Germania
Germania

Spektakl u Londonu: Kakav će odgovor Cityju dati Arsenal i Liverpool?

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 08:03

Ako Topnici izgube, zaostat će šest bodova za Man Cityjem nakon devet kola, dočim Redse samo pobjeda vraća na prvo mjesto Premier lige

U sklopu devetog kola Premier lige očekuje nas veliki derbi između Arsenala i Liverpoola. Utakmica će se odigrati u Londonu u nedjelju s početkom u 17 sati i 30 minuta. Obje momčadi u nadmetanje ulaze u sjajnoj formi i nakon utakmica Lige prvaka kroz tjedan.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Arsenal je tijekom tjedna svladao Šahtar na Emiratesu (1-0). Iako to rezultat ne bi dao naslutiti, domaćini nisu imali većih problema s gostima iz Ukrajine već samo s realizacijom. Iz 13 udaraca nisu upisali pogodak, a za onaj jedan odgovoran je vratar gostiju Dmitro Riznjik koji je loptu pospremio u vlastitu mrežu. Imao je Arsenal i kazneni udarac koji je Riznjik obranio. Druga je to pobjeda Arsenala u tri utakmice Lige prvaka.

Liverpool također nije bio rezultatski uvjerljiv u trećem kolu LP, ali tri boda su tu. Slavili su Crveni na gostovanju kod Leipziga s minimalnih 1-0 te postali tek druga momčad koja je u sva tri prva kola ostvarila sve tri pobjede, a uspjela je to samo još Aston Villa. Bila je to vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica. Liverpool je imao veći posjed i inicijativu, ali im je u više navrata život spasio vratar Kelleher s nekoliko sjajnih obrana. Darwin Nunez donio je pobjedu gostima zgoditkom u 27. minuti na asistenciju Mohameda Salaha.

Trener Arsenala Mikel Arteta ne može računati na Tomiyasua, Tierneya i Odegaarda dok su pod upitnikom Calafiori, Timber i Bukayo Saka. S druge strane, Arne Slot za sada nema većih problema s izostancima te jedino neće moći računati na vratara Alissona koji se ozlijedio na utakmici protiv Crystal Palacea.

Arteta se na konferenciji za medije osvrnuo na stanje Bukaya Sake:

“Malo je trenirao, vidjet ćemo koliko ćemo ga moći pripremiti do nedjelje, imamo još jedan dan.”

O protivniku je govorio biranim riječima, istaknuo je kako su gosti momčad koja se već devet godina nalazi u samom vrhu svih natjecanja koje igra.

Gostujući strateg Arne Slot rekao je kako moraju rasti iz dana u dan i biti sve bolji. Naglasio je i kako nakon svake pobjede o njoj razmišlja svega 10 do 15 minuta i nakon toga ide dalje na sljedeću utakmicu:

“Ne ulazite u sezonu razmišljajući da nakon deset kola želite imati toliko i toliko bodova. Jedino što želite je pripremiti svoju momčad za svaku sljedeću utakmicu.”

Prijenos utakmice je na ArenaSport 1 kanalu. (DFG)

Inače, u bogatoj ponudi Germanijinih specijala tečaj da će Bakary Saka zabiti najmanje jedan gol je 3,50, a da neće 1,20. Isti je tečaj na Gabriela Jesusa i Kaija Havertza, dočim je na Mohameda Salaha 3,00 odnosno 1,30, na Codyja Gakpa 4,00 odnosno 1,15, na Darwina Nuneza 3,50, a na Szoboszlaija 6,00.

Moguće postave:

Arsenal (4-4-2): Raya -Partey, White, Magalhaes, Kiwior - Saka, Rice, Merino, Martinell i- Havertz, Trossard

Liverpool (4-3-3): Kelleher - Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson - Mac Allister, Gravenberch, Szoboszlai - Diaz, Nunez, Salah



Tagovi

ArsenalLiverpoolPremier ligaMikel ArtetaArne Slot

Ostale Vijesti