ŠIme Zelić/PIXSELL
ŠIme Zelić/PIXSELL

Ako Gattuso ovako nastavi, u Splitu će u svibnju će navijači masovno tetovirati njegov lik

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.10.24. | 08:50

Hajduk čeka titulu 20 godina, a (za)sad je u odličnoj poziciji

Sve se idealno odigralo za Hajduk protiv Lokomotive u još jednoj utakmici u kojoj momčad Gennara Gattusa nije briljirala, ali je pobijedila.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dostignut je niz Stanka Poklepovića, a sada Bijelima treba još jedna utakmica bez poraza u prvenstvu kako bi stigli i Ivana Katalinića. Uz Tomislava Ivića, to su najbolja dvojica trenera splitskog kluba u povijesti, složit će se mnogi, premda je Zoran Vulić osvojio više od Špace, ali se uklapaju o priču od sistematičnosti i posvećenosti svom poslu.

Gattuso je još daleko po trofejima od njih, ima Kup s Napolijem, ali bi mu titula s Hajdukom otvorila put ka besmrtnosti kod navijača Bijelih. Torcida je proslavila 74. rođendan koji pada u ponedjeljak, a među njihovim pripadnicima ima sigurno onih koji će negdje na tijelu tetotvirati lik Gattusa ukoliko Hajduk postane prvak. Mogla bi to biti i masovna pojava...

Dvadeset godina je mnogo, a upravo toliko će proći do svibnja na kraju sezone otkako je Hajduk posljednji put bio prvak.

Ali, mora još popraviti igru, a zamislite što bi bilo da ne pobjeđuje... Gattuso je u pravu kada uporno ponavlja kako nema lakih suparnika u HNL-u, pokazala je to i Lokomotiva, premda joj je Hajduk poklonio gol. Uradio je to iskusni Lovre Kalinić, čuvar mreže koji rijetko brani, no njegova pogreška na kraju nije postala skupa, jer Hajduk je pobijedio.

Iskočio je Niko Sigur koji je kod Gattusa dobio novo mjesto na desnom krilu i upravo njegov ulazak pokazao se kao pravi potez. Također zasluge idu i Dariju Melnjaku koji je asistirao, on također spada u tužne face koje Gattuso spominje.

Međutim, on bi trebao biti ispred Ismaëla Dialla, ali trener je taj koji odlučuje... Melnjak bi mogao igrati sad u Kupu kod Mladosti Ždralova u srijedu te se ponovno izboriti za mjesto startera u prvenstvu koje zaslužuje.

Da ne bude sve idealno, Bijeli su ostali bez Zvonimira Šarlije za susret u Varaždinu iduće nedjelje, jer je dobio treći žuti karton, pa bi na njegovo mjesto mogao Josip Elez koji će u Ždralovima sigurno imati test spremnosti. Za Varaždin su 'out' dvojica stopera, ozlijeđeni Dominik Prpić i rečeni Šarlija, ali će Gattuso pronaći rješenje koje se nameće samo po sebi.



 


Tagovi

HajdukGennaro GattusoNK LokomotivaStanko PoklepovićIvan KatalinićZoran VulićNiko SigurLovre KalinićZvonimir ŠarlijaJosip ElezMladost ŽdraloviNK VaraždinHrvatski nogometni kupHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti