Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Izazov za Hajduk, kako prodati američkog dragulja ako ne igra?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 08:01

U posljednje vrijeme najskuplji eksponat Bijelih je na klupi

Od startera i najveće klupske vrijednosti, došao je do statusa pričuvnog igrača koji ulazi u završnici kada je rezultat već riješen.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

To je sudbina Rokasa Pukštasa u posljednje tri utakmice. Mladi Amerikanac je nakon što je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona pao u nemilos trener Gennara Gattusa. Protiv Rijeke je igrao 13 minuta, a onda je za Šibenik bio kažnjen jer je dan prije utakmice trenirao individualno, pa nije konkurirao za sastav, da bi u posljednjem susretu u Koprivnici dobio 20 minuta.

Trenutno ga Gattuso ne vidi, sigurno je procijenio da je u padu forme, jer ove sezone ima tek jednu asistencija, a gol još nije postigao.

Bio je najskuplji Hajdukov prodajni eksponat, bivši sportski direktor Nikola Kalinić je s Parmom postigao cijenu od sedam milijuna eura, no u klubu su proijenili da je to premalo, odavno se računalo da se za njega može uhvatiti deset milijuna.

Pa je tako propala prodaja do iduće prigode, ali pitanje je hoće li opet biti ta cijena. Transfermarkt ga zbog njegove mladosti, 20 godina mu je tek i velikog talenta, cijeni na osam milijuna. S Bijelima ima osvojen Kup, osvojio je U 20 CONCACAF prvenstvo sa Sjedinjenim Američkim državama koje ga jednog dana vide kao i seniorskog reprezentivca.

Ovo je ljeto bio i u kampu olimpijske selekcije za nastup u Parizu, ali nije ušao na konačni popis. Vjerojatno je i njemu u glavi bila prodaja, vidio se u nekom europskom klubu, jer za njega su ranije interes pokazali RB Leipzig, spominjao se i Arsenal, te konačno Parma, no ništa se nije realiziralo.

Osim toga, ni Hajduk nije ušao u skupinu Konferencijske lige što bi svima podignulo cijenu. Jednom nogom je već bio izvan Hajduka, a o onda je morao opet nastaviti kod Gattusa koji mu je mijenjao pozicije, od polušpice, zadnjeg vezno i krila.

Prednost na polušpici dobio je radnik Anthony Kalik, u vezu je došao Ivan Rakitić, na krilu se pojavio Bruno Durdov, a došli su još Abdoulie Sanyang Bamba i Stipe Biuk.

Sve su to čimbenici koji Amerikancu ne idu u prilog ukoliko se nešto ne promijenio naglo, ali će se teško dogoditi jer je Gattuso pronašao dobitnu formulu.

Zbog Pukštasova trenutnog statusa sigurno nije drago ni onima koji se brinu o stanju u Hajdukovoj blagajni. Pitanje je je li i mladić iz Oklahome izgubio strpljenje i hoće li sam tražiti da ove zime ode ili će se nadati popravku statusa i osvajanju prvenstva što bi moglo ponovno povećati njegovu vrijednost.

Zasad je Gattuso dok pobjeđuje u pravu, a na drugo stranu, podignuo je vrijednost Durdovu, Dominiku Prpiću i Šimunu Hrgoviću.

Ima još utakmica do zimske stanke, vidjet ćemo kako će se sve rasplesti, jer Puki definitivno ima potencijala za veliku prodaju i važnu ulogu u Hajduku budući da je već rješavao derbije s Dinamom i Rijekom.

Kako ga prodati, ako ne igra – to je pitanje. Izazov će biti za direktora nogometnih operacija Françoisa Vitalija, kada s trenerom bude ove zime radio kadrovsku križaljku.


 


 


Tagovi

Rokas PukštasHajdukGennaro Gattusoprijelazni rokHrvatska nogometna ligaNikola KalinićParmaFrançois Vitali

Ostale Vijesti