Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Hajduk dobio uz prvi europski gol Livaje, dva razlike bi trebalo biti dovoljno

čet. 25.07.24. | 23:00

Gosti su zaprijetili samo jednom

Hajduk je upisao sigurnu pobjedu na otvaranju europske sezone, slavio je 2-0 na punom Poljudu te na Ovčje Otoke nosi solidinu prednost. Započeli su Bijeli uspješno novu europsko kampanju koju žele materijalizirati igranjem u skupini Konferencijske lige

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prije početka ovacije je dobio Ivan Rakitić koji je izašao na središte igrališta, a slično je bilo i na predstavljanju kada je velki pljesak dobio novi trener Gennaro Gattuso.

Hajduk je odmah u petoj minuti imao veliku priliku, Marko Livaja je iz blizine pucao lijevom nogom, malo je falio do njegova prvog gola za Bijele u europskim utakmicama. U 14. minuti se u kaznenom prostoru gostiju našao Filip Krovinović, pucao ja s lijeve strane, ali je njegov pokušaj u korner odbio Chukwedi, međutim nije bilo nove opasnosti.

Međuitm, brzo je Hajduk poveo, nakon kornera je zabio Filip Uremović za veliko slavlje... Nabacio je Marko Capan, Anthony Kalik prebacio do druge vratnice gdje se u pravom trenutku našao stoper Bijelih.

Hajduk je opravdao ulogu velikog favorita te je došao do veće prednosti nakon što je Kalik izborio kazneni udarac. Siguran realizator bio je Marko Livaja kojemu je to prvi gol za Hajduk u europskim utakmicama,

S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, dojam je biio da bi Bijelima trebao još jedan gol za miran uzvrat na Ovčijim Otocima idući četvrtak.

Blizu trećemu pogotku bio je Kalik u 55. minuti, raspoloženi australski Hrvat kao Gattusovo rješenje na lijevom krilu, pucao je na drugoj vranici nakn ubačaja Marka Capana iz kornera.

Gattuso je sredinom drugoga dijela promijenio krila, uz ovacije su ušli Ivan Perišić koji bi trebao biti veliki adut Hajduka na europskom putu, ali I mladi Bruno Durdov koji je oduševio na pripremama u Sloveniji i Austriji.

Morali su i gosti napraviti neku prilku, tako je Sammy Skytte imao dobru situaciju u 73. minuti, no pucao je preko vrata.

Tako je Hajduku ostala zaliha od dva gola predsnosti pred uzvrat, koju bi Bijeli idućeg četvrtka trebali sačuvati, ako ne i još povećati jer su bolji od suparnika. No, igrat će se na umjetnoj travi i nižoj temperature što će biti izazov.


 HAJDUK – HB TORSHAVN 2-0 (2-0)

Split. Stadion Poljud. Gledatelja:. Sudac Matthew De Gabriele (Malta).

Strijelci: 1-0 - Uremović (19., Kalik), 2-0 - Livaja (30.-11m).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi, Uremović, Šarlija (od 90.+2 Prpić), Diallo – Capan, Krovinović – Sahiti (od 66. Perišić), Pukštas (od 80. Bamba), Kalik (od 66. Durdov) – Livaja od 90.+2 Antunović). Trener: Gennaro Gattuso.

HB Tórshavn (4-3-3): Gestsson – Voss, Chukwudi, Davidsen, Dam (od 46. Jonsson) - Sørensen, Mouritsen, Mneney (od 26. Skytte), Guttesen (od 46. Samba), Dahl (od 70. Thomsen), A.Samuelson (od 70. Duah). Trener: Adolfo Sormani.

Žuti kartoni:-

Crveni kartoni:-



Tagovi

HajdukHB TórshavnKonferencijska ligaGennaro GattusoMarko Livaja

Ostale Vijesti