Germania
Germania

Najava dana: Dan derbija u Hrvatskoj i Europi, a juniori Lokomotive idu po novu rundu u Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 6min | ned. 27.10.24. | 07:59

Proučite što smo vam za danas izdvojili

Dinamo Minsk – Lokomotiva, 14.00

(Nogomet, UEFA Youth League)

Uzvratna utakmica nokaut faze juniorske Lige prvaka u kojoj igraju klubovi država čiji se prvaci nisu izborili plasman u seniorsku LP. Igra se po nokaut sustavu, sličnom onom kad je Hajduk došao do finala prije dvije godine, u kasnijoj fazi uključuju se klubovi koji igraju klasičnu Ligu prvaka, po novom formatu, kao Dinamo. Prvi dvoboj u Karlovcu momčad Nikice Jelavića dobila je 2-1, pogocima Ante Urtrobičića i Noela Đurkovića, za Bjeloruse je bio izjednačio Artjom Sokolovski. Danas popodne igra se u Sesvetama, ali bez gledatelja, UEFA je tako uvjetovala da se formalni domaćin Dinamo iz Minska ne bi osjećao kao pravi gost!

Dinamo – Osijek, 16.00

(Nogomet, HNL)

,Derbi 11. kola pred kamerama HTV-a i standardno MAX Sporta. Dinamo je u ovaj vikend ušao kao treći, Osijek kao peti, sedam je bodova razlike, a prethodni dvoboj na Pampasu zagrebački su Plavi odlučili u svoju korist pogotkom Ristovskog u petoj minuti sudačke nadoknade za 1-2, Ristovskog kojeg ovaj pit neće biti zbog tri javne opomene, a već mjesec dana nema ni tadašnjeg trenera Sergeja Jakirovića. Gostima će, pak, najviše nedostajati ozlijeđeni Matković .Pod vodstvom Nenada Bjelice Dinamo ima tri pobjede i dva remija u pet utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka, a baš će ovaj sraz biti test mentalne snage hrvatskog prvaka koji je u srijedu trijumfalno prošao kroz Salzburg (2-0). Osijek, pak, nakon poraza na Poljudu (0-1) ima šest pobjeda u ligi i kupu te samo jedan poraz (Pula).

Gorica – Istra 1961, 18.30

(Nogomet, HNL)

Jedanaesto kolo hrvatskog prvensttva zatvaraju Gorica i Istra 1961 u turopoljskoj metropoli, nadamo se da neće biti magle. Novi trener Bikova Mario Carević debiti ra pred velikogoričkom publikom, dva poraza zaredom ima Gorica i samo dva boda više od Slaven Belupa, koji pokazuje bolje igre nego što to odražava bodovno stanje te se današnji domaćini moraju vratiti pobjedama, jedinu u zadnjih pet kola upisali su upravo protiv Koprivničana 30. rujna i to baš sretno. No, sreća prati hrabre, sa čime se slaže i Mister na klupi Istrijana Paolo Tramezzani, čiji su Zeleno-žuti u pozitivnoj seriji, remi u Šibeniku pa pobjeda nad Osijekom i remi s Dinamom. Istra 1961 bi se mogla uključiti u borbu za 4. mjesto i Europu kad bi u svoju korist rješavala ovakva gostovanja, tako da je ova utakmica pravi ispit.

Chelsea – Newcastle, 15.00

(Nogomet, Premier liga)

Prva utakmica popodnevnog programa u Premier ligi, sudar sedmo i devetoplasirane momčadi koje na ljestvici nakon osam kola dijele samo dva boda. Svrake su u lošem momentumu, samo jedna pobjeda u zadnjih pet utakmica i to u Liga kupu protiv niželigaša Wimbledona, u prvenstvu po dva poraza i remija, dočim Chelsea u Europi (Konferencijska liga, Gent 4-2, Panathinaikos 4-1) ispire gorčinu remija (Crystal Palace, Nott Forest) ili poraza (Liverpool 1-2) u glavnom domaćem natjecanju. Proljetos je na Stamford Bridgeu završilo 3-2, a zabio je tada Cole Palmer koji je sada najbolji strijelac Plavih sa šest pogodaka. Newcastle, pak, po golovima ove sezone predvodi Harvey Barnes, triput strijelac.

Arsenal – Liverpool, 17.30

(Nogomet, Premier liga)

Liverpool je deveto kolo dočekao kao vodeći, sa četiri boda više od svog današnjeg domaćina, koji je u minusu zbog kiksa kod Bournemoutha prošle subote (0-2). U subotu ga je na ljestvici Premier lige prestigao Manchester City. Oba su današnja suparnika bili uspješni ovaj tjedan u Ligi prvaka iako su minimalno slavili, Arsenal doma protiv Šahtara (1-0), a Liverpool istim rezultatom u Leipzigu. Topnici su neporaženi u zadnja četiri nadmetanja s Redsima (po dvije pobjede i remija), a proljetos je na Emiratesu završilo 3-1. No, sad je na klupi Liverpoola Arne Slot, bit će to njegov prvi ogled u Premier ligi s Mikelom Artetom, pa da vidimo tko će koga... Liverpool ima samo jedan praz, kiks na Anfieldu protv Nottingham Foresta (0-1), ali otad osam pobjeda u svim natjecanjima, Nizozemac na klupi zna posao...

Real Sociedad – Osasuna, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Nedjelju u španjolskom prvenstvu zaključit će baskijski derbi, ali ne pravi baskijski, jer Pamplona je u pokrajini Navari, čiji stanovnici ponosno ističu da su Navarci, pa tako i Hrvat među njima, najbolji strijelac Osasune Ante Budimir. S domaće strane upitan je Luka Sučić koji je u Beogradu uoči sraza s Maccabijem iz Tel Avivia saznao da ima covid-19, tako da je vjerojatnije da neće ozdraviti do večeras, no drugi su sad protkoli nego tijekom pandemije, nikad se ne zna... Kako bilo, Osasuna dolazi u San Sebastian s tri boda više od Reala, a proljetos je kao gost slavila 1-0 pogotkom Rojillosa u 49. minuti. Kako bilo, mi navijamo za naše, a vi?

Inter – Juventus, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Derbi d'Italia ne samo po tradiciji nego i po trenutnom mjestu na ljestvici, jer branitelj naslova je drugi, a Stara dama u ulozi izazivača treća nakon osam kola. Proljetos u Milanu Inter je pobijedio 1-0, ali sad Juve vodi novi trener Thiago Motta, koji se u utorak navečer u Ligi prvaka suočio s prvim porazom na klupi Bijelo-crnih uopće: 0-1 protiv Stuttgarta, k tome još u sudačkoj nadoknadi, nakon što je vratar domaćih Perin među inim u 86. minuti obranio i kazneni udarac (Millotu). Inter ove sezone imam samo jedan poraz, u Derbiju della Madonnina (1-2), ali otad 'squadra' Simonea Inzaghija ima pet pobjeda (tri u Seriji A, dvije u LP).

Fiorentina – Roma, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Pomalo u sjeni Derbi d'Italia igra se u Firenci dvoboj čiji ishod može presuditi Dalmatincu na klupi Rimljana, Splićaninu Ivanu Juriću, koji si je kupio barem malo mira pobjeom nad Dinamom iz Kijeva u Europskoj ligi u četvrtak. Fiorentina ima četiri pobjede zaredom u Seriji A i Konferencijskoj ligi, zadnje dvije su u gostima, Lecce 6-0, St. Gallen 4-2. Romi je, pak, 1-0 nad ukrajinskim predstavnikom bio prekid niza od tri nadmetanja bez pobjede (dva poraza), tako da večeras poraz nije opcija za Vučicu, koja je nakon osam kola zaostajala za vodećim Naplijem devet bodova. Fiorentina je do ovog kola bila sedma s tri boda više od Rome.

Marseille – PSG, 20.45

(Nogomet, Ligue 1)

Dobro gura, vrlo dobro čak, Roberto De Zerbi na klupi Olympiquea, no slično kao i svojedobno Igoru Tudoru, ponajviše će mu se 'suditi' kako će proći s omraženim rivalom iz Pariza, natopljenim katarskim petrodolarima. Proljetos je na Velodromeu PSG slavio 2-0, a večeras momčad Luisa Enriquea dolazi na Azurnu obalu s tri boda više te prilikom da odmakne ljutom suparniku s Mediterana. PSG ove sezone ima samo jedan poraz, u Ligi prvaka od Arsenala (0-2), dočim je Marseille, koji ne igra Europu, posrnuo u glavom gradu Europe Strasbourgu (0-1).

Borac Mozzart – Split, 16.00

(Košarka, ABA liga)

Dvoboj je ovo momčadi s identičnim omjerom nakon pet kola - po dvije pobjede i tri poraza imaju i Borac i Split, uz dodatak da je split bolje rangiran na ljestvici jer ima znatno bolju koš razliku. Borac je na domaćem terenu u Čačku upisao po jednu pobjedu i poraz ove sezone, a u ovu utakmicu ulaze nakon gostujućeg slavlja kod Mornara, trenutno posljednje momčadi lige. Splićani su slabo krenuli u sezonu, ali su impresivnim domaćim pobjedama protiv Crvene zvezde i Mege najavili znatno bolje dane i s optimizmom stižu u Čačak.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti