REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

VIDEO Girona rutinski protiv Slovana, Stuttgart u Torinu slavio 'juventusovski', Villa vodeća momčad Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 5min | uto. 22.10.24. | 23:02

Uzbudljiva večer u Ligi prvaka

Ovog utorka na rasporedu je bilo čak devet utakmica Lige prvaka. Nakon 'uvodna' dva ogleda u kojima je Crvena zvezda, po treneru Monaca Adolfu Hütter 'bolja' momčad od zagrebačkog Dinama, inkasirala pet pogodaka od Monaca te očekivane pobjede Milana protiv Club Bruggea (3-1), na red su došle 'glavne' utakmice večeri od kojih smo u fokusu imali dvije – prva je, naravno, ona između Real Madrida i BVB-a (5-2), a druga Girone i Slovan Bratislave (2-0), budući da je slovačka momčad sljedeći protivnik Plavih u Ligi prvaka.

Izvještaj s utakmice Real Madrid – BVB pronađite OVDJE.

Slovan je po mnogima najveći 'uljez' u Ligi prvaka, na slovačkog prvaka gleda se kao najslabijeg takmaca od 32 'odabrana', a da Girona ne misli od njih ne misli i treći put u grupnoj fazi najelitnijeg nogometnog klupskog natjecanja izgubiti, lako se moglo shvatiti nakon uvodnih nekoliko minuta. Furiozno je ovaj ogled započeo domaćin, težište igre u potpunosti su prebacili na polovicu gostiju, s tim da su prvu stopostotnu priliku propustili 'tek' u 25. minuti kad je zamalo neprecizan bio Stuani. Svega nekoliko minuta kasnije zaprijetio je i Danjuma, ali početni rezultat se nije mijenjao, da bi onda prvu pravu priliku gostiju propustio Blackman u 39. minuti kad je njegov udarac izbliza otišao preko gola.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Girona je uglavnom napadala preko svoje lijeve strane, što toliko i ne čudi kada se uzme u obzir da tamo imaju, osim ranije spomenutog Danjume , i sjajnog lijevog beka Miguela Gutierreza od kojeg se u klubu očekuje da uskoro postane najveći izlazni transfer u povijesti kluba. Da, veći čak i od Drovbika koji je ljetos za 30 milijuna eura preselio u Rim!

A u 42. minuti vidjeli smo i zašto. Danjuma je projurio lijevom stranom, potom je poslao školski-izvedeni prizemni ubačaj u srce 16-erca, a tamo je, na pravom mjestu u pravo vrijeme, bio baš Gutierrez koji je sjajno ispratio akciju i tako poentirao za vodstvo svoje momčadi.

Pogodak Gutierreza, inače 'školarca' Real Madrida kojeg već neko vrijeme prate Arsenal i Manchester United, pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U nastavku je Girona nastavila s boljom igrom koju su potom naplatili sjajnim pogotkom Juanpea. Iskusni stoper je u svojem debitantskom nastupu fenomenalno pogodio direktno iz slobodnog udarca, s tim da mu je malo kod pogotka 'pomogao' i Marko Tolić koji je glavom 'očešao' loptu i tako u potpunosti onemogući svojeg vratara da obrani pokušaj stasitog braniča.

Pogodak za 2-0 pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Do kraja utakmice Girona je imala priliku postići i svoj treći pogodak na utakmici, ali iskusni Stuani nije uspio savladati Takaca koji je sjajno obranio njegov pokušaj. Marko Tolić igrao je do 85. minute.

Zanimljivo je svakako bilo i u Parizu gdje je PSG dočekao PSV. I jasno, domaćin je bio veliki favorit u ovom ogledu, ali to ne znači da je nizozemska momčad bila bez šanse. Posljednjih nešto više od godinu dana glavne vijesti iz Nizozemske bile su sjajne igre Feyenoorda te očajne predstave Ajaxa, dok se PSV cijelo vrijeme nekako držao po strani. A oni, pod vodstvom Petera Bosza, već neko vrijeme igraju sjajno! Prošle sezone su osvojili Eredivisie, dok su sada u Ligi prvaka umalo došli do svoje prve ovosezonske pobjede.

Istina je da je PSG imao više od igre, da su napadali, prijetili, bili puno više napadački orjentiraniji, ali prvi pogodak na utakmici djelo je zločestog dečka nizozemskog nogometa, Noe Langa (34.). Podsjetimo, Lang je dijete Ajaxa, a iz kluba je otišao 2020. zbog očajnih odnosa s Erikom Ten Hagom koji ga nije 'šmekao'. U Club Bruggeu odradio je dvije sjajne sezone, da bi ga onda prošle sezone PSV doveo za 12.5 milijuna eura, što je duplo od onoga koliko su ga Belgijci platili. I pogodili su! Iako ga ozljede posljednjih 12 mjeseci ne maze, Lang kada igra, odnosno kada je spreman, je svakako igrač koji jednim potezom može odlučiti pitanje pobjednika. Protiv PSG-a je zabio jako lijep pogodak s vrha 16-erca nakon što su domaćini izgubili loptu na svojoj polovici, a njemu je to ujedno bio i drugi pogodak u Ligi prvaka. Prvog je zabio u dresu Club Bruggea, sada već davne 2020., kad je njegova tadašnja momčad s 3-0 bila bolja od Zenita.

Pogodak Langa za 1-0 pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Na poluvremenu je Luis Enrique očito 'očitao bukvicu' svojim igračima budući da su Parižani u nastavku već u 55. zabili za poravnanje.

Asistencija se piše Ruizu, dok je strijelac bio Hakimi. Inače, Marokanac je prije ovog pogotka u Ligi prvaka uputio čak 94 udarca, stoga se može reći da je ovaj pogodak zaista jako htio. U jubilarnom mu 50. nastupu u Ligi prvaka Hakimi je postigao svoj šesti pogodak u natjecanju. Posljednji put precizan je bio prije nešto više od godinu dana kad je zabio BVB-u, dok je prije zabijao – u dresu BVB-a! Dvaput praškoj Slaviji i dvaput milanskom Interu čiji je član kasnije i postao…

Pogodak Hakimija pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Do kraja utakmice domaćin, usprkos dominaciji, nije uspio doći do pobjede te je utakmica na kraju završila rezultatom 1-1. Ivan Perišić nije igrao za PSV budući da je po njegovom dolasku u klub proces registracije za Ligu prvaka već završio.

Od ostalih utakmica istaknimo teško izborenu pobjedu Arsenala protiv Šahatara naših Marina Pušića, Marija Stanića i Darija Srne (1-0), a trenutak odluke dogodio se kad je Riznjik u 29. postigao autogol. Imali su Topnici priliku i uvjerljivije slaviti, ali se Riznjik u 77. iskupio tako što je obranio udarac Trossarda s bijele točke.

Juventus je pak u 90+3. minuti ostao bez boda na svojem terenu protiv Stutgarta koji je, kad se sve zbroji i obuzme, zasluženo slavio ovog utorka u Torinu. Prvo je Undavu u 48. minuti poništen pogodak, onda je u 86. Millot promašio najstrožu kaznu da bi na kraju, kad su mnogi pomislili da će se Stara dama 'izvući', pogodak odluke u 90+2. minuti postigao Toure za važnu pobjedu momčadi nećaka Ulija Hoeneßa, Sebastiana.

Pogodak odluke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Na svojem Villa Parku Aston Villa svladala je Bolognu s 2-0. Pogotke su zabili McGinn (55.) te Duran (64.), dok ja za goste Nikola Moro u igru ušao u 67. minuti. Martin Erlić je utakmicu odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Inače, Villa je sada vodeća momčad Lige prvaka s maksimalnih devet bodova iz tri utakmice

Strum Graz na Wörthersee Stadionu nije uspio svladati Sporting koji je s 2-0 došao do nova važna tri boda u Ligi pravka. Za domaćina je od 59. igrao Zvonarek, a pogotke su zabili Santos (23.) i Gyokeres (53.).

(I.A.S.)


Tagovi

Liga prvakaNoa LangStuttgartAston Villa

Ostale Vijesti