Germania
Germania

Derby d’Italia: Najveći ispit za Mottu dosad, Inzaghi ima problema

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 08:12

Nerazzurri dolaze u Milano s pet pobjeda u nizu u Seriji A i Ligi prvaka, a Bianconeri su u srijedu od Švaba doživjeli svoj prvi poraz ove sezone

U devetom kolu Serie A očekuje nas veliki derbi Intera i Juventusa. Takozvani Derby d’Italia odigrat će se u nedjelju od 18 sati na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu. Obje momčadi love sam vrh ljestvice na kojem se trenutno nalazi Napoli s 22 boda i utakmicomviše, slijedi Inter sa 17 dok je na trećoj poziciji Juventus s bodom manje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčadi su tijekom tjedna odigrali utakmice Lige prvaka. Inter je pogotkom Thurama u sudačkoj nadoknadi slavio s minimalnih (1-0) u gostima kod Young Boysa dok je Juve poražen na domaćem terenu istim rezultatom od Stuttgarta, također u sudačkoj nadoknadi.

Ozljede su desetkovale obje momčadi pa tako trener Simone Inzaghi ne može računati na Buchanana, Acerbia, Calhanoglua i Augusta. Strateg gostiju Thiago Motta bodove će tražiti bez ozlijeđenih Koopmeinersa, Milika, Bremera, Gonzalesa i Luiza.

Na konferenciji za medije je gostujući trener komentirao poraz tijekom tjedna:

“To je prvi poraz koji se dogodio ove sezone. Čak i kada pobijedimo, idemo dalje. Nema vremena za slavlje ili razmišljanje o pobjedi. Prošlost je u prošlosti, Stuttgart je iza nas, a sada ćemo igrati protiv Intera.”

Nahvalio je Motta i svoje suparnike:

“Jasno je da su favoriti za osvajanje lige Napoli i Inter, oni su osvojili posljednja dva Scudetta. U nedjelju se moramo suočiti Interu s fokusom i hrabrošću.”

Domaći strateg dao je svoje viđenje derbija:

“Stižemo tamo, u pristojnoj smo formi s nizom od pet uzastopnih pobjeda. Nažalost, imali smo nekoliko problema. Igrači koji su spremni su tu, u nedjelju ću pokušati izvesti najbolju moguću postavu”, kazao je Inzaghi.

Također je odgovorio na zanimljivo pitanje tko bi mogao zaigrati umjesto Calhanoglua:

“Znamo što Calhanoglu znači za nas, on je igrač svjetske klase. Asllani mu je prirodna zamjena.”

Izravni prijenos možete pratiti na kanalu ArenaSport 2. (DFG)

Moguće postave:

INTER (3-5-2): Sommer - Pavard, de Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Zielinski, Mhitarjan, Dimarco - Thuram, Martinez

JUVENTUS (4-3-3): Di Gregorio - Savona, Kalulu, Danilo, Cambiaso - Thuram, Fagioli, McKennie - Conceicao, Vlahović, Yildiz



Tagovi

InterJuventusSerie ASimone InzaghiThiago Motta

Ostale Vijesti