Germania
Germania

Najava dana: Donna za finale Wimbledona, potencijalni suparnici Rijeke i Osijeka startaju u Europskoj odnosno Konferencijskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 11.07.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Vekić – Paolini, 14.00

(Tenis, Wimbledon, ½ finale)

Konačno je došao i taj dan. Hrvatski ženski tenis nakon 25 godina i Mirjane Lučić Baroni ima predstavnicu u polufinalu Wimbledona. Donna Vekić nanizala je pet pobjeda na terenima All England Cluba i ostvarila najveći uspjeh u svojoj karijeri. Do ove godine nijednom nije prošla u ovu fazu Grand slam turnira, a nadamo se da može napraviti i korak više. Prilika za to teško da može biti bolja. Protivnica joj je Jasmine Paolini, Donnina vršnjakinja, koja je ove godine upisala, pazite sad ovo, prvu pobjedu na Wimbledonu i to tek s 28 godina. Vekić je, nema nikakve sumnje, bolja igračica na travnatoj podlozi od Talijanke, koja je 7. igračica svijeta. Paolini do Roland Garrosa ove godine nije imala nikakve spomena vrijedne rezultate na nekom od četiri najveća svjetska turnira, ali nakon što je u veljači osvojila Masters u Dubaiju, daleko je dogurala i na pariškoj zemlji, gdje je poražena u finalu. Zbog sjajnih rezultata posljednjih mjeseci, Paolini je favoritkinja u današnjem dvoboju, ali ponavljamo, Donna ima daleko bolje rezultate na travi kroz svoju karijeru.

Paksi – Corvinul Hunedoara, 19.00

(Nogomet, Europska liga, 1. pretkolo)

Mađarski protiv rumunjskog predstavnika, uspješniji u dvije utakmice u 2. će se pretkolu sučeliti hrvatskom doprvaku Rijeci. Riječ je o sudaru mađarskog prvoligaša i prošle sezone drugoplasiranog rumunjskog drugoligaša koji se plasirao u viši rang, ali je boljim izvođenjem 11-eraca osvojio Kup. U pripremnim utakmicama Paksi ima dvije pobjede, remi i poraz, Corvinul poraz od banjalučkog Borca, ten a startu nove sezone poraz 0-3 u rumunjskom Superkupu od FCSB-a.

Botev – Maribor, 20.00

(Nogomet, Europska liga, 1. pretkolo)

Botev je pobjednik bugarskog Kupa, u finalu 15. svibnja momčad iz Plovdiva nadvisila je prvaka Ludogorec 3-2. Maribor je ispao iz slovenskog Kupa od hajdučkog Radomlja, ali je zauzeo drugo mjesto u prvenstvu pa se dokopao kvalifikacija za Europsku ligu jer je pobjendik Kupa Rogaška ostala bez licence. U pripremnim utakmicama Botev ima dvije pobjede i poraz protiv bugarskih suparnika, a Maribor dvije pobjede (Spartak Trnava 2-1, CSKA 1948 2-1) i poraz (Rapid Bukurešt 0-4) protiv različitih takmaca. Bit će gusto već večeras u Plovdivu.

Elfsborg – Pafos, 19.00

(Nogomet, Europska liga, 1. pretkolo)

U Švedskoj je prvenstvo u punom jeku, sedmoplasirani Elfsborg dočekuje ciparskog pobjednika Kupa za kojeg brani hrvatski reprezentativac Ivica Ivušić, a u pričuvi je Antonio Cikač. Elfsborg ima tri poraza i dvije pobjede u zadnjih pet kola, a Pafos u tri prijateljske pripremne utakmice dvije pobjede (Universitatea 2-1, Ilirija 5-0) i remi (Panathinaikos 0-0). Ne bismo se kladili protiv našeg vratara…

Aktobe – Sarajevo, 17.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 1. pretkolo)

Zoran Zekićna klupi Sarajeva starta u Kazahstanu, na terenu trenutno drugoplasirane momčadi tamošnjeg prvenstva koje je već došlo do 12. kola. Aktobe je zadnju ligašku utakmicu odigrao 30. lipnja, izgubivši doma od četvrtoplasiranog Tobola 3-4, ali pet dana potom odigrao je prijateljsku utakmicu s moskovskim Spartakom (1-1). Sarajevo je na pripremama pobijedilo UTA Arad 3-1 pa izgubilo od Šahtara (1-4) i ljubljanske Olimpije (0-1). Težak izazov pred Zekom te hrvatskim igračima Rogićem, V. Soldom, Unušićem i Julardžijom…

Šiauliai – Levadia, 17.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 1. pretkolo)

Sudar litavskog i estonskog kluba, tko preživi bit će suparnik Osijeku u 2. Pretkolu. Šoauliai je peti nakon 22 kola litavskog prvenstva, šest kola neporažen, a Levadia uvjerljivo vodeća u Estoniji, sa 15 bodova više od Nömme Kalju koja ima dvije utakmice manje, ali sedam pobjeda zaredom ima Levadia, 11 utakmica ukupno je neporažena, uključujući finale Kupa dobiveno boljim izvođenjem 11-eraca.

Bravo – Connah’s Quay, 18.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 1. pretkolo)

mnbmnb

U ljubljanski park Šiška stižu simpatični Velšani, trebala bi to biti jednosmjerna utakmica u kojoj će se sve pitati domaćina, koji je u pripremnim utakmicama pobijedio beogradski Partizan (2-1), Spartak Trnavu (3-1) te remizirao s MTK (0-0). Connah’s Quay je osvojio velški Kup protiv TNS-a 2-1, a otad nije igrao natjecateljske utakmice, no u ‘generalci’ pred ekspediciju preko Triglava pobijedio je Flint Mountain 4-3.

Noah – Shkëndija, 18.00

(Nogomet, Konferencijska liga, 1. pretkolo)

Armenski protiv sjevernomakedonskog predstavnika. Noah je novi klub, osnovan 2017. U predgrađu Jerevana kao Artsah, a 2019. Je ‘rebrendiran’. Prošle sezone zauzeo je drugo mjesto armenske Premier lige s dva boda manje od prvaka Pjunika, a u pripremnoj utakmici za izlazak u Europu izgubio od Vojvodine 2-3. Shkëndija iz Tetova je završiladruga u makedonskom prvenstvu iza Struge koja je imala isti broj bodova, a u pripremnim utakmicama makedonski Albanci su pobijedili Tikveš (1-0) i Tiranu (1-0) te izgubili od Partizanija iz Tirane (1-2).

MP – KäPa, 18.00

(Nogomet, Ykkosliiga)

Derbi začelja treće finske lige, deveti gostuje kod desetog, dva su boda razlike, dakle moguća je smjena ‘fenjera’, pretposljednje mjesto vodi u razigravanje za o(p)stanak, no KäPa tri boda zaostaje za osmoplasiranim SJK-om, dakle gosti bi eventalnom pobjedom mogli ubiti dvije muhe. Problem je što su devet kola bez pobjede, dočim je MP u prošlom kolu prekinuo svj crni devetkolni niz bez troboda.

Fram – KR Reykjavik, 21.15

(Nogomet, Efsta deild)

Derbi susjeda na ljestvici u 14. kolu islandskog prvenstva, sedmi protiv osmog otočke Lige 12, domaćin ima jednu pobjedu u zadnjih osam utakmica, gost je šest kola bez pobjede, ima tri remija zaredom, 1-1, 2-2, 1-1, tako da se samo od sebe nameće igranje na “oba daju gol”, jer pobjednika je vrlo teško predvidjeti.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti