HNK Gorica
HNK Gorica

Skupština kluba dala blagoslov: HNK Gorica ide u preoblikovanje

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 09:17

Za sada nema potvrde hoće li Milan Mandarić ući u vlasničku strukturu prvoligaša iz Turopolja.

U Gorici su i formalno zadovoljili osnovni uvjet oko najavljenog preoblikovanja kluba. Na redovnoj Skupštini kluba usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju te je donesen plan za sljedeću godinu, a na prijedlog IO kluba usvojen je poslovni ugovor kojim se osigurava financijska stabilnost prvoligaša te je donijeta odluka o pretvorbi kluba u sportsko dioničko društvo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Predsjednik Skupštine Renato Ivanuš obratio se članovima Skupštine kluba kojima se zahvalio na doprinosu, baš kao i onima koji su uključeni u rad izvršnog odbora. Ivanuš je posebno istaknuo zasluge Grada i gradonačelnika Krešimira Ačkara u razvoju sporta u cjelini u gradu Velika Gorica usput dodavši kako je za kontinuitet stabilnosti kluba najzaslužniji predsjednik Nenad Črnko.

Nakon što su u Gorici donijeli odluku, sada se kreće u realizaciju ulaska strateškog partnera u vlasništvo kluba. U kojem omjer i tko će zapravo biti novi vlasnik prvoligaša iz Turopolja za sada nije poznato. U međuvremenu se pojavila glasina kako bi to mogao biti Milan Mandarić, poslovni čovjek rodom s ovih prostora a koji već ima iskustva s plasmanom svog kapitala na nogometno tržište. Mandarić je bio vlasnik Portsmoutha, Leicestera, Sheffield Wednesdaya i ljubljanske Olimpije a u posljednje vrijeme je uključen u Vojvodinu iz Novog Sada.

Za sada nema potvrde informacije o ulasku Mandarića u HNL kroz Goricu. U Turopolju su nakon najave predsjednika Črnka o preoblikovanju i ulasku stranog kapitala odlučili zašutjeti o eventualnim imenima koja su se pojavila u eteru, pa tako i o onom Milana Mandarića. Međutim, vrlo brzo bi se trebalo otkriti tko će postati većinski vlasnik Gorice i financijskom injekcijom osigurati sredstva za stabilnost u izuzetno izazovnoj sezoni HNL-a.



Tagovi

HNLHNK GoricaNenad ČrnkoMilan Mandarić

Ostale Vijesti