REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Čilić se oprostio od Basela već u prvom kolu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.10.24. | 20:40

Poraz u dva seta

Hrvatski tenisač Marin Čilić ispao je u prvom kolu dvoranskog ATP turnira u Baselu, bolji je sa 7-6(4), 7-6(2) bio čileanski igrač Alejandro Tabilo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U oba seta je Čilić, 202. tenisač s ATP ljestvice, imao startnu prednost, ali je u oba slučaja 21. tenisač na svijetu Tabilo poništavao zaostatak i na kraju sve okončao nakon dva dobivena tie-breaka.

Čilić je odlično otvorio meč, odmah je napravio break i poveo 3-0. U nastavku prve dionice hrvatski tenisač je spašavao break prilike, a posebno treba naglasiti da je kod 4-2 spasio tri takve vezane šanse suparnika. Do kraja seta Čilić ipak nije izdržao.

Tabilo je od 2-5 došao do 5-5, a potom je bio za nijansu bolji u tie-breaku za 1-0 u setovima. Čilić je time izgubio dobiveni prvi set, ali nije posustao, već je uz break kod 3-3 u drugom setu došao do nove prednosti. Baš kao i u prvom setu opet je Čilić zastao, nije iskoristio servis za 1-1 u setovima kod 5-4.

Kod 5-6 Čilić je uspio spasiti tri meč-lopte i nekako je dogurao do novog tie-breaka u ovom susretu. Kao i u prvoj dionici i tada je Čilić od starta bio u zaostatku te je poražen nakon dva seta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

TenisMarin Čilić

Ostale Vijesti