REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

VIDEO Barcelona brojala Real Madridu do četiri!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.10.24. | 22:59

Katalonci su u El Clasicu na Santiago Bernabeuu sačuvali rekord od 43 utakmice bez poraza u prvenstvu, Kraljevski klub je ostao na 42

Nogometaši Barcelone slavili su u El Clasicu na Bernabeuu protiv Real Madrida sa čak 4-0 i povećali svoje vodstvo na ljestvici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pobjedu su Kataloncima donijeli Robert Lewandowski (54., 56.), Lamine Yamal (77.) i Rapinha (85.).

Barca je demolirala Reala u drugom poluvremenu, nakon što je Kraljevski klub dominirao u prvom dijelu, ali nije iskoristio svoje prilike. Posebno se u promašajima isticao Kylian Mbappe, kome je ovo bio prvi El Clasico, a poništen mu je i gol zbog zaleđa.

Madriđane je načeo Lewandowski s dva gola u 54. i 56. minuti nakon dodavanja Marca Casadea i Alexa Baldea. Mbappe je potom imao još dvije šanse, ali je oba puta pobjednik bio Barcin vratar Inaki Pena. Francuz je u 66. minuti zabio još jedan gol, ali opet poništen zbog iz ofsajd pozicije.

Mogao je i Lewandowski zabiti hat-trick, ali je tek u 66. minuti iz blizine pogodio vratnicu, no mlada zvijezda Lamine Yamal potom je dovršila posao za Blaugranu kada je iz blizine u 77. poslao loptu pod gredu. Raphinha je u 85. minuti postavio konačan rezultat.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arenasport).

Luka Modrić je ušao u igru u 63. minuti, a kod gostiju Dani Olmo minutu kasnije.

Barcelona sada vodi sa šest bodova više od Real Madrida, koji je tako doživio prvi poraz u prvenstvu nakon 42 utakmice, od 24. rujna 2023. i 1-3 od Atletica. Katalonci su tako u izravnom dvoboju sačuvali svoj rekord od 43 kola bez poraza.



Tagovi

El ClasicoReal MadridBarcelonaLa LigaPrimeraRobert LewandowskiLamine YamalRaphinhaHans-Dieter FlickHansi FlickCarlo AncelottiLuka ModrićDani Olmo

Ostale Vijesti