IPA / Pixsell
IPA / Pixsell

Zekić ne staje, doveo dijete Osijeka i nekadašnjeg aduta Slaven Belupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.09.24. | 08:01

Još jedno sjajno pojačanje za hrvatskog trenera

Nakon što je vezni red ojačao dovođenjem Domagoja Pavičića, trenutno vodeći sastav u prvenstvu Bosne i Hercegovine - Sarajevo - objavilo je dovođenje još jednog Hrvata.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Karlo Lulić dolazi na posudbu iz Barija uz opciju otkupa. Posudba će trajati do lipnja 2025. godine, a time je Zoran Zekić u jednom danu drastično "presvukao" vezni red Sarajeva i najavio snažnu kandidaturu za naslov prvaka.

28-godišnji Lulić bio je nekad veliki talent osječke škole, koji je 2014. sa svega 18 godina Gradski vrt zamijenio za Luigi Ferraris, dom Sampdorije. Nažalost, tamo se nije naigrao i uslijedile su posudbe u Bohemians i Osijek, a potom i prelazak u Rudeš, koji je tada igrao u HNL-u. Sjajna sezona u elitnom društvu hrvatskog nogometa, Lulića je vratila na nogometnu kartu i osigurala mu novi transfer u inozemstvo. Za 220 tisuća eura kupio ga je belgijski Beveren, ali ni tamo nije pronašao dugoročnu sreću. Slijedi nova uspješna hrvatska epizoda, ovaj puta u Slaven Belupu za koji je odigrao 69 utakmica u HNL-u, zabio tri gola i podijelio 10 asistencija.

To mu je donijelo i treći transfer iz Hrvatske u inozemstvo, kada je u ljeto 2021. potpisao za Frosinone. Dvogodišnje građenje momčadi isplatilo im se plasmanom u Serie A pretrošle sezone, u kojoj je Lulić odigrao 20 utakmica i tri puta asistirao za gol. Nažalost, sredinom veljače 2023. doživio je tešku ozljedu koljena, koja ga je do početka prošle sezone izbacila s terena.

Nakon što se u prvom dijelu sezone 2023/24 nije naigrao u dresu Frosinonea u Serie A, spustio se u društvo koje mu bolje odgovara te je u siječnju ove godine potpisao na dvije i pol sezone za Bari. Bio je to dobar potez, upisao je 17 nastupa tijekom proljeća, u novoj sezoni još dva na samom startu, ali su talijanski mediji prenijeli kako je njegova plaća prevelik teret za klub te su ga odlučili transferirati. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićKarlo LulićFK Sarajevobosna i hercegovinaBiH Premijer ligaBiH Premier liga

Ostale Vijesti