Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Dvoboj susjeda na ljestvici ujedno je duel najlošije i druge najbolje obrane lige

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.09.24. | 08:01

Utakmica počinje u 18.00 sati, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu

Sedmo po redu kolo Hrvatske nogometne lige otvara dvoboj Varaždina i Istre 1961. Utakmica počinje u 18.00 sati, a izravan televizijski prijenos je na Max Sport 1 kanalu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U ovaj dvoboj Varaždinci ulaze nakon remija bez golova kod Šibenika, dok je Istra 1961 na Aldo Drosini poražena od Lokomotive s 2-0. U 7. kolo, ove momčadi ulaze kao susjedi na ljestvici, zauzimaju dva središnja mjesta na tablici, pri čemu je Varaždin na 5. mjestu s devet bodova, dva više od šestoplasiranih Istrijana.

Ono što je zanimljivo, obje momčadi se u prvih šest kola nisu iskazale u napadu. I Varaždin i Istra imaju tek četiri zabijena gola, po čemu je Slaven Belupo jedini manje efikasan s tri pogotka na kontu. No, ono što izdvaja Varaždince činjenica je da imaju drugu najbolju obranu lige s tek dva primljena pogotka. Jedina uspješnija je Rijeka, a s druge strane, Lovro Majkić je čak 13 puta vadio loptu iz mreže.

O stilu igre današnjeg gosta, govorio je Nikola Šafarić. Trener Varaždina u najavi utakmice komentirao je Tramezzanijevu momčad.

“Očekuje nas izazovna utakmica s momčadi koja će fizički možda biti jedna od najzahtjevnijih koje smo do sada igrali. Istra 1961 gaji svoj stil igre već dulje vrijeme i morat ćemo prihvatiti duel-igru, trku i morat ćemo biti jako oprezni u fazi obrane jer imaju brze, agresivne, kvalitetne napadače. No i mi imamo svoje adute, a ako ćemo imati dobar dan možemo pobijediti u petak, što i želimo pred našom publikom”, naglasio je Šafarić.

Propusnu obranu na konferenciji za medije uoči puta u barokni grad, dotaknuo se trener Istre Paolo Tramezzani.

"Na utakmicama trebamo pokazati bolji performans, poraditi na obrambenom aspektu kako bi primali manje golova. Ostvarujemo puno šansi što smo pokazali i na utakmici s Lokomotivom. Motivirani smo i jedva čekamo sutrašnju utakmicu", poručio je Tramezzani.

Za kraj spomenimo da će pravdu na utakmici dijeliti Mateo Erceg, uz pomoć Krune Šarića i Duje Sarića, a Zdenko Lovrić će biti četvrti sudac. Ante Terzić i Ivan Matić bit će u VAR sobi.

Očekivani sastavi:

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Maglica, Nekić, Ba, Boršić - Belcar, Marina, Latković - Mitrovski, Dabro, Šego

Istra 1961 (3-5-2): Majkić - Ivanišević, Marešić, Koski - Kadušić, Blagojević, Ćalušić, Maurić, Heister - Lawal, Filet



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLIstra 1961NK VaraždinVaraždin

Ostale Vijesti