Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Pašalić odveo Rijeku u četvrtfinale, zabio i mladi Butić, a rezultat je puno bolji od dojma

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.10.24. | 21:23

Rijeka je s 3-0 bila bolja od Bednje, ali za svoju izvedbu jedva su zaslužili prolaznu ocjenu…

Stoput smo čuli priču kako je profesionalnim nogometašima najteže pronaći motivaciju kada igraju prijateljske utakmice te kup-utakmice u prvim fazama natjecanja kada su im protivnici uglavnom niželigaši. Odnosno, u Hrvatskoj su to uvijek niželigaši, jer kup-natjecanje je tako (čitaj: loše) postavljeno već godinama. Rijeka je prvo u 1/16 finala teže od očekivanog svladala Neretvanac (3-1), da bi onda i u 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa svladala Bednju (3-0). Ciljeve su, dakle, ispunili u oba susreta, ali dojam iz ta dva ogleda bio je prilično loš. A naročito to vrijedi za period do prvog pogotka u ogledu protiv momčadi iz Beletineca…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, s 3-0 je svladala Rijeka hrvatskog niželigaša Bednju čiji su nogometaši ovog utorka na Rujevici odigrali jednu korektnu utakmicu. Doduše, u fazi napada nisu bili pretjerano aktivni, ali su zato momčad s Kvarnera u gotovo sat vremena limitirali na mrvice. Riječani su u prvom dijelu uglavnom prijetili iz daljine, najbliži pogotku bio je Gojak, ali mreže se nisu tresle. Gromoglasni zvižduci kad je osječki arbitar Oliver Romić označio kraj prvog dijela sve je rekao, Rijeka je jednostavno odigrala ispod svake razine, što je bilo posebno zabrinjavajuće jer su na terenu bile sve ona najveće zvijezde Đalovićeve momčadi. Dobar dio igrača daleko je od idealne forme, Rijeka je još jednom pokazala manjak automatizma u svojoj igri, ali na kraju je individualna kvaliteta raspoloženog Marca Pašalića (59., 62.) odlučila pitanje pobjednika, dok je Šimun Butić (90+1.) u nadoknadi postavio konačan rezultat.

Rijekin reprezentativac pogotke je zabio u razmaku u tri minute, prvo u 59. kad je precizno poentirao glavom nakon sjajnog ubačaja Rukavine s lijeve strane, da bi onda u 62. minuti postavio i 2-0 kad je s 20-ak metara lijepim prizemnim udarcem svladao sjajnog vratara Bednje Galošija. Butić, koji je već u nekoliko navrata pokazao talent, ali opet ne dobiva prilika koliko bi to navijače Rijeke voljeli, pred sam kraj utakmice je na dodavanje Dogana zabio svoj kup-prvijenac, što je jedna od rijetkih pozitivnih stvari iz ovog ogleda kad se on gleda iz kuta 'gosta'.

Iako bi ovakve utakmice trebale biti 'poklon' da se momčad napuni samopouzdanjem, nakon ovog ogleda najzadovoljniji može biti – Nikola Šafarić! Jer, Varaždin ante protas, u subotu će njegova momčad istrčati na rujevički travnjak, a ako Rijeka bude igrala kao što su igrali ovog utorka (naročito do pogotka za 1-0), nikoga ne bi iznenadilo da se gosti u barokni grad vrate s punim plijenom.

Istina, Rijeka već osam utakmica ne zna za poraz, dobar je to niz za svaku momčad, tako i za njih, ali posljednja tri remija u HNL-u, a onda i ova 'na mišiće' izborena pobjeda protiv Bednje nije nešto što Radomiru Đaloviću osigurava lagodne snove.

Bednja? Dali su sve od sebe, ali kvalitete, a isto tako i fizičke snage, za nešto više od ovog prihvatljivog poraza, jednostavno nisu imali. Đaloviću ova utakmica nije ponudila nikakve odgovore, možda tek onaj da je Gojak igrač koji mora biti u udarnih 11 te da mladi Butić mora dobivati više prilika.

Rijeka je tako, nakon Osijeka, koji je također ovog utorka prilično razočarao svojom izvedbom protiv Slavonije, postao drugi četvrtfinalst Hrvatskog nogometnog kupa. Favoriti su tako ciljeve ispunili, ali da su dobro igrali... Toliko daleko nećemo ići.

Bednja – Rijeka 0-3

Strijelci: 0-1 Pašalić (59., Rukavina), 0-2 Pašalić (62., Fruk), 0-3 Butić (90+1., Dogan)

Stadion: Rujevica, gledatelja: 2918

Glavni sudac: Oliver Romić (Osijek)

Žuti kartoni: Puškadija, Horvat, Bosilj (Bednja), Gojak, Galešić, Pašalić (Rijeka).

Crveni kartoni: /.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaRijekaBednjaHrvatski nogometni kupMarco PašalićŠimun Butić

Ostale Vijesti