REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

VIDEO Atletico u završnici do pobjede, Brest do povijesnog trijumfa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.09.24. | 23:01

Kompletirano je prvo kolo Lige prvaka

Sjajnu večer francuskih klubova upotpunio je Brest koji je u svom premijernom europskom nastupu pobijedio Sturm sa 2-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Brest se natječe u europskom natjecanju po prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu. Francuski sastav je poveo u 23. minuti golom Huga Magnettija, no gosti su u samoj završnici poluvremena izjednačili nakon autogola Edmilson Fernandesa.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Pobjedu Brestu, koji je igrao u Guingampu, donio je Abdallah Sima pogodivši za 2-1 u 56. minuti. Gosti su od 88. igrali s igračem manje nakon što je isključen Dimitri Lavalee. Za Sturm je od 60. minute igrao Lovro Zvonarek.

Identičnim rezultatom Atletico Madrid je pobijedio RB Leipzig.

Gosti su poveli već u 4. minuti golom Benjamina Šeška. Bila je to brza kontra njemačkog sastava. Lois Openda je pucao, Jan Oblak je obranio, no Šeško je glavom pospremio odbijanac. Atletico je uspio izjednačiti u 28. minuti lijepim golom Antoinea Griezmanna.

Nakon što je zabio, francuski napadač je u 89. minuti i asistirao Joseu Gimenezu koji je nadskočio svog čuvara i glavom pogodio za pobjedu španjolskog sastava.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)


Atalanta i Arsenal su odigrali bez golova, a junak utakmice bio je gostujući vratar David Reya koji je u 50. minuti obranio jedanaesterac Mateu Reteguiju, a potom je "skinuo" domaćem napadaču i pokušaj glavom.

Za talijanski sastav je od 89. minute zaigrao Mario Pašalić.


(Hina)


Tagovi

Liga prvakaAtletico MadridLeipzigRB LeipzigArsenalAtalanta

Ostale Vijesti