Armin Durgut/PIXSELL
Armin Durgut/PIXSELL

Trener bosanskohercegovačkog premijerligaša suspendiran na šest mjeseci

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.10.24. | 19:38

Razlog je brutalno vrijeđanje arbitra nakon utakmice protiv Plemića.

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak i bivši nogometaš Husref Musemić (63) dobio je jednu od najtežih kazni u tamošnjoj Premijer ligi nakon što mu je na pola godine zabranjeno bavljenje nogometom zbog teških izgreda koje je u ponedjeljak izazvao na susretu u Mostaru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Igmana iz Konjica žestoko je kažnjen nakon što je psovao i brutalno vrijeđao glavnog suca, a potom i kontrolora suđenja Admira Šehovića nakon utakmice protiv Zrinjskog.

Podsjetimo, Igman je bez Almira Bekića koji je isključen u 27. minuti susreta, te bez isključenog Musemića pretrpio težak poraz izgubivši od Zrinjskog sa 1-7.

Musemić, koji je s klupe ranije vodio Sarajevo, Slobodu iz Tuzle i niz klubova iz BiH, a kao napadač nastupao za Sarajevo, Crvenu Zvezdu, Hearts, Twente je najprije dobio crveni karton zbog psovanja glavnog suca, a zatim je vulgarno vrijeđao i prijetio fizičkim napadom kontroloru suđenja.

"Donesena je odluka da se Husrefu Musemiću izriče kazna zabrane obnašanja funkcije u trajanju od šest mjeseci i novčana kazna u iznosu od 1.500 eura zbog isključenja iz igre i nesportskog ponašanja u poluvremenu i nakon završetka navedene utakmice", navodi se u odluci Stegovnog povjerenstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 



Tagovi

BiH Premijer ligaHusref Musemić

Ostale Vijesti