REUTERS/Action Images/Craig Brough
REUTERS/Action Images/Craig Brough

Kod Southgatea debitirao za Englesku, a sad je s 35 godina potpisao za U21 momčad kluba iz Championshipa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 14:30

Za Tri lava nastupio je protiv Njemačke

Prilično zanimljiv transfer dogodio se u engleskom nogometu. Iskusni zadnji vezni Jack Cork ponovno je postao član Burnleya, kluba u kojem je proveo čak sedam godina. To samo po sebi možda i nije neka senzacionalna vijest, međutim Cork je postao član U21 momčadi Burnleya!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S obzirom na to da ima 35 godina, sigurno se pitate kako je to moguće, ali odgovor leži u činjenici da momčadi imaju pravo potpisati starijeg igrača od 21 godine u ulozi trenera-igrača. Isto su, primjerice, učinili Brighton s Andrewom Croftsom i Manchester United s Tomom Huddlestoneom, bivšim članom Tottenhama i igračem s četiri nastupa za Tri lava.

A kada smo se već dotaknuli reprezentacije Engleske, nije zgorega spomenuti kako je i Jack Cork u svoj životopis upisao jedan nastup za dvostrukog uzastopnog viceprvaka Europe. Bilo je to 2017. godine u prijateljskoj utakmici protiv Njemačke, kada ga je Gareth Southgate u igru uveo u 86. minuti umjesto Jakea Livermorea.

Nakon što je potpisao igrački ugovor, ali i imenovan za pomoćnika glavnom treneru U21 momčadi Burnleya Andyju Farrellu, Cork je rekao:

"Nisam siguran u kakvoj ću formi biti, ali možda kad se nagomilaju utakmice u prosincu ili se određene stvari dogode na terenu, mogu doći i pomoći mladim igračima da vide kako bi se netko s mojim iskustvom mogao snaći u toj ulozi."

Inače, Cork je izdanak nogometne škole Chelseaja, a seniorski nogomet igrao je za Southampton, Watford, Coventry, Swansea te na koncu sedam sezona za Burnley, koji ga je za 9.1 milijuna eura u ljeto 2017. godine otkupio od velškog kluba. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Jack CorkengleskaEngleska nogometna reprezentacijaGareth Southgate

Ostale Vijesti