Josip Mikacic/Pixsell
Josip Mikacic/Pixsell

Duvnjak: "Brat je u Dinamu, nitko sretniji od mene da napravi korak više od mene"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 08:00

Sjajan veznjak koji je bio jedan od lidera generacije "fakina" traži svoj put u seniorskom nogometu u redovima Varaždina koji večeras dočekuje Istru

Pred kraj prijelaznog roka redove Varaždina pojačao je Tomislav Duvnjak. Bio je član jedne od najuspješnijih generacija iz Hitrec-Kacijana, popularnih “Fakina”, a kada je kao ponajbolji igrač tog uzrasta koncem svibnja 2019. stavio autogram na profesionalni ugovor s Dinamom, rijetko tko bi slutio da će svoj seniorski put tražiti daleko od Maksimira.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Otišao je u Pulu gdje je imao čvrsto obećanje da će dobiti priliku, ali nije bilo tako. Raskinuo je s Dinamom, otišao u Sesvete da bi na poziv Varaždina otišao u redove prvoligaša iz baroknog grada.

“Čekao sam do kraja prijelaznog roka jer sam imao jednu ozbiljnu ponudu iz Španjolske. Riječ je o klubu iz druge lige. No, onda me zvao trener Šafarić i osjetio sam u njegovoj priči da me zaista žele. I to je prelomilo u meni odluku. Meni je bitno povjerenje koje do sada nisam imao i zato sam izabrao Varaždin”, reći će Duvnjak koji je sa svojom 21. godinom na određenoj prekretnici. Još uvijek relativno mlad, ali s dovoljno seniorskog iskustva. Nažalost, više na treningu nešto manje u utakmicama.

“To mi je nedostajalo. Te minute da se pokažem u pravom svijetlu. I siguran sam da ću ih dobiti u Varaždinu, odnosno da ću imati sve što mi je bilo obećano u Puli a što na koncu nisam dobio. A samo to mi treba... Varaždin je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Dobar klub koji ima jasnu ambiciju i teži prema gornjem domu HNL-a. Odlični suigrači, povjerenje trenera... Sretan sam”, priča nam Duvnjak koji polako skuplja minute. Ušao je protiv Rijeke i Hajduka, nešto više je igrao protiv Šibenika.

“Sve je na meni. Ako se nametnem, znam da će mi se to honorirati. Varaždin je uigrana ekipa. Nije se puno mijenjalo od lani i teško je sada upasti odmah u sastav ali trudim se. Prema prikazanom do sada svi možemo biti zadovoljni”.

Cilj Varaždina je ta zlatna sredina s pogledom prema gore. Duvnjak je potpisao na dvije godine i tu mu je bilo jako važno da bude igrač Varaždina.

“Stvar je vrlo jednostavna. Nitko neće odgajati igrača za nekog drugog. Igrač sam Varaždina i ako bude sreće i dobrih nastupa svi će biti zadovoljni. Navijači s rezultatima, klub jer će imati kapital a danas smo svi svjesni kako klubovi u HNL-u funkcioniraju i od čega žive te na koncu ja osobno”, zrelo je razmišljanje mladog Duvnjaka koji sa sjetom priča o vremenima u Maksimiru.

“Bili smo dobra ekipa, ali na koncu smo otišli na sto strana. To je tako u profesionalizmu. Nekom se otvori prilika pa je iskoristi, netko je mora tražiti negdje drugdje. To je valjda tako trebalo biti. Nisam odustao od Dinama. Možda jednog dana, ali sada je sav fokus i koncentracija na Varaždinu”.

U Maksimiru raste još jedan ponos oca Snješka Duvnjaka.

“Brat je kapetan kadetskog uzrasta. Odličan je i neka se njemu otvori jednog dana prva momčad kada već meni nije. Nitko ne bi bio sretniji od mene ako se to dogodi”.

U petak Varaždin otvara s Istrom na svom terenu.

“Nisam se čuo s ljudima od tamo. Motiv? Iskreno, nije mi neki poseban motiv Istra. Zapravo, imam velik motiv bez obzira na ime protivnika. No, činjenica je kako smo konkurenti i da moramo dobivati te utakmice. Dakle, nema kalkuliranja - idemo po tri boda”, s optimizmom je zaključio Duvnjak.



Tagovi

HNLTomislav DuvnjakIstra 1961NK Varaždin

Ostale Vijesti