Joao Rico/Pixsell
Joao Rico/Pixsell

Dalić: “Ja ne vidim boljeg od Perišića. Nađite mi boljeg, bržeg i kvalitetnijeg"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.09.24. | 17:07

Izbornik reprezentacije najavio je dvoboj 2. kola Lige nacija u kojem Hrvatska na Opus Areni u nedjelju dočekuje reprezentaciju Poljske

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku traži prve bodove u Ligi nacija. U nedjelju će na Opus Areni dočekati reprezentaciju Poljske u 2. kolu Lige nacija. Uoči te utakmice pred medije su izašli izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić te najavili utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mislim da je bilo pozitivnih stvari. Nikada nije lako igrati u novom sustavu. Dobro se pripremili, bilo je dobrih stvari. Rezultat nije bio pozitivan, ali ima stvari koje se mogu poboljšati. Bit će bolje iz utakmice i utakmicu i ne smije se odustati već analizirati i poboljšavati stvari", rekao je Kovačić u uvodu dodavši da očekuje tešku utakmicu protiv čvrste momčadi.

"Nije lako dobiti Škote kod kuće. Fokusirani smo na sebe, pokušat ćemo prenijeti dobre stvari iz Portugala i pokazati svoje pravo lice".

Većina ga je izabrala za igrača utakmice u Portugalu.

"Teško je biti igrač utakmice ako si izgubio. Ne smatram se takvim. Dobro se osjećam, fizički u dobrom stanju. Napredujem iz tjedan u tjedan pod jednim od najboljih trenera na svijetu. Svaki dan mi je bolje, upijam nove stvari i dobro je".

Dojam iz Portugala bio je dobar, kao i na Euru, ali čini se da je Hrvatska izgubila naviku pobjeđivanja.

"Utakmice ie igraju da se dobivaju, brinem se se zbog toga. Bilo je takvih perioda pa se preokrenulo. Sigurno trebamo gledati prema pobjedi i prilika je da to promijenimo. Smeta nam jer dolazimo iz klubova gdje se pobjeđuje i navikli smo na pobjede. Nadam se da ćemo to protiv Poljske promijeniti", istaknuo je Kovačić dodavši kako je u Osijeku uvijek dobra atmosfera, da prošli put nisu priuštili navijačima trijumf, ali i da se nada da će to sada promjeniti.

Tko je najopasniji igrač u Poljskoj?

"Uvijek je broj jedan Lewandowski koji je kapetan i vođa. Osim njega imaju dosta dobrih igrača. Poznajem Zielinskog kojeg znam iz Italije, ali fokusirani smo na sebe da se pokažemo u dobrom svjetlu", zaključio je Kovačić pa je mikrofon preuzeo izbornik Dalić.

"Protiv Portugala smo izgubili i ne možeš biti sretan iz zadovoljan kad izgubiš, ali razvoj situacije od 0-2 pa nadalje... Pokazali smo karakter i stabilnost, vratili se u utakmicu i pokazali drugo poluvrijeme da smo bolji. To mi daje vjeru i nadu. Bilo je dobrih stvari. Nadma se da smo se uspjeli odmoriti, da ćemo se posložiti, odraditi zadnji trening. Imao sam u planu dva sistema da probamo. Rekli smo da idemo stvarati novu priču, ali rezultat nam je na prvom mjesto. Ovo treba dosta uigravati. Bliži sam ideju da ostanemo na ovom iz Portugala. Imamo neke sitne probleme, pokušat ćemo izvući to", rekao je Dalić pa natavio o aktualnostima:

"Imamo problema koje ćemo riješiti do utakmice, nadma se. Nije opasno, ali uvijek je pritisak i želja za pobjedom. Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo i mi. Mislim da zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili. Cilj je razveseliti navijače a tri boda značila bi nam puno za daljnji rad. Dalo bi samopouzdanje, motiv za dalje i da radimo još kvalitetnije i bolje. Pritisak je velik, nastojimo da se bolje spremimo. Vrijeme je da pobijedimo u Osijeku"

Bilo je pitanje o Ivanu Perišiću...

"Perišić jako dobro radi i trenira, iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman, brz, dobro se vratio nakon svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam ja očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se ozlijedio pa sam ga stavio desno. Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim", ponovio je Dalić i zaključio najavu dvoboja s Poljskom.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacija

Ostale Vijesti