Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Dinamo se protiv Trnja priprema za Derbi i Bayern, Modre čeka velika fešta

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 08:45

Dvoboj protiv zagrebačkog stogodišnjaka svojevrsno je buđenje jedne stare tradicije, da Modri u reprezentativnoj stanci igraju prijateljske utakmice

Šest dana prije Derbija s Hajdukom u Maksimiru, Sergej Jakirović dovest će svoje igrače u zagrebačko Trnje, gdje se sprema velika fešta. U susjedstvu poznatog zagrebačkog lokala s čuvenom janjetinom, NK Trnje, klub koji je, između ostalih, Dinamu podario Snješka Cerina, slavi svoj 100. rođendan. Pa, ima li bolje proslave okrugle brojke od dolaska Dinama?

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica protiv člana Druge NL počinje u 17 sati, a trener Sergej Jakirović na raspolaganju ima doista respektabilan kadar. Nevistić, Ristovski, Theophile, Bernauer, Torrente, Mmaee, Ademi, Rog, Kulenović... samo su neki od igrača, koji treniraju u Maksimiru, koji nisu zauzeti nastupima za razne selekcije. Koga od njih će Jakirović dovesti na rođansku proslavu i time je uveličati, a koga će sačuvati za Derbi s Hajdukom, vidjet ćemo. Sigurno da je ozljeda Josipa Mišića na travnjaku Hitrec-Kaciana povećala oprez, ne bi bilo dobro da se prije petka još netko ozlijedi, četiri dana kasnije Dinamo gostuje i u Münchenu. Stoga, možemo očekivati kombiniranu momčad, popunjenu mladićima iz maksimirske Akademije.

Inače, utakmica protiv Trnja, trebala bi biti početak buđenja jedne stare klupske tradicije da Modri u reprezentativnoj stanci igraju prijateljske utakmice, udovoljavaju pozivima raznih klubova i šire svoju navijačku bazu. Primjerice, u onoj stanci u listopadu, Dinamo će gostovati u Mostaru kod Zrinjskog, možemo tek zamisliti kakva se tamo priprema fešta. Takve provjere svakako dobro dođu i trenru Jakirovića, ali i igračima da ostanu u ritmu utakmica, da ne izgube 'nit' u gustom rasporedu kakav ih čeka ove jeseni.

Spomenimo i da bi se Ronaël Pierre-Gabriel trebao do Derbija potpuno oporaviti i nakon što je propustio dvoboj na Rujevici, trebao bi konkurirati za utakmicu s Hajdukom. Što je, svakako, dobra vijest za trenera Modrih. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoNK TrnjerođendanSergej Jakirović

Ostale Vijesti