REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

VIDEO Kraljevi nogometa i točka! Real Madrid spektakularnim preokretom uništio Borussiju

uto. 22.10.24. | 22:45

Prvaci Europe su u reprizi prošlosezonskog finala gubili 0-2 na poluvremenu, ali su u nastavku razmontirali njemački sastav

U reprizi prošlosezonskog finala Lige prvaka, Real Madrid je s čak 5-2 pobijedio Borussiju Dortmund, iako su na poluvremenu gubili 0-2. Junak utakmice bio je Vinicius Junior, koji je potpisao hat-trick. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić igrao je do 70. minute.

Gosti su vodili sa 2-0 golovima Donyella Malena (30) i Jamiea Gittensa (34), ali španjolski velikan je u nastavku okrenuo rezultat golovima Antonia Rudigera (60), Viniciusa Juniora (62, 86, 90+3) i Lucasa Vazqueza (83).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Real je bolje otvorio susret, no gosti su poveli u 30. minuti. Serhou Guirassy se odlično snašao gurnuvši loptu do Donyella Malena koji je izašao sam ispred Thibauta Courtoisa i zabio za 1-0. Samo četiri minute kasnije Borussija je zabila i drugi pogodak. Ovoga puta Malen je bio asistent nakon što je prošao po krilu, a Gittens pored "uspavane" obrane Reala zabio na drugoj vratnici za 2-0.

Real je mogao smanjiti u 36. minuti, no u svega 15 sekundi Kraljevski klub je dva puta pogodio okvir gola. Prvo je Rodrygo sjajno primio loptu u šesnaestercu i pucao. Međutim, pogodio je gredu. Lopta se odbila do Judea Bellinghama koji je opalio ponovo pogodivši gredu.

U nastavku susreta krenula je Realova rapsodija. Europski prvak je smanjio u 60. minuti, Kylian Mbappe je ubacio, a Antonio Rudiger glavom zabio za 1-2. Real je izjednačio samo dvije minute kasnije. Luka Modrić je uposlio Mbappea, ispred njega su gosti počistili loptu, no ona je došla do Viniciusa koji je pogodio za 2-2. Suci su označili zaleđe, ali je VAR pokazao kako je sve bilo regularno.

Potpuni preokret je stigao u 83. minuti, loše je reagirao Brandt u obrani, lopta je došla do Vazquez koji je silovitim udarcem pogodio za 3-2.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika "Kraljevski klub" je razriješio u 88. minuti drugim golom Viniciusa. Bio je to nevjerojatan gol brazilskog napadača koji je osvojio loptu na 20-tak metara od svojeg gola uz aut liniju i potom u šprintu pretrčao više od 60 metara i zatim s ruba kaznenog prostor pogodio za 4-2. Točku na "i" sjajne predstave Vinicius je zaoključio "hat-trickom" u sudačkoj nadoknadi za drugu Realovu pobjedu i prvi Borussijin poraz.

Real Madrid - Borussia Dortmund 5-2

Stadion: Santiago Bernabeu. Glavni sudac: István Kovács

Strijelci: 0-1 Malen (30., Guirassy, VIDEO), 0-2 Gittens (34., Malen, VIDEO), 1-2 Rüdiger (60., Mbappe, VIDEO), 2-2 Vinicius Jr (62., VIDEO), 3-2 Vazquez (83., VIDEO), 4-2 Vinicius (86., Bellingham, VIDEO), 5-2 Vinicius (90+3., VIDEO)

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Vazquez, Militao, Rudiger, Mendy - Bellingham (90. Guler), Valverde, Modrić (71. Camavinga) - Rodrygo (85. Tchouameni), Mbappe (90. Ceballos), Vinicius Jr

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Kobel - Ryerson (76. Can), Sule, Schlotterbeck, Bensebaini - Nmecha (76. Beier), Sabitzer - Malen (63. Gross), Brandt, Gittens (55. Gittens) - Guirassy

Tijek utakmice:


Tagovi

Liga prvakaReal MadridBorussia Dortmund

Ostale Vijesti