Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Zeleno-žuti u problemima, (po)najbolji pojedinac momčadi 'out' mjesec dana!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.10.24. | 09:25

Teško je stradao u duelu s Petkovićem…

Jedno od najčešćih pitanja kada se susretnu Istra 1961 i Rijeka bude 'kako i zašto su Riječani pustili Lovru Majkića u Pulu'? Na prvu, to izgleda kao prilično neshvatljiv potez Riječana, ali kad se zagrebe malo dublje ispod površine, razlog je prilično jasan. Iako je oduvijek bilo jasno kako je Lovro Majkić sjajan vratar, u mlađim uzrastima Rijeke uglavnom je imao ulogu rezervnog vratara iza sjajnog Ivora Pandura, riječkog dečka koji je danas prvi vratar Hull Cityja. Pandur je od najranijih dana označen kao 'taj', a kako se istovremeno znalo i da Majkić ima 'ono nešto', njegova želja da ode negdje gdje će lakše dobiti priliku zapravo nikoga nije iznenadila. I nitko mu zato nije stvarao nikakve probleme.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stasiti vratar rodom iz Bistre je preko Zagreba i Rijeke do Istre 1961 stigao u ljeto 2018. godine. Prvo je bio treći, potom drugi, a onda je neupitni prvi vratar momčadi postao u sezoni 22./23. Dosad je u HNL-u skupio čak 93 nastupa, a iako je jubilarni 100. nastup trebao odraditi sredinom prosinca kada Zeleno-žutima u goste dolazi Šibenik, taj 'svečani dan' prebacit će se za sljedeću godinu. Naime, Lovro Majkić zbog ozljede je prisiljen mirovati narednih mjesec dana, opet je stradalo njegovo rame s kojim je prethodnih godina imao ogromnih problema, a koban trenutak bio je duel s Petkovićem kad je za Dinamo opravdano suđen kazneni udarac.

Inače, Majkić je sa Zeleno-žutima ugovorno vezan do kraja sezone, a u narednim tjednima očekuje se da će zajedno sa svojim agentom sjesti za stol s predstavnicima kluba pa onda pokušati dogovoriti nastavak suradnje. Iako, ako se 'stisne ruka' bez da se išta potpiše, to neće biti nikakvo iznenađenje, ipak je Majkić ušao u godine kad mnogi igrači nastoje osjetiti i inozemstvo, a kako su za njegovim uslugama ne tako davno bili zainteresirani i neki klubovi iz Italije, možda 25-godišnji vratar smatra kako će sa čistim papirima lakše doći do unosnog ugovora u inozemstvu.

Što se tiče Majkićeve zamjene, Tramezzani na raspolaganju ima 'motivatora' Ćorića te mladog Paus-Kunšta. U Kupu će branio Ćorić, inače i najviši igrač u HNL-u (2.04m), baš kao i što je upravo on prošle sezone mijenjao Majkića u dva navrata kada jedinica Istre 1961 nije bila na raspolaganju Tramezzaniju. (I.A.S.)



Tagovi

Istra 1961Lovro MajkićHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti