REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Ancelotti objasnio ‘napad’ na Flicka i što se dogodilo kad je ušao Modrić: “Sve je to normalno”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 27.10.24. | 10:21

El Clasico je bio primjer utakmice s dva različita poluvremena, a pokazalo se još jednom koliko je mali korak u nogometu od pukovnika do pokojnika

Nepredvidivo Njegovo Veličanstvo Nogomet još nas je jednom ostavio bez daha u subotu navečer kad je Barcelona protutnjala Madridom i potopila Kraljevski klub s četiri plotuna na koje su se potpisali članovi atomskog napada Katalonaca Robert Lewandowski (54., 56.), Lamine Yamal (77.) i Raphinha (85.).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što se domaćin u prvom poluvremenu dominirao, ali se ispromašivao i neuspješno koprcao u suparnikovim zamkamka zaleđa, gosti su ga uništili u 2. poluvremenu.

Trener gostiju Hansi Flick nije skrivao zadovoljstvo nakon velike pobjede, ali nije gurao sebe u prvi plan:

“Kako proživljavam ovo? Ne radi se o meni... radi se o momčadi, navijačima i klubu. Svi smo sretni, ali sada razmišljamo o navijačima jer oni to zaslužuju”, kazao je na konferenciji za medije.

“Danas smo napravili veliki iskorak, igrali smo protiv kluba koji se smatra jednim od najboljih na svijetu i ima vrhunske igrače. Odlično smo se branili i to je bio ključ. Osim toga smo iskorištavali šanse. Nije lako zabiti četiri gola u Madridu, ali uspjeli smo”, kazao je njemački strateg, pa dodao:

“Moramo ovako nastaviti, korak po korak. Kako smo radili do sada, nastavit ćemo i dalje. Sljedeća je utakmica protiv Espanyola. Momčad se mora dobro odmoriti i onda ćemo se pripremiti za tu utakmicu.”

Tada je stiglo pitanje koje kod nas nikad ne propušta pitati Štef Balog: Što ste rekli igračima na poluvremenu?

“Morali smo promijeniti način na koji radimo pritisak. Također smo u drugom dijelu imali bolju kontrolu lopte. Napravili smo jednu izmjenu i rekao sam momčadi kako se treba braniti.”

Pohvalio je Herr Flick i neke pojedince:

“Jako sam sretan zbog Iñakija Peñe, on ovo zaslužuje. Svaki put kad sačuvate praznu mrežu to je važno za cijelu momčad. Moramo dati igračima još samopouzdanja, vidjeli smo za što su sposobni. Sada slave u svlačionici i to je jako lijepo vidjeti. Spriječili smo Real Madrid u dostizanju rekorda? To me ne zanima, ja se fokusiram na svoje igrače i na naš plan igre.”

S druge strane, Carlo Ancelotti bio je, malo je reći, razočaran:

“Što je pošlo po zlu? Bila je to napeta utakmica sve dok nismo primili pogodak, tada smo izgubili energiju. Promašivali smo puno šansi... Bili smo dobri u prvom dijelu i moramo tako nastaviti, treba zaboraviti zadnjih pola sata. Sezona je duga i nećemo nakon ovog odustati”, kazao je na početku, a onda se osvrnuo na silna zaleđa:

“Mbappé? Igrali smo protiv visoko postavljene obrane, sve je to normalno. Uhvaćeni smo u zaleđu 12 puta, ali smo imali četiri šanse ‘jedan na jedan’ koje smo morali iskoristiti.”

Imao je i kontroverzne izjave kojima je želio poručiti da poraz “nije zaslužen”:

“U nogometu sam 48 godina i nisam u krivu kada kažem da je bilo dobro. Rezultat nije odraz utakmice, nije isto kao protiv Lillea kad se nismo pojavili na terenu, natjecali smo se. Zadnji put kad smo ovako izgubili, osvojili smo prvenstvo i Ligu prvaka. Žalim li zbog taktike? Ne!”

Ancelotti je dodao da je promijenio plan igre kad je Modrić ušao:

“Obrana je u prvom poluvremenu bila odlična. Kad je ušao Modrić, promijenio sam taktiku jer sam htio da budemo opasniji 1 na 1”, rekao je Ancelotti.

Objasnio je Ancelotti i sukob s klupom Barcelone:

“Nisam se zakačio s Flickom, nego s njegovim pomoćnikom koji se nije ponašao kao gospodin. To sam rekao i Flicku koji se složio”, rekao je Ancelotti.

Je li vam ovo najteža noć kao treneru Reala?

“Ne bih rekao, ne žalim ni za čim. U prvom poluvremenu smo igrali jednako kao što smo igrali protiv Dortmunda. Imali smo dobre prilike. Ideja je bila da pritišćemo visoko i napadamo, to smo i radili 60 minuta. Ovaj trenutak je težak, ali uvijek je tako kad izgubite, posebno sad kad se to dogodilo nakon 42 utakmice bez poraza.” (G)



Tagovi

Carlo AncelottiHansi FlickHans-Dieter FlickLuka ModrićKylian MbappéInaki PenaReal MadridBarcelonaEl ClasicoLa Liga

Ostale Vijesti