Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

Slavonija ostala korak do senzacije, Osijek preokretom ostao u borbi za Rabuzina

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.10.24. | 19:03

Slavonija iz Požege na stadionu u Velikoj vodila je 1-0 do 84. minute. Međutim, Živković i Soldo spasili su čast Osijeka i osigurali prolaz u idući krug.

Tek šest minuta i sudačka nadoknada dijelili su Slavoniju iz Požege do apsolutne senzacije. Naime, do tog trenutka imali su minimalnu prednost nad Osijekom u osmini finala Kupa a koju su stekli golom Jankovića u 63. minuti. Međutim, blitz krieg u režiji Filipa Živkovića i Marka Solde koji su u razmaku od dvije minute zabili dva gola, osigurao je Osijeku plasman u sljedeću rundu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nije previše Coppitelli rotirao. U Velikoj je poslao prilično respektabilnu momčad. S Čavlinom na vratima, Hasićem, Jelenićem, Bukvićem, Mikolčićem, Jakupovićem... No, takav Osijek, iako je imao inicijativu, desetak udaraca u poluvremenu te dvije opasne situacije (Jakupović je pogodio stativu, dok je Pušićev udarac završio preko gola) nije mogao do prednosti.

I kako to obično bude, Slavonija je stigla do vodstva poslije sjajnog prodora Martinovića koji je pronašao usamljenog Jankovića za vodstvo domaćina. Osijek se malo trgnuo pa je Hernani pogodio gredu, Bukvić pucao iznad gola a Omerovićev izlazak pred vrata osujetio je sjajni vratar Petković. I kad se krenulo razmišljati u smjeru senzacije, Osijek je pokazao moć i u samo dvije minute riješio dvoboj. Živković nakon kornera, te Soldo srušili su snove četveroligaša i odveli Osijek u sljedeći krug.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OsijekHrvatski nogometni kupHNLSlavonija Požega

Ostale Vijesti