Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

VIDEO Matanović, Kramarić i VAR heroji pobjede protiv 'tvrdoglavih' Škota!

sub. 12.10.24. | 15:49

Stresna završnica okončana je poništenim golom Škota

Kako drugačije, nego stresno. Očito je to lajtmotiv ove generacije hrvatskih nogometaša. Činilo se da su nas duhovi prošlosti ponovno ugrizli za stražnjicu, da će se ponoviti Albanija i Italija s Eura, ali onda je u čitavu priču uskočio VAR i poništio pogodak Škota u doslovno posljednjem napadu na utakmici. Maksimir je odahnuo, budući da se rezultat vratio na Hrvatska 2, Škotska 1 i fešta je mogla početi!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ogled je u Maksimiru počeo oprezno, i s jedne i s druge strane. Ideja Zlatka Dalića je bila da se težište igre što brže seli na bok, pa da Sosa s lijeva i Perišić s desna traže glavu Matanovića u kaznenom prostoru Škota. Gosti su, pak, sjedili u niskom bloku i čekali svoju priliku iz kontranapada ili prekida.

Uvodne minute ogleda pripale su Hrvatskoj – domaći su imali posjed i inicijativu, ali i premalo kreativnih rješenja u završnici, stoga je sve to djelovalo suviše sterilno. Jasno, zasluge za to pripadaju i gostima koji su se kompaktno i koncentrirano branili.

I na koncu – dočekali pogrešku Hrvatske u 33. minuti. Doak je uputio jedan relativno bezopasni centaršut, Luka Sučić očajno reagirao i u pokušaju ispucavanja lopte namjestio zicer Christieju koji je lagano poslao loptu u mrežu Livakovića.

No uslijedio je ekspresni odgovor Hrvatske samo tri minute kasnije. Gvardiol je sjajnom dugom loptom uposlio Perišića koji je iz prve ostavio za Matanovića, a napadač Hrvatske desnicom pogodio suprotnu malu mrežicu za 1-1.

Hrvatska je izgledala bolje u drugom dijelu, odmah po startu su izabranici Zlatka Dalića jurnuli po drugi pogodak i preokret. Bilo je tu zgodnih prilika Modrića i Kramarića, ali na pogodak se moralo pričekati do 71. minute. Modrić je dugom dijagonalom pronašao Perišića koji je centaršutom uposlio Sosu. Gordon je obranio udarac braniča Torina, ali samo do Kramarića koji je glavom precizno naciljao mrežu Škota za 2-1!

Do kraja utakmice Škoti imali neke prilike, tražili su pogodak i onda su u posljednjem napadu stigli do pogotka. Vatreni nisu uspjeli očistiti posljednji napad Škota, a onda je Jakić nespretno pospremio loptu u vlastitu mrežu. No oglasio se VAR, uslijedilo je par stresnih minuta, a onda je sudac István Kovács označio zaleđe, a Maksimirom se prolomio gromovit uzdah olakšanja – Hrvatska je mogla proslaviti pobjedu.

Pogotke pogledajte OVDJE

Hrvatska – Škotska 2-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 21.702.

Sudac: István Kovács; pomoćnici: Mihai Marica, George Florin Neacsu (svi Rumunjska).

VAR: Dennis Higler (Nizozemska).

Strijelci: 0-1 Christie (33.), 1-1 Matanović (36., Perišić), 2-1 Kramarić (72.).

Žuti kartoni: Mario Pašalić, Perišić (Hrvatska), Hanley (Škotska).

Hrvatska (3-4-2-1): Livaković – Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol – Perišić (90., Jakić), Modrić, Mario Pašalić (46., P. Sučić), Sosa – L. Sučić (62., Baturina), Kramarić (72., Petković) – Matanović (72., Budimir).

Škotska (4-2-3-1): Gordon – Ralston, Souttar, Hanley, Robertson – Gilmour, McLean – Doak (77., Gauld), McTominay, Christie – Dykes (77., Adams).

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska 2-1

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



TIJEK UTAKMICE:


Tagovi

Liga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaškotska nogometna reprezentacijaZlatko Dalić

Ostale Vijesti