Germania
Germania

Najava dana: Novo kolo HNL-a, Liga petice, a imamo i tenis

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 20.09.24. | 08:00

Evo što smo vam za danas izdvojili

Varaždin – Istra 1961, 18.00

(Nogomet, HNL)

Utakmicom na sjeveru Lijepe naše Istra 1961 i Varaždin otvaraju 7. kolo HNL-a. Istrijani na gostovanje putuju u punom sastavu i nakon poraza od Lokomotive u prošlom kolu, igrači trenera Tramezzanija traže nove bodove. Istrijani su u prošlom kolu izgubili doma od Lokomotive (0-2) i žele iskupljenje, a Varaždinci ih čekaju nakon 0-0 sa Šubićevca.

Alaves – Sevilla, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Sevilla se nada uzastopnim pobjedama u La Ligi kada zaigra protiv Alavesa na stadionu Mendizorrotza. Gosti će ući u natjecanje nakon prijeko potrebne pobjede od 1-0 nad Getafeom, dok je Alaves, koji je osmi na tablici, poražen s 3-2 od Espanyola u posljednjoj utakmici u španjolskoj prvoj ligi. Bilo je 12 golova u posljednje dvije La Liga utakmice između ove dvije strane, ali očekujemo da će ovo biti mirnija utakmica, čak možda i remi.

Cagliari – Empoli, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Nakon 0-4 domaćeg poraza od Napolija u prošlom kolu, Cagliari još uvijek traži svoju prvu ovosezonsku pobjedu. Unatoč rezultatu, imali su 16 pokušaja za gol, ali nisu uspjeli iskoristiti svoje prilike. Empolijev niz neporaženosti produžio se na četiri utakmice u Serie A u ovom razdoblju nakon remija bez golova kod kuće s Juventusom u četvrtom kolu. Trenutno ​​su sedmi u ligi s dva prazna gola i samo dva primljena gola. Ove su dvije momčadi ove sezone postigle samo četiri prvenstvena gola, pa bi moglo biti da bi jedan pogodak mogao odlučiti sudbinu bodova.

Verona – Torino, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Visoko u poretku Serie A, Torino će pokušati produžiti svoj dobar početak sezone na gostovanju kod Hellas Verone na stadionu Bentegodi. Zauzimajući peto mjesto, s već osam bodova na računu, Toro će se susresti s momčadi Verone. Verona je premašila očekivanja do sada ove sezone, ali Torino izgleda živahno pod novom upravom i mogao bi pobjeći s tri boda. Pobjeda bi Toro zadržala među prvim vodećim igračima u Serie A, dok traže dugo očekivani povratak u Europu za sljedeću sezonu, a budući da Verona ima dosta problema s ozljedama, mogli bi ovdje nastaviti svoj pozitivan niz.

Augsburg – Mainz 05, 20.30

(Nogomet, Bundesliga)

Trener Mainza Bo Henriksen priprema se za sraz s Augsburgom i svojim danskim sunarodnjakom Jessom Thorupom. Augsburgov trener, Jess Thorup, je nedavno produžio ugovor do 2026. S druge strane, Mainz 05 u svojoj 16. uzastopnoj sezoni Bundeslige traži pobjedu, iako još uvijek nisu niti poraženi. Augsburg je pokazao snagu u domaćim utakmicama i taktičku svestranost pod vodstvom trenera Thorupa, a Mainz 05 se suočava sa stalnim problemima u obrani što se vidi i po tome da su u posljednje dvije utakmice nabrojali 43 pokušaja na svoj gol.

Nice – Saint-Etienne, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

U Francuskoj smo stigli do 5. kola, a otvara ga dvoboj momčadi iz donjeg dijela ljestvice. Pritom Nice nešto bolje stoji jer imaju četiri boda i gol-razliku 6-6. U ovom trenutku, to im je dovoljno za 12. mjesto, dok je St. Etienne, povratnik u elitni rang, na 16. mjestu s bodom manje. Posljednji puta igrali su u sezoni 2021/22, a tada je Nice upisala dvije uvjerljive pobjede.

Zwolle – AZ Alkmaar, 20.00

(Nogomet, Eredivisie)

Šesto po redu kolo u Erediviziji otvara utakmica u kojoj imamo izraženog favorita. Naravno, to je AZ, trenutno drugoplasirani sastav lige s 13 bodova nakon pet kola, dok je Zwolle na 14. mjestu s devet bodova manje. Dakle, imaju ih četiri, ali osvojili su ih u prethodna dva kola. Možda je to naznaka bolje forme, a samim time i dobar optimizam uoči današnjeg dvoboja u koji ulaze kao autsajder.

Stoke – Hull, 21.00

(Nogomet, Championship)

Najteža i najjača druga liga na svijetu danas ulazi u 6. kolo, a pratimo duel momčadi koje su ne tako davno bile u elitnom rangu. Danas je druga priča, nalaze se u donjem dijelu Championshipa, iako je Stoke kao 13. od 24 momčadi lige na pragu ulaska u bolje plasiranu polovicu. Hull s tri boda drži tek 22. mjesto i bodovi im prilično nužno trebaju. Zanimljivo, od posljednjih pet međusobnih duela ovih momčadi, čak četiri puta vidjeli smo slavlje gostiju uz jedan remi.

Čilić - Nishioka, 04.00

(Tenis, ATP Hangzhou)

Marin Čilić je nakon 20 mjeseci čekanja došao do svoje prve pobjede na ATP Touru svladavši u prvom kolu ATP turnira u kineskom Hagzhouu američkog tenisača Zacharyja Svajdu sa 5-7, 6-3, 6-0 za jedan sat i 59 minuta igre. Za plasman u četvrtfinale Čilić će u drugom kolu igrati protiv osmog nositelja Japanca Yoshihita Nishioke, inače 54. tenisača svijeta. Dosad su jednom međusobno igrali, bilo je to 2018. u Wimbledonu, a Marin je slavio s uvjerljivih 3-0.

Ajduković - Pouille, 11.00

(Tenis, ATP St. Tropez)

Duje Ajduković je pao jedno mjesto na ATP ljestvici (sada je 106. igrač svijeta) i u ovaj duel ulazi i dalje kao drugi hrvatski reket, ali ako ode do finala, mogao bi prestići Bornu Ćorića. Na tom putu stoji mu iskusni Francuz Lucas Pouille, danas 142. tenisa svijeta, koji je prije samo šest godina bio u društvu 10 najboljih. Bit će im ovo prvi međusobni duel.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dankladionice

Ostale Vijesti