Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Najveća noćna mora: Bjelicu nitko nije 'tukao' kao Salzburg. Na Areni nikad nije primio manje od četiri...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 08:00

Potpisnik svih tih velikih pobjeda Red Bulla protiv Dinamova trenera bio je jedan te isti čovjek

Nenad Bjelica, dakle, neće voditi Dinamo s klupe u Salzburgu, u trećem kolu Lige prvaka (srijeda, 21 sat). Razlog je crveni karton, koji je dobio protiv Monaca (2-2) u Maksimiru i automatska zabrana vođenje jedne utakmice u istom natjecanju. Naravno da je to hendikep za Dinamo, međutim, ako ćemo se malo našaliti, valjda se Bjelica neće naljutiti, možda ima i nešto pozitivno u tome što neće sjediti na klupi u Red Bull Areni. Ili za potrebe Lige prvaka, Stadionu Salzburga.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, vodio je Nenad Bjelica u karijeri 603 utakmice, protiv čak 170 različitih protivnika. Međutim, nikad se nigdje nije osjećao lošije nego na salzburškoj Areni, niti mu je ijedan klub takva noćna mor kao Red Bull. Naravno, ako gledamo rezultate. Dakle, sedam puta je dosad vodio momčad protiv Red Bulla, upisao je šest poraza i tek jedan remi. I to je momčad protiv koje ima apsolutno najlošioji omjer u svojoj trenerskoj karijeri. Šest puta izgubio je u karijeri još samo od Rijeke, ali u 20 utakmica ima pozitivan skor (9-5-6) i Austrije Lustenau protiv koje je vodio momčad 14 puta i ima učinak 3-5-6. Također, jedina momčad koju nije pobijedio, a da je protiv nje igrao više od dvaput jest talijanski Avelino 1912, protiv kojega ima dva remija i dva poraza.

Protiv kluba iz Salzburga Bjelica je tih sedam utakmica skupio u dvije sezone, četiri na klupi Wolfsbergera i tri kao trener bečke Austrije. Jedini remi izvukao je s WAC-om na svom terenu (1-1), a posebno je teško stradavao baš u Salzburgu. Četiri puta je Bjelica vodio momčad na tom stadionu, a porazi su bili ovakvi: 4-1 i 6-2 s Wolfsbergerom i 5-1 i 4-0 s Austrijom. Znači, Bjeličina momčad nikad nije primila manje od četiri komada! A dodatno je zanimljivo da je potpisnik svih tih teških poraza (ili visokih pobjeda) bio jedan te isti čovjek. Radi se o Nijemcu Rogeru Schmidtu, koji je donedavno bio trener Benfice. Trenutno je bez posla, srećom, nisu ga se u ovoj rezultatskog krizi sjetili u Salzburgu, da se opet malo i našalimo.

A kažu da su tradicije tu da se ruše, pa, eto, neka Bjelicu sruši ovu salzburšku, pravu noćnu moru. Još bi bilo i slađe što, zapravo, i neće biti na klupi. (T.N.)



Tagovi

Nenad BjelicaGNK DinamoRed Bull SalzburgLiga prvaka

Ostale Vijesti