REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Madridski mediji sačuvali Modrića, ali gaze Mbappéa: “Kataklizma, propast, zgrčen i bez otrova, zabrinjavajuće”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 09:48

Glavne madridske sportske tiskovine i pripadajući portali stavile su Francuza u središte pozornosti

Unutar opće katastrofe koja je zadesila Real Madrid u El Clásicu u kojem ih je uvelike nadmašila i porazila Barcelona (0-4), postoji jedan igrač koji je posebno istaknut u dvama glavnim madridskim novinama dan nakon debakla Bijelih.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obojica su odmah ujutro otvorila svoja digitalna izdanja s imenom Kilyana Mbappéa kao jednog od krivaca katastrofe, likuju iz konkurentskog, katalonskog Mundo Deportiva.

List Marca naslovio je tekst “Mbappé, izdvojen” i rekala da je “Real Madrid čak 12 puta upao u Flickovu zamku zaleđa, a najčešće baš Kylian, koji je promašivao čiste šuteve, nije uspio nadmudriti Iñakija Peñu, a dvaput kad jest bio je u nedopuštenom položaju.”

I dodala:

“Bivši igrač PSG-a još nije na razini koja se od njega očekuje. Igra poput sinoćnje činila se idealnom za korak naprijed, ali morat ćemo nastaviti čekati. Protiv Barçe je bio sposoban trčati i s nečim konkretnim bi bio u pravu, mogao je zabiti barem gol, ali više od toga ne djeluje tako odlučno ili tako strašno kao prethodnih godina.”

As je svoju kritiku naslovio s “Alarmantan Mbappé” na svojoj digitalnoj naslovnici, a zatim je informaciju naslovio ovako: “El Clásico ukazuje na Mbappéa.”

Kasnije je dodao sljedeće:

“Zvijezdin prvi Clásico bio je kataklizma. Nije uspio i spotaknuo se do osam puta u Flickovoj 'ofsajd' zamci. Zgrčen i bez otrova, to je zabrinjavajuće.”

Inače, Lunin, Rüdiger, Militão, Mendy, Tchouaméni, Valverde, Mbappé i Brahim Díaz osmorica su Realovih igrača kojima je As dodijelio najgoru moguću ocjenu - minus ili crticu. Teško se uopće sjetiti kad je posljednji put cijela momčad Kraljevskog kluba tako ‘nastradala’ kod izvjestitelja, a Luka Modrić bio je među onima koji su izbjegli ‘sjekiricu’ izvjestitelja Luisa Nieta. On je njemu i još četvorici igrača dao jedan od moguća tri ‘pika’. Osim kapetana, to su još Vázquez, Camavinga, Bellingham i Vinícius, svi redom iz startne postave.

Marca je bila za nijansu blaža od Asa, kod njenog izvjestitelja su negativne ocjene dobili Militão, Rüdiger, Mendy, Tchouaméni i Mbappé, a svi ostali igrači Reala dobili su jednu zvjezdicu. Kod Barcelone su, s druge strane, čak šestorica igrača dobili maksimalne tri zvjezdice: Iñaki Peña, Iñigo Martínez, Casadó, Pedri, Raphinha i Lewandowski.

Spomenuti katalonski Mundo Deportivo vidio je utakmicu malo drugačije nego njihovi kolege u Madridu. Potpuno je iznenađujuće da su Mbappéu dali najbolju ocjenu (?!), dvije od četiri zvijezdice, smatrajući ga očito najopasnijim kod Madrižana, a Modrić je među sedmoricom igrača s jednom zvjezdicom. Minus su zaradili tek Lunin, Vázquez, Rüdiger i Mendy. (G)



Tagovi

Real MadridBarcelonaEl ClasicoLa LigaKylian MbappéLuka ModrićMarcaDiario ASEl Mundo Deportivo

Ostale Vijesti