, 1-5 u Stuttgartu, 1-2 kod Uniona u Berlinu, u međuvremenu je u njemačkom prvenstvu svladala Bochum 4-2 i St. Pauli 2-1. Ne zna se momčad Nurija Sahina, bivšeg igrača Real Madrida braniti, očekuje nas spektakularni meč!

Boston – New York 01.30

(Košarka, NBA)

Aktualni prvaci, Boston Celticsi, započinju obranu svog naslova utakmicom u svom TD Gardenu protiv New Yorka. Domaćin je i dalje prvi favorit za osvajanej naslova, iako bi im Knicksi trebali biti veliki konkurenti u Istočnoj konferenciji. Momčad iz New Yorka odradila je veliki trejd u predsezoni, u klub je sletio Karl Anthony Towns koji bi trebao dati dodtani napadački impuls. Međutim u ovoj utakmici je favorit sasvim jasan, Boston je i dalje momčad koju treba pobijediti u NBA ligi.

LA Lakers – Minnesota, 04.00

(Košarka, NBA)

Los Angeles Lakersi su sse znatno promijenili ove sezone, osim sina LeBrona James - Bronnyja, u klub je na trenersko mjesto zasjeo JJ Reddick. Tek treba vidjeti kako će se bivši košarkaš snaći u ovoj ulozi s obzirom da prije ovog posla niej imao nikakvog seniorskog trenerskog iskustva, a takvi obično ne prolaze baš najbolje u NBA ligi. Stoga, Minnesota je definitivni favorit u ovoj utakmici.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti