Photo: Josip Mikacic/PIXSELL
Photo: Josip Mikacic/PIXSELL

Nakon što su im oteli trenera, Cedevita Junior dovela i ponajboljeg igrača Cibone u prošloj sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 08:02

Nekoliko sjajnih pojačanja stiglo je u zagrebačku momčad, koja će u novu sezonu ući znatno snažnija nego prošle

Košarkaši Cedevite Junior započeli su s pripremama za novu sezonu, a iza njih je vrlo aktivan prijelazni rok.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Za početak, stigao je noovi trener - tridesetdvogodišnji Dino Repeša, koji je došao iz redova gradskog rivala Cibone. Osim novog trenera, klub je pojačao svoje redove s nekoliko perspektivnih, ali i iskusnih igrača. Posebno vrijedi istaknuti dolazak Luke Krajnovića, talentiranog beka koji se vraća nakon provedene sezone u NCAA ligi.

Pored njega, momčadi se pridružio iskusni Mislav Brzoja koji je lani nosio dres Dinama, Niko Šare koji je stigao iz Zadra, a tu je i iskusni centar Josip Sobin. Američko pojačanje je na poziciji razigravača - Tahj Eaddy.

Iako se činilo da je roster Cedevite Junior za novu sezonu zaključen, potpisao je još jedan kapitalac - Tomislav Mihael Buljan, povremeni hrvatski reprezentativac.

Buljan je započeo pripreme s njemačkim MHP Riesen Ludwigsburgom, ali se tamo nije snašao, a kako se ozljedom Tonija Bilića nenadano otvorilo mjesto u rosteru stvorila se prilika za suradnjom sa zagrebačkim sastavom.

Tomislav je rođen 3. studenog 2002. godine u Splitu. Svoju košarkašku karijeru započeo je u KK Mislav u Podstrani, a kasnije se preselio u Zadar gdje je igrački stasao. Za seniorsku momčad Zadra debitirao je u sezoni 2021./'22. Već sljedeće sezone odlučio se za odlazak u inozemstvo te je potpisao za španjolski Joventud koji ga je poslao na posudbu u C.B. Prat u LEB Silver ligi, gdje je imao jako dobru statistiku od 13,3 poena i 6,8 skokova po utakmici.

Sljedeći korak bio je povratak u Hrvatsku i to u Cibonu. Imao je pravo nastupa samo u ABA ligi te je zabijao 8,9 poena uz 6,1 skokova i bio ponajbolji igrač Cibone. U završnici prošle sezone otišao je u Melillu u španjolskoj LEB Gold ligi te preko Njemačke stigao do Cedevite Junior.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tomislav BuljanKK Cedevita Junior

Ostale Vijesti